جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

تشدید اعتراضات خیابانی و آینده رژیم صهیونیستی

۱۳۹۹/۰۵/۱۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه با بیان اینکه در شرایطی که جامعه اسرائیل دچار شکاف است و هیچ طرفی در حال حاضر اکثریتی ندارد برگزاری انتخابات مجدد محتمل است، گفت: مشکلات اقتصادی اخیر و سیاست‌های تندروانه آقای نتانیاهو بحران‌ها را افزایش داده است و او قادر نیست این مشکلات را حل کند و بیشتر دنبال حل مشکلات شخصی خود و نزدیکانش است.

قاسم محبعلی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به شکل‌گیری بزرگ‌ترین تظاهرات علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در خیابان‌های قدس در اعتراض به فساد نتانیاهو و سوءمدیریت وی در بحران کرونا، اظهار داشت: آقای نتانیاهو مدت‌ها است که ازنظر سیاسی تمام شده است و با جان کندن، حیله، تزویر و بازی‌های پشت پرده خود را در قدرت نگه می‌دارد.

وی افزود: هنوز شخصیت و رقیب جدی برای نتانیاهو پیدا نشده، اما به‌محض اینکه شخصیت و رقیب جدی پیدا شود او کنار خواهد رفت و بعید است که در آینده سیاسی اسرائیل چندان نقش جدی بازی کند.

مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه به شکست در تشکیل دولت با وجود برگزاری چند انتخابات در یکی – دو سال گذشته در این رژیم اشاره کرد و گفت: نهایتاً در آخرین انتخاباتی که برگزار شد، هیچ طرفی نتوانست اکثریت را به دست بیاورد و با فشارهای داخلی و کشورهای دیگر، دولت توافقی میان آقای نتانیاهو و آقای گانتس به وجود آمد.

 

جامعه اسرائیل دچار شکاف است

محبعلی با بیان اینکه جامعه اسرائیل دچار شکاف است و هیچ طرفی در حال حاضر اکثریتی ندارد، ادامه داد: آن‌ها هم که روی کار هستند دولت اقلیت هستند. افکار عمومی اسرائیل چندان توافقی با سیاست‌های آقای نتانیاهو ندارد، چراکه جامعه اسرائیلی جامعه‌ای مهاجر است که از سرزمین‌های مختلف در آنجا جمع شده‌اند و نمی‌توان گفت همگن هستند. وقتی مشکلی پیش می‌آید این شکاف‌ها بیشتر از هر زمان دیگری عیان می‌شود.

وی بحران کرونا و مشکلات اقتصادی اخیر را عاملی در جهت آشکار ساختن این شکاف‌ها عنوان کرد و با اشاره به واگرایی و ناهمگنی موجود میان جریانات مهاجر، تأکید کرد: این جمعیت اگرچه مدعی‌اند که از نژاد یهود هستند اما با هم همگن نیستند. هر کدام سعی کرده‌اند در عین اینکه اسرائیلی شوند اما ریشه‌های خود را حفظ کنند و همین باعث نوعی تضاد شده است. ضمن اینکه مشکلات اقتصادی اخیر و سیاست‌های تندروانه آقای نتانیاهو هم این مشکلات را افزایش داده است که نشان می‌دهد که ایشان قادر نیست این مشکلات را حل کند و بیشتر دنبال حل مشکلات شخصی خود و نزدیکانش است.

 

احتمال برگزاری انتخابات مجدد

این کارشناس مسائل خاورمیانه برگزاری انتخابات مجدد را در این شرایط بعید ندانست و افزود: جامعه اسرائیل در معرض خطر فروپاشی بود و آقای گانتس ناچارا برای اینکه مانع از آن شود، با نتانیاهو توافق کرد. البته به نظر نمی‌رسد این توافق هم باعث بهبودی وضعیت ایشان شده باشد. نتانیاهو هم وضع خوبی ندارد و این دولت ائتلافی که از جریانات مختلف است ممکن است بازهم دچار شکاف شود، توافق به هم بخورد و ناچار به برگزاری انتخابات شوند.

محبعلی با اشاره به نزدیکی موعد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، شرایط اسرائیل را همواره تحت تأثیر انتخابات آمریکا دانست و توضیح داد: امنیت و موجودیت اسرائیل تا اندازه بسیار زیاد و تعیین‌کننده‌ای به سیاست در آمریکا گره خورده است. وقتی راست‌ها در آمریکا روی کار هستند طبیعتاً موضع جریانات افراطی راست در اسرائیل تقویت می‌شود، اما اگر دموکرات‌ها روی کار بیایند ممکن است وضعیت آن‌ها بیشتر ازآنچه هست تضعیف شود. ممکن است این ائتلاف به هم بخورد و ائتلاف دیگری شکل بگیرد و انتخابات جدیدی برگزار شود که با سیاست موجود در آمریکا و مثلاً آقای بایدن، در صورت پیروزی، نزدیکی بیشتری داشته باشد. به‌هرحال نتانیاهو هم با آقای اوباما و دموکرات‌ها روابط سردی دارد و مناسبات خوبی با هم ندارند.

مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه در رابطه بااینکه آیا درمجموع شاهد اسرائیلی ضعیف‌تر در منطقه خواهیم بود، گفت: اسرائیل یک بنیاد نژادی دارد که تقریباً به شرایط داخل اسرائیل هم‌بستگی ندارد، بلکه موجودیتش به حمایت‌های جامعه بین‌الملل و صهیونیسم بین‌الملل و قدرت‌های بزرگ غربی مانند آمریکا و قدرت‌های بزرگ دیگر مانند روسیه بستگی دارد. آن‌ها از امنیت و موجودیت اسرائیل حمایت می‌کنند.

 

تداوم وضعیت کج دار و مریض اسرائیل

وی افزود: بعید است که قدرت‌های بین‌المللی اجازه دهند که اسرائیل دچار ازهم‌پاشیدگی شود، اما این مسئله به معنای این نیست که این اختلافات در داخل اسرائیل به‌سادگی قابل حل‌وفصل است؛ به نظر می‌رسد این وضعیت آن‌ها به همین شکل کج دار و مریز ادامه یابد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *