جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

گام پنجم کاهش تعهدات برجامی؛ پیام‌ها و پیامدها

۱۳۹۸/۱۰/۱۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: ایران نمی‌تواند یک توافق چند جانبه را تنهایی اجرا کند! اروپایی‌ها در واقع از برجام خارج شده‌اند، اما رسما آن را اعلام نکردند. آنها انتظار دارند ایران توافقی را اجرا کند که خودشان اجرا نمی‌کنند.

دکتر فواد ایزدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی گام پنجم ایران در کاهش تعهدات برجامی را اقدامی مثبت ارزیابی و خاطرنشان کرد: برداشتن این گام از سوی ایران با اتفاقاتی که با هدف قراردادن سردار سلیمانی رخ داد، مرتبط شده است و نمی‌توان این دو را از هم تفکیک کرد.

 

منتفی شدن مذاکرات جدید

وی ادامه داد: با اینکه زمان برداشتن این گام از قبل اعلام شده بود، اما با شهادت سردار سلیمانی همزمان شد. در واقع با این اتفاق بخشی از حاکمیت که تا همین هفته گذشته معتقد بود که در صورت لغو تحریم ها حتی اگر امریکا برجام را نقض و یا از آن خارج شده، می توان با تجدیدنظر در مورد کاهش تعهدات برجامی، برجام را حفظ کرد، به این نتیجه رسیدند تا زمانی که ترامپ در کاخ سفید است، این امر محقق نخواهد شد.

 

اجماع بر سر عملیاتی نبودن برجام

این استاد دانشگاه با بیان اینکه از گام چهارم به بعد کاهش تعهدات برجامی ایران جدی شد، افزود: در شرایط فعلی اجماعی در کشور نسبت به اینکه این برجام دستکم تا زمانی که ترامپ در کاخ سفید حضور دارد، دیگر عملیاتی نیست، ایجاد شده است. دغدغه‌ای هم ممکن است برخی نسبت به اروپایی‌ها داشته باشند، اما دیدیم که عملکرد آن‌ها بعد از ترور سردار سلیمانی ضعیف و سخیف و یا سکوت کامل بود و جرات اعتراض محدود هم به هدف قرار گرفته شدن یک نظامی بلندپایه کشوری مستقل و عضو سازمان ملل را هم نداشتند و نخواستند اعتراض کنند.

 

برجام اروپایی منتفی است

ایزدی تاکید کرد: این داستان برجام اروپایی و مباحث مرتبط با آن هم کما بیش منتفی و بعید است کسی منتظر اروپایی‌ها باشد. این به معنای جنگ با اروپا و دعوا و برخورد نیست، بلکه به این معنا است که واقعا دیگر نمی‌شود به اروپایی‌ها امید داشت.

وی گفت: با منتفی شدن بحث اروپایی‌ها دیگر هیچ توجیهی برای امید بستن به برجام نیست، گام آخر هم در نهایت باید همین معنا را داشته باشد. هدف قرار دادن سردار سلیمانی هم در این راستا توجیهی ایجاد کرده است و اگر پیمان ان. پی. تی هم مانند برجام نتیجه مثبتی برای کشور نداشته است، می‌توان خروج از آن را هم در دستور کار قرار داد.

ایزدی ادامه داد: در شرایط فعلی طرف مقابل است که باید به خاطر فعالیت‌های غیرقانونی‌اش پاسخگو باشد و فرصتی است برای جمهوری اسلامی ایران که در راستای تامین منافع ملی خود طراحی و حرکت نماید.

این تحلیل‌گر مسائل اروپا و آمریکا با اشاره به بیانیه سه کشور اروپایی درباره تصمیم جدید برجامی ایران و طرح ادعای واهی «انجام اقدامات خشونت آمیز توسط ایران» تصریح کرد: از ابتدا هم گفته می‌شد که اروپا یا نمی‌خواهد و یا نمی‌تواند در مقابل آمریکا و زیاده خواهی‌های ترامپ کاری انجام دهد.

 

ممکن است اروپا مکانیسم ماشه را به راه بیندازند

وی در تشریح پیامدهای گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات ایران در برجام گفت: اروپایی‌ها ممکن است در شرایط فعلی به این سمت بروند که با آمریکا همراه شوند و اگر بتوانند مکانیسم ماشه را اجرا کنند، وی افزود: ایران نمی‌تواند یک توافق چند جانبه را تنهایی اجرا کند! اروپایی‌ها در واقع از برجام خارج شده‌اند، اما رسما آن را اعلام نکردند. آنها انتظار دارند ایران توافقی را اجرا کند که خودشان اجرا نمی‌کنند.

ایزدی تاکید کرد: باید برای کارهای خلاف طرف مقابل هزینه تعریف کرد. اگر هزینه‌ای تعریف نشود، او اقدامات ضد ایران را افزایش می‌دهد. اگر هزینه تعریف کنید او مجبور می‌شود قبل از اینکه بخواهد حرکتی انجام دهد، فکر کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *