جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

دیوان کیفری بین‌المللی در آستانه صدور حکم بازداشت برای مقامات صهیونیست/ معترضان خواستار استعفای نتانیاهو شدند

گمانه‌زنی درباره احتمال صدور حکم بازداشت برای مقامات رژیم صهیونیستی از سوی دیوان کیفری بین‌المللی، موج نگرانی را در میان مقامات این رژیم به همراه داشته است.

مقاومت فلسطین: پذیرش پیشنهاد اسرائیل در گرو اصلاحات اساسی آن است

تهران- ایرنا- یک عضو ارشد مقاومت فلسطین اعلام کرد که حماس در حال بررسی پیشنهاد رژیم صهیونیستی در مذاکرات آتش بس است، اما پیش بینی می شود، در صورتی که اصلاحات اساسی روی آن صورت نگیرد، مورد قبول واقع نشود.

تجمع مخالفان جنگ غزه در خیابان‌های محل سخنرانی بایدن + فیلم

تهران- ایرنا- مخالفان ادامه جنگ در غزه و حامیان فلسطین در آمریکا با تجمع مقابل محل برگزاری سخنرانی “جو بایدن” رئیس‌جمهوری ایالات متحده در آیین سالانه ضیافت شام انجمن خبرنگاران کاخ سفید (WHCA)، پرچم بزرگ فلسطین را از هتل محل برگزاری این مراسم برافراشتند.

ضیافت شام بایدن با شعار «شرم بر تو» و «فلسطین را آزاد کنید»

ضیافت پر زرق و برق بایدن با خبرنگاران در هتل هیلتون واشنگتن، با تجمع مخالفان ضد جنگ غزه همراه شد که گاهی میهمانان را همراهی می‌کردند و شعار «شرم بر تو» و «فلسطین را آزاد کنید» سر می‌دادند. بایدن اما از مسیر دیگری به مراسم رسید و سخنی هم از جنایات رژیم صهیونیستی بر زبان نیاورد.

Loading

گام پنجم کاهش تعهدات برجامی؛ پیام‌ها و پیامدها

۱۳۹۸/۱۰/۱۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: ایران نمی‌تواند یک توافق چند جانبه را تنهایی اجرا کند! اروپایی‌ها در واقع از برجام خارج شده‌اند، اما رسما آن را اعلام نکردند. آنها انتظار دارند ایران توافقی را اجرا کند که خودشان اجرا نمی‌کنند.

دکتر فواد ایزدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی گام پنجم ایران در کاهش تعهدات برجامی را اقدامی مثبت ارزیابی و خاطرنشان کرد: برداشتن این گام از سوی ایران با اتفاقاتی که با هدف قراردادن سردار سلیمانی رخ داد، مرتبط شده است و نمی‌توان این دو را از هم تفکیک کرد.

 

منتفی شدن مذاکرات جدید

وی ادامه داد: با اینکه زمان برداشتن این گام از قبل اعلام شده بود، اما با شهادت سردار سلیمانی همزمان شد. در واقع با این اتفاق بخشی از حاکمیت که تا همین هفته گذشته معتقد بود که در صورت لغو تحریم ها حتی اگر امریکا برجام را نقض و یا از آن خارج شده، می توان با تجدیدنظر در مورد کاهش تعهدات برجامی، برجام را حفظ کرد، به این نتیجه رسیدند تا زمانی که ترامپ در کاخ سفید است، این امر محقق نخواهد شد.

 

اجماع بر سر عملیاتی نبودن برجام

این استاد دانشگاه با بیان اینکه از گام چهارم به بعد کاهش تعهدات برجامی ایران جدی شد، افزود: در شرایط فعلی اجماعی در کشور نسبت به اینکه این برجام دستکم تا زمانی که ترامپ در کاخ سفید حضور دارد، دیگر عملیاتی نیست، ایجاد شده است. دغدغه‌ای هم ممکن است برخی نسبت به اروپایی‌ها داشته باشند، اما دیدیم که عملکرد آن‌ها بعد از ترور سردار سلیمانی ضعیف و سخیف و یا سکوت کامل بود و جرات اعتراض محدود هم به هدف قرار گرفته شدن یک نظامی بلندپایه کشوری مستقل و عضو سازمان ملل را هم نداشتند و نخواستند اعتراض کنند.

 

برجام اروپایی منتفی است

ایزدی تاکید کرد: این داستان برجام اروپایی و مباحث مرتبط با آن هم کما بیش منتفی و بعید است کسی منتظر اروپایی‌ها باشد. این به معنای جنگ با اروپا و دعوا و برخورد نیست، بلکه به این معنا است که واقعا دیگر نمی‌شود به اروپایی‌ها امید داشت.

وی گفت: با منتفی شدن بحث اروپایی‌ها دیگر هیچ توجیهی برای امید بستن به برجام نیست، گام آخر هم در نهایت باید همین معنا را داشته باشد. هدف قرار دادن سردار سلیمانی هم در این راستا توجیهی ایجاد کرده است و اگر پیمان ان. پی. تی هم مانند برجام نتیجه مثبتی برای کشور نداشته است، می‌توان خروج از آن را هم در دستور کار قرار داد.

ایزدی ادامه داد: در شرایط فعلی طرف مقابل است که باید به خاطر فعالیت‌های غیرقانونی‌اش پاسخگو باشد و فرصتی است برای جمهوری اسلامی ایران که در راستای تامین منافع ملی خود طراحی و حرکت نماید.

این تحلیل‌گر مسائل اروپا و آمریکا با اشاره به بیانیه سه کشور اروپایی درباره تصمیم جدید برجامی ایران و طرح ادعای واهی «انجام اقدامات خشونت آمیز توسط ایران» تصریح کرد: از ابتدا هم گفته می‌شد که اروپا یا نمی‌خواهد و یا نمی‌تواند در مقابل آمریکا و زیاده خواهی‌های ترامپ کاری انجام دهد.

 

ممکن است اروپا مکانیسم ماشه را به راه بیندازند

وی در تشریح پیامدهای گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات ایران در برجام گفت: اروپایی‌ها ممکن است در شرایط فعلی به این سمت بروند که با آمریکا همراه شوند و اگر بتوانند مکانیسم ماشه را اجرا کنند، وی افزود: ایران نمی‌تواند یک توافق چند جانبه را تنهایی اجرا کند! اروپایی‌ها در واقع از برجام خارج شده‌اند، اما رسما آن را اعلام نکردند. آنها انتظار دارند ایران توافقی را اجرا کند که خودشان اجرا نمی‌کنند.

ایزدی تاکید کرد: باید برای کارهای خلاف طرف مقابل هزینه تعریف کرد. اگر هزینه‌ای تعریف نشود، او اقدامات ضد ایران را افزایش می‌دهد. اگر هزینه تعریف کنید او مجبور می‌شود قبل از اینکه بخواهد حرکتی انجام دهد، فکر کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *