جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

توجیه سرکوب دانشجویان از سوی کاخ سفید: حضور پلیس بر اساس تصمیم دانشگاه‌ها است

نیویورک- ایرنا- سخنگوی کاخ سفید در پی انتقادها به حضور پلیس آمریکا در دانشگاه‌ها و بازداشت دانشجویان حامی فلسطین و مخالف اسرائیل، مدعی شد: تصمیم برای حضور پلیس به عهده خود دانشگاه‌ها است.

برگزاری نشست آتی وزرای دفاع ناتو در حمایت از اوکراین در بروکسل

تهران- ایرنا- دفتر مطبوعاتی ناتو در بیانیه‌ای اعلام کرد که نشست آتی وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز ۱۶ مه (۲۷ اردیبهشت) با تمرکز بر موضوع حمایت از اوکراین در بروکسل برگزار خواهد شد.

Loading

علل انتقال مرکز فرماندهی آمریکا از قطر به کالیفرنیا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه کاهش بودجه نظامی و شرایط اقتصادی آمریکا در تصمیم این کشور برای تخلیه پایگاه نظامی العدید در قطر بعد از 13 سال نقش داشته است، گفت: در شرایط کنونی در منطقه خاورمیانه شاهد تشدید بحران هستیم و قطعا نیروهای ایالات متحده آمریکا در منطقه آسیب پذیر به نظر می رسند.

دکتر علیرضا محرابی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی گفت: آنچه که مشخص است از سال 2014 به این سو و حتی اواخر دوره ریاست جمهوری اوباما بحث کاهش بودجه دفاعی – نظامی ایالات متحده آمریکا و پنتاگون جزء موضوعات بسیار مهم بود که مورد توجه آنها قرار داشت و بر آن تاکید داشتند.

وی ادامه داد: برخی از پایگاه های نظامی هزینه های سنگینی برای ایالات متحده آمریکا ایجاد می کند به خصوص پایگاه هایی که در منطقه خلیج فارس هستند به جهت شرایط محیطی شان و وضعیت ژئوپلیتکی و غیره که دارند هزینه های سنگینی دارند.

این تحلیلگر تحولات بین المللی افزود: در شرایط کنونی در منطقه خاورمیانه شاهد تشدید بحران هستیم. با توجه به تحولات اخیر صورت گرفته و وضعیتی که در یمن شاهد هستیم و بی ثباتی ها در سوریه و عراق و حتی خود افغانستان که طالبان در زمینه صلح در افغانستان با آمریکا به تفاهم نرسیدند همراه رشد فزاینده توان نظامی – دفاعی ایران که در رابطه با این متغیرها تاثیرگذار است قطعا نیروهای ایالات متحده آمریکا در منطقه آسیب پذیر به نظر می رسند.

وی تاکید کرد: تهدید پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه می تواند فشاری را برای آمریکا ایجاد کند.

محرابی همچنین به تغییراتی در مواضع قطر نسبت به روابطش با ترکیه و روسیه اشاره و اظهارکرد: قطر روابط خوبی با ترکیه دارد و روابط ترکیه با روسیه هم در حال افزایش بوده است؛ همانطور که در مساله تحویل موشکهای S 400 و موضوعات دیگر شاهد آن بودیم. همچنین تشدید شکنندگی حضور اعضا در ناتو هم مساله قابل توجهی است. همه اینها نشان می دهد نقش روسیه در حال پر رنگ تر شدن است و شخص پوتین هم اعلام آمادگی کرده که ناوگان دریای اش را به اقیانوس هند و خلیج فارس بفرستد. این امر می توند در زمینه کاهش پایگاه های نظامی آمریکا در خاورمیانه نقش داشته باشد.

وی افزود: در چنین شرایطی قطر و کشورهای دیگر شاید چندان علاقه مند نباشند با داشتن پایگاه های نظامی در منطقه مورد تهدید قرار بگیرند و شاید بخواهند روابط خود را با روسیه بیشتر دنبال کنند.

وی درخصوص اظهارات یک مقام نظامی آمریکا دررابطه با تغییر رویکرد نظامی این کشور در منطقه گفت: آنچه در منطقه در حال وقوع است بحث استراتژی خود آمریکا است. مواضع آمریکایی ها و عملکرد آنها نشان می دهد اگر عربستان و کشورهای منطقه هزینه نظامی سربازان آمریکایی را فراهم کنند آمریکا احتمالا بخواهد در مقابل ایران وارد فاز نظامی هم می شود، اگرچه عملا آنها توان این کار را ندارند و شکنندگی اقتصادشان بسیار تاثیرگذار است. کشورهایی مانند عربستان توان پرداخت صورتحساب های آمریکا را ندارد و طبعا قطر هم چنین شرایطی دارد. بودن پایگاه نظامی در قطر هم دارای هزینه است و شرایط سیاسی و اقتصادی خاصی را ایجاد می کند. خواست خود این کشورها هم عاملی است که باعث می شود که آمریکایی ها محل و فعالیت پایگاه های نظامی شان را مجددا بازنگری کنند.

محرابی گفت: سیاست های ایالت متحده آمریکا نشان می دهد در شرایط کنونی این کشور در هیچ جنگی به صورت ابتدا به ساکن وارد نخواهد شد؛ زیرا چنین اقدامی هزینه های بسیاری را به اقتصاد آمریکا تحمیل می کند. در عین حال وجود پایگاه نظامی هم زمینه درگیری را ایجاد می کند که در ارزیابی ها باید مورد توجه قرار بگیرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *