جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ما در این خلیج فارس ماندگار هستیم، انگلیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود.

ببینید | خط و نشان فرمانده نیروی دریایی سپاه برای آمریکا در خلیج فارس

تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: ما در خلیج فارس ماندگار هستیم؛ انگیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود./تسنیم

قلم پای گانتز در اطراف غزه شکست

منابع عبری‌زبان از بستری شدن عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در بیمارستانی در تل‌آویو پس از زخمی شدن او در اطراف باریکه غزه، خبر دادند….

پکن: تحریم‌های آمریکا مبادلات قانونی ایران و چین را تهدید می‌کند

تهران- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه چین با اشاره به تصویب بسته کمک نظامی اخیر آمریکا برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان که شامل بندهای منفی علیه چین به دلیل روابط تجاری با ایران می‌شود، اعلام کرد که این مصوبه مبادلات قانونی تهران و پکن را تهدید به تحریم می‌کند.

هراس اسرائیل از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دیوان کیفری بین‌المللی

تهران- ایرنا- رسانه آمریکایی «ان‌بی‌سی نیوز» امروز (دوشنبه) به نقل از یک مقام صهیونیستی گزارش داد: [رژیم] اسرائیل به شدت نگران است که دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر، «یوآو گالانت» وزیر جنگ و مقام‌های ارشد نظامی [رژیم صهیونیستی] را این هفته صادر کند.

افزایش آمار شهدای غزه به ۳۴۴۸۸ نفر

اشغالگران طی ۲۴ ساعت گذشته مرتکب سه کشتار گروهی علیه خانواده های فلسطینی در نوارغزه شد که به شهادت ۳۴ نفر و زخمی شدن ۶۸ نفر منجر شده است.

Loading

سایه شکاف اروپایی بر نشست لهستان

۱۳۹۷/۱۱/۱۳ | سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: موضوع برگزاری نشست ضدایرانی لهستان باعث تشدید اختلافات بین دو سوی اتحادیه اروپا شده است، درحالی‌که بیشتر کشورهای شرق اروپا از پیشنهاد آمریکا برای برگزاری این نشست حمایت کرده‌اند، اغلب کشورهای غرب این قاره مخالف هستند یا نسبت به آن تحفظ دارند.

مرتضی مکیکارشناس مسائل اروپا

همسویی کشورهای شرق اروپا با آمریکا در برگزاری نشست ورشو بیانگر آن است که در اتحادیه اروپا شکاف عمیقی در خصوص سیاست خارجی و امنیتی مشترک در این اتحادیه وجود دارد؛ موضوعی که تا حد زیادی به راهبرد کشورهای شرق اروپا ازجمله لهستان در نزدیکی به آمریکا برای مقابله با قدرت‌های اروپایی بازمی‌گردد.

لهستان، بزرگ‌ترین کشور شرق اروپا است که در سال 1999 وارد پیمان ناتو شد و در سال 2004 نیز به عضویت اتحادیه اروپا درآمد. لهستان جزو اولین کشورهایی بود که به همراه مجارستان و چک وارد پیمان ناتو شد؛ اقدامی که در چارچوب سیاست همسویی با آمریکا باهدف توازن‌بخشی در مناسبات لهستان با آلمان و فرانسه از یک‌سو و روسیه از سوی دیگر بود.

لهستانی‌ها در طول تاریخ همواره نگرانی‌های سیاسی و امنیتی از دو کشور روسیه و آلمان داشتند و پس از فروپاشی نظام کمونیستی نیز بر این تصور بودند که با نزدیکی به آمریکا می‌توانند هم از چتر اقتصادی اتحادیه اروپا بهره‌برداری کنند و هم با تقویت پیوندهای سیاسی و امنیتی‌شان با آمریکا، به‌نوعی موقعیت خود را در اروپا تثبیت نمایند و سیاست مستقل‌تری در پیش بگیرند تا به‌واسطه آن بتوانند از یک‌سو با تهدیدات و فشارهای روسیه مقابله کنند و از سوی دیگر زیر چتر سیاسی- امنیتی اتحادیه اروپا به‌ویژه آلمان و فرانسه نروند.

در این میان، آمریکایی‌ها نیز توانسته‌اند از موقعیت و رویکرد کشورهای شرق اروپا به‌ویژه لهستان به نفع خود بهره‌برداری کنند. بر همین اساس نیز، واشنگتن همواره در پی آن بوده است که چتر سیاسی- امنیتی خود را پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بر اروپا حفظ کند؛ سیاستی که از طریق نزدیکی به کشورهای شرق اروپا به‌ویژه لهستان دنبال شده است.

همچنان که در حدود یک دهه پیش و در زمان ریاست‌جمهوری باراک اوباما، آمریکا سیاست استقرار سپر موشکی آمریکا را در جمهوری چک و لهستان به اجرا گذاشت که از یک‌سو با مخالفت‌های روسیه و از سوی دیگر با مخالفت‌های آلمان و فرانسه مواجه شد؛ چراکه آلمان و فرانسه به دنبال تنش‌ در روابط‌ خود با روسیه نبودند.

این در حالی است که لهستانی‌ها همواره از کشورهای اروپایی انتظار داشتند که از آن‌ها در مقابل تهدیدات روسیه حمایت کنند. این اختلاف‌نظر میان برلین و پاریس – به‌عنوان موتور محرکه اروپا – با کشورهای شرق این قاره باعث شد که عملاً شکاف عمیقی میان کشورهای شرق و غرب این قاره و همچنین اختلاف‌نظرهای عمیقی بین کشورهای پیشرو در پروژه همگرایی اروپا ایجاد شود.

در چنین فضایی، برگزاری نشست ورشو می‌تواند باعث تعمیق شکاف‌ها‌ میان شرق و غرب اروپا شود؛ همان‌گونه که وزیر خارجه لهستان چندی پیش در سخنانی گفت که اتحادیه اروپا قادر به مقابله باسیاست‌های آمریکا نیست، اکنون نیز آن‌ها در چارچوب سیاست‌های کلان خود در همسویی و همراهی با آمریکا در مقابله با چتر سیاسی و امنیتی فرانسه و آلمان، میزبانی نشست ورشو را پذیرفته‌اند.

درواقع، کشورهای شرق اروپا با مشارکت در سیاست‌های تفرقه‌افکنانه آمریکا در اروپا ازجمله شرکت در نشست ورشو به دنبال حضور قوی‌تر آمریکا در اروپا هستند تا بتوانند سیاست خود را در توازن‌بخشی در روابط با روسیه از یک‌سو و اتحادیه اروپا از سوی دیگر حفظ کنند.

اما در خصوص نتایج احتمالی این نشست باید گفت چون کشورهای اروپایی مانند فرانسه و آلمان به‌عنوان قدرت‌های بزرگ اقتصادی، سیاسی و امنیتی این قاره، پروژه همگرایی اروپا را پیش می‌برند، بدون شک عدم حضور یا حضور آن‌ها در سطحی پایین در نشست ورشو باعث خواهد شد که واشنگتن نتواند از این نشست بهره‌برداری سیاسی و تبلیغاتی علیه ایران داشته باشد.

بنابراین، نشست ورشو بیش از آنکه بتواند فشارهای سیاسی واقعی بر ایران داشته باشد بیشتر یک موج تبلیغاتی و سیاسی علیه جمهوری اسلامی است، اگرچه هم‌زمان آمریکا بحث پررنگ‌تر کردن شکاف در اتحادیه اروپا را نیز دنبال می‌کند.

در همین حال، احتمالاً فرانسه و آلمان یعنی دو کشور بزرگ و اثرگذار اروپایی اجازه نخواهند داد که کشورهای شرق اروپا به مرحله‌ای برسند که بتوانند در سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا اختلالی ایجاد کنند. همچنان که این نگاه در بروکسل حاکم شده است که اعضای این اتحادیه تنها نباید به دنبال بهره‌مندی اقتصادی از اتحادیه اروپا باشند، بلکه می‌بایست در تمامی حوزه‌ها با سیاست‌های اتحادیه همراه و همسو باشند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *