جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

فارن پالسی: اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا روابط مستحکم واشنگتن با اسرائیل را برملا کرد

تهران- ایرنا- نشریه فارن پالسی در گزارشی، نوشت: اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا آنچنان که برخی ادعا می‌کنند، بحران فرهنگی یا آموزش عالی ایالات متحده نیست بلکه یک بحران سیاسی در آمریکا است که ریشه در سیاست خارجی واشنگتن و به ویژه روابط نزدیک، مستحکم و طولانی‌مدت آنها با (رژیم) اسرائیل دارد.

Loading

اهداف تشکیل گروه اقدام علیه ایران

۱۳۹۷/۰۶/۰۳ | دیدگاه, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین: این سؤال قابل طرح است که با خروج آمریکا از برجام در تاریخ 18 اردیبهشت، چرا تیم ترامپ و هر یک از وزیران مروج طرز تفکر او، از رکس تیلرسون، وزیر سابق امور خارجه آمریکا و مایک پمپئو، جانشین او گرفته تا جان بولتون، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا، هر از گاهی عملیات روانی علیه ایران را در دستور کار قرار می‌دهند.

اکبر قاسمی – سفیر پیشین در اوکراین و رئیس اسبق دفتر حفاظت منافع در مصر

وقتی  دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با انتشار بیانیه معروف ۴ ماده‌ای خود به تاریخ ۲۲ دی ۹۶ عزم خود را برای خروج از برجام تحت عنوان آخرین تمدید صادر کرد، درواقع جنگ اقتصادی و روانی سنگینی را علیه ایران در همان زمان آغاز کرد و تصمیم 18 اردیبهشت و برنامه‌اش برای ازسرگیری تحریم‌ها ادامه این روند است.

اینک می‌توان گفت دولت آمریکا هر آنچه در چنته داشت، رو کرده و فعلاً در قالب گروه اقدام علیه ایران با وظایف (مدیریت، تجدیدنظر و هماهنگی) که ظاهراً حساب‌شده‌تر و توأم با برنامه  نرم‌افزاری و دیپلماتیک است، در دو عرصه قصد فعالیت دارد: یکی  کنترل حساب شده کشورهای متحد خود جهت به صفر رساندن خرید نفت از ایران و دیگری، گشودن دریچه دیپلماسی به سمت اتحادیه اروپا و دیگر اعضای برجام برای یافتن راه‌حل مرضی‌الطرفین تا ضرب‌الاجل 13 آبان.

مؤلفه‌های زیر در شکل دادن به مسیری که دولت آمریکا قصد دارد با تشکیل گروه اقدام علیه ایران طی کند، مؤثر می‌نماید:

1- ترامپ  در دو پروژه‌اش درباره کره شمالی و روسیه دستاوردی نداشته و آثار منفی آن، عوارض ناخوشایندی در کارنامه سیاست خارجی‌اش ثبت کرده و این برای او آزاردهنده است. دلیل اینکه از چند روز پیش دوباره تیم ترامپ شامل پمپئو و بولتون با رایزنی‌های خود در تکاپو هستند تا مجدداً با روس‌ها به یک برنامه جدید مذاکراتی برسند، مؤید این شکست‌هاست.

2- ماهیت معامله‌ای که تیم ترامپ قصد پخت‌وپز آن را دارد، یافتن مخرج مشترکی برای بحران سوریه و اوکراین در قالب بده بستانی سنجیده است.

3- دیپلماسی روسیه در چند هفته گذشته به‌طور فکورانه‌ای در چند عرصه، خالق فرصت‌های طلایی در راستای راهبرد ژئوپلیتیک انبساطی مسکو بوده که ویژگی برجسته آن، یارگیری‌ها و ائتلاف‌سازی‌های جدید با بازیگران متنفذ اروپایی همچون آلمان، فرانسه و همچنین با ترکیه بوده و همین تحول، عامل تحریک و تشویق رسیدگی مجدد به پرونده روسیه در مدار ذهنی ترامپ شده است.

4- مسکو هم‌زمان در محور چین و کره شمالی نیز به‌طور خلاقانه و هوشمندانه‌ای عمل کرده، به‌طوری که با دعوت از سران چین و کره شمالی به روسیه و گشایش حاصل شده برای پذیرش دوباره نیروهای کره شمالی در روسیه، ظرفیت جدیدتری فراروی پکن و پیونگ‌یانگ برای چرخش به‌سوی مسکو ایجاد کرده است. ترامپ در هلسینکی به‌شدت پیگیر سازوکار توافقی با ولادیمیر پوتین برای مقابله با چالش‌های ناشی از راهبردهای چین بود، اما پوتین این خواسته را مسکوت گذاشت.

5- روس‌ها در ارتباط با دیپلماسی خزر نیز با پذیرش فرمول انحصاری سازی مسائل امنیتی، حمل‌ونقل و محیط زیست، عملاً دستاورد مهمی در حوزه راهبردی خطوط گاز موردنظر انرژی مسکو ثبت کردند.

نتیجه گیری

تشکیل گروه اقدام علیه ایران آن هم به مسئولیت برایان هوک که چهره‌ای به جا مانده از دوره اوباماست، در واقع رویکرد اصلی‌اش، یافتن مخرج مشترکی است که بتواند فرصت‌هایی را برای مدیریت تنش بین آمریکا و ایران ایجاد کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *