جدیدترین مطالب

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

اشکان پیرزاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: یکی از اصولی که در سیاست خارجی دولت سیزدهم پیگیری می شود تعامل موثر با کشورهای همسایه خصوصا تعامل با کشورهای حوزه تمدنی ایران و کشورهای فارسی زبان بوده است که در دولت های قبل به دلیل عدم اهتمام به این راهبردها، خالق تهدیداتی برای کشور شد.

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تهدید چاد به اخراج نیروهای آمریکایی

همزمان با اینکه دولت چاد نامه‌ای تهدیدآمیز را به وزارت دفاع ایالات متحده مبنی بر خاتمه توافق امنیتی ارسال کرده است، آمریکا در خطر از دست دادن حضور نظامی خود در یک کشور آفریقایی دیگر قرار دارد و این درحالیست که روسیه سعی می‌کند حضور خود را در آفریقا گسترش دهد.

روایت «سی ان ان» از سردرگمی واشنگتن در معادلات جدید میان ایران و اسرائیل

تهران-ایرنا- تارنمای شبکه خبری «سی ان ان» در تحلیلی با اشاره به پاسخ تنبیهی ایران به حمله اسرائیل به کنسولگری این کشور در دمشق تاکید کرد: آمریکا کاملا متوجه شد که از این پس، پیش‌بینی این‌که ایران چگونه به تحریکات محسوس طرف مقابل پاسخ می‌دهد، دشوارتر از همیشه شده است.

Loading

اهداف تشکیل گروه اقدام علیه ایران

۱۳۹۷/۰۶/۰۳ | دیدگاه, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین: این سؤال قابل طرح است که با خروج آمریکا از برجام در تاریخ 18 اردیبهشت، چرا تیم ترامپ و هر یک از وزیران مروج طرز تفکر او، از رکس تیلرسون، وزیر سابق امور خارجه آمریکا و مایک پمپئو، جانشین او گرفته تا جان بولتون، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا، هر از گاهی عملیات روانی علیه ایران را در دستور کار قرار می‌دهند.

اکبر قاسمی – سفیر پیشین در اوکراین و رئیس اسبق دفتر حفاظت منافع در مصر

وقتی  دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با انتشار بیانیه معروف ۴ ماده‌ای خود به تاریخ ۲۲ دی ۹۶ عزم خود را برای خروج از برجام تحت عنوان آخرین تمدید صادر کرد، درواقع جنگ اقتصادی و روانی سنگینی را علیه ایران در همان زمان آغاز کرد و تصمیم 18 اردیبهشت و برنامه‌اش برای ازسرگیری تحریم‌ها ادامه این روند است.

اینک می‌توان گفت دولت آمریکا هر آنچه در چنته داشت، رو کرده و فعلاً در قالب گروه اقدام علیه ایران با وظایف (مدیریت، تجدیدنظر و هماهنگی) که ظاهراً حساب‌شده‌تر و توأم با برنامه  نرم‌افزاری و دیپلماتیک است، در دو عرصه قصد فعالیت دارد: یکی  کنترل حساب شده کشورهای متحد خود جهت به صفر رساندن خرید نفت از ایران و دیگری، گشودن دریچه دیپلماسی به سمت اتحادیه اروپا و دیگر اعضای برجام برای یافتن راه‌حل مرضی‌الطرفین تا ضرب‌الاجل 13 آبان.

مؤلفه‌های زیر در شکل دادن به مسیری که دولت آمریکا قصد دارد با تشکیل گروه اقدام علیه ایران طی کند، مؤثر می‌نماید:

1- ترامپ  در دو پروژه‌اش درباره کره شمالی و روسیه دستاوردی نداشته و آثار منفی آن، عوارض ناخوشایندی در کارنامه سیاست خارجی‌اش ثبت کرده و این برای او آزاردهنده است. دلیل اینکه از چند روز پیش دوباره تیم ترامپ شامل پمپئو و بولتون با رایزنی‌های خود در تکاپو هستند تا مجدداً با روس‌ها به یک برنامه جدید مذاکراتی برسند، مؤید این شکست‌هاست.

2- ماهیت معامله‌ای که تیم ترامپ قصد پخت‌وپز آن را دارد، یافتن مخرج مشترکی برای بحران سوریه و اوکراین در قالب بده بستانی سنجیده است.

3- دیپلماسی روسیه در چند هفته گذشته به‌طور فکورانه‌ای در چند عرصه، خالق فرصت‌های طلایی در راستای راهبرد ژئوپلیتیک انبساطی مسکو بوده که ویژگی برجسته آن، یارگیری‌ها و ائتلاف‌سازی‌های جدید با بازیگران متنفذ اروپایی همچون آلمان، فرانسه و همچنین با ترکیه بوده و همین تحول، عامل تحریک و تشویق رسیدگی مجدد به پرونده روسیه در مدار ذهنی ترامپ شده است.

4- مسکو هم‌زمان در محور چین و کره شمالی نیز به‌طور خلاقانه و هوشمندانه‌ای عمل کرده، به‌طوری که با دعوت از سران چین و کره شمالی به روسیه و گشایش حاصل شده برای پذیرش دوباره نیروهای کره شمالی در روسیه، ظرفیت جدیدتری فراروی پکن و پیونگ‌یانگ برای چرخش به‌سوی مسکو ایجاد کرده است. ترامپ در هلسینکی به‌شدت پیگیر سازوکار توافقی با ولادیمیر پوتین برای مقابله با چالش‌های ناشی از راهبردهای چین بود، اما پوتین این خواسته را مسکوت گذاشت.

5- روس‌ها در ارتباط با دیپلماسی خزر نیز با پذیرش فرمول انحصاری سازی مسائل امنیتی، حمل‌ونقل و محیط زیست، عملاً دستاورد مهمی در حوزه راهبردی خطوط گاز موردنظر انرژی مسکو ثبت کردند.

نتیجه گیری

تشکیل گروه اقدام علیه ایران آن هم به مسئولیت برایان هوک که چهره‌ای به جا مانده از دوره اوباماست، در واقع رویکرد اصلی‌اش، یافتن مخرج مشترکی است که بتواند فرصت‌هایی را برای مدیریت تنش بین آمریکا و ایران ایجاد کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *