جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

طالبان باید از قواعد و قوانین مرزبانی تمکین کند

طالبان باید از قواعد و قوانین مرزبانی تمکین کند

عبدالمحمد طاهری می گوید: دستگیری مرزبانان ایرانی صرفا یک جنبه ندارد. جنبه مهم‌ تر دیگر این است که ثابت شد طالبان فارغ از قرائت‌های ایدئولوژیک تندروانه خود که می‌تواند یک تهدید امنیتی باشد، مشخصا در موضوع سرزمین‌های ایران پشت دیوار مرزی حاضر به همکاری با ایران نخواهد بود. به بیان دیگر این دست رفتارها نشان از سخت‌گیری طالبان دارد و همزمان با آن مویدی بر آن است که طالبان هیچ گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی و مرزداری را ملاک عمل و رفتار خود قرار نمی‌دهد و کوچک‌ترین توجهی هم به قراردادهای فی ما بین برای ترسیم مرز دو کشور ندارد.

جنبش دانشجویی دانشگاه کلمبیای آمریکا؛ از آپارتاید در آفریقای جنوبی تا جنگ اسرائیل در غزه  

نیویورک – ایرنا- جنبش «همبستگی با مردم غزه» این بار نه از کف خیابان های آمریکا و توسط گروههای سیاسی بلکه از سوی دانشجویان به پا خواسته است که مرکز آن دانشگاه کلمبیای نیویورک است؛ دانشگاهی که از آپارتاید در آفریقای جنوبی تا جنگ کنونی اسرائیل در غزه سابقه حرکاتی تاثیرگذار داشته است.

فارن پالسی: اعتراهای دانشجویی در آمریکا روابط مستحکم واشنگتن با اسرائیل را برملا کرد

تهران- ایرنا- نشریه فارن پالسی در گزارشی، نوشت: اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا آنچنان که برخی ادعا می‌کنند، بحران فرهنگی یا آموزش عالی ایالات متحده نیست بلکه یک بحران سیاسی در آمریکا است که ریشه در سیاست خارجی واشنگتن و به ویژه روابط نزدیک، مستحکم و طولانی‌مدت آنها با (رژیم) اسرائیل دارد.

Loading

راهبرد خزنده هند در برابر کشمیر

۱۳۹۸/۰۸/۱۲ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با توجه به تصمیمات اخیرا اعلام شده در خصوص کشمیر، چند سناریو در آینده قابل پیش بینی می باشد که هرکدام واکنش خاص حود را می طلبد. نوذر شفیعی - کارشناس مسائل شبه‌قاره

دولت هند با وجود اعتراضات گسترده ساکنان کشمیر هند، رسماً «جامو و کشمیر» را به دو منطقه «جامو و کشمیر» و «لداخ» تقسیم کرد که مستقیماً تحت کنترل دولت مرکزی «دهلی نو» قرار می‌گیرند.

در واقع، تصمیم اخیر دولت هند در پرتو تصمیم دیگری اتخاذ شده است و آن وقتی است که هند خودمختاری ویژه کشمیر را لغو کرد و واکنش‌های مهمی از داخل کشمیر، از طرف پاکستان و همین طور دنیای اسلام مشاهده نکرد. به این ترتیب بود که گام بعدی را که همان تجزیه کشمیر است، برداشت.

هند این تصمیم را براساس برآوردی که از هزینه‌ها و منفعت‌های تصمیم نخست داشت، اتخاذ کرد؛ اما درخصوص این مساله که چرا دولت هند چنین تصمیمی اتخاذ کرده و اهدافش چیست، باید گفت به نظر می‌رسد هند با دو هدف، نخست سرکوب جریان‌های جدایی‌طلب در کشمیر و دوم تسلط کامل بر این منطقه، این تصمیم را گرفته است؛ چرا که با این اقدام، عملا بخشی از کشمیر درون هند حل شده است. یعنی دولت هند اکنون قسمت لداخ را که عمدتا هندو و بودایی مذهب است، درون سرزمین هند حل کرد؛ سرزمینی که مردم آن به لحاظ مذهبی و نژادی بخشی از اکثریت جمعیت هند محسوب می‌شوند.

با این تفاسیر از این به بعد هند تنها دغدغه کشمیر مسلمان‌نشین با مرکزیت سرینگر را خواهد داشت. یعنی اگر پیش از این هند دغدغه کل کشمیر را داشت، دیگر به دغدغه دوم یا سوم این کشور تبدیل خواهد شد؛ چون وسعت لداخ کمتر از دره کشمیر است.

در نتیجه هند یک سیاست خزنده را در قبال کشمیر در پیش گرفته است که گام به گام برای پیشبرد آن حرکت می کند.

به بیان دیگر کشمیر پیش‌تر یک بار بین هند و پاکستان تجزیه شده بود و امروز قسمت تحت کنترل هند تجزیه مجدد شده است. این اقدام به هندوستان امکان می‌دهد تا اولا دره کشمیر را بهتر کنترل کند و ثانیا خاک کشمیر را که اگر می‌خواست مستقل شود پهنه وسیعی را دربرمی‌گرفت، به دره کشمیر محدود کرده است.

در نهایت اگر روزی بنا به فرض قرار باشد کشمیر مستقلی شکل بگیرد، فقط دره کشمیر را شامل خواهد شد که اساسا این «کشمیر مستقل کوچک‌تر» یکی از سناریوهای حل بحران کشمیر بوده است. پیش‌تر این سناریو مطرح بود که یک «کشمیر مستقل و کوچک‌تر» که عبارت از دره کشمیر بود، شکل بگیرد.

این سناریو اگر محقق شود قسمتی که تحت کنترل پاکستان است، تحت کنترل آن کشور باقی می‌ماند و قسمتی که تحت کنترل هند است، شامل جامو و لاداخ به هند ملحق می‌شود و دره کشمیر به صورت یک کشمیر مستقل درخواهد آمد. با این تقسیم‌بندی کنترل هند بر کشمیر تثبیت خواهد شد.

البته هند در نظر ندارد فعلا این سناریو را اجرایی کند؛ چرا که هندی‌ها کشمیر را بخش لاینفک خود می‌دانند و هرنوع سناریویی را که به جدایی کل کشمیر یا بخشی از کشمیر منتهی شود، منتفی می‌دانند.

اما اکنون هند با این تقسیم‌بندی‌ها و ایجاد یک «کشمیر مستقل و کوچک‌تر» درنظر دارد زمینه مساعد را فراهم ‌کند تا اگر روزی بحث جدایی کشمیر صورت گرفت، فقط همین بخش را شامل شود.

در رابطه با سناریوهای آینده با توجه به لغو خودمختاری کشمیر و تجزیه آن از سوی هندوستان و سکوت نسبی جهان اسلام، پاکستان و محافل استقلال‌طلب در کشمیر در آینده چند سناریو قابل پیش بینی می باشد که هر کدام واکنش خاص خود را می طلبد. اولا احتمال می‌رود که این اتفاقات یک سری رویدادهای هماهنگ‌شده باشد. به این مفهوم که آمریکا وارد معرکه شده تا بخشی از کشمیر شامل جامو و لاداخ را به هندوستان بدهند و بعد این کشور را وادار کنند که استقلال دره کشمیر را به رسمیت بشناسد.

سناریوی دوم این است که واقعا هند به قدری قدرتمند شده باشد که نه مردم کشمیر و نه دولت پاکستان یارای مقابله با دهلی را نداشته باشند و به هر آنچه می‌گوید عمل می‌کنند.

سناریوی سوم نیز این است که سکوتی که در مقابل اقدامات هند صورت گرفته را به مانند آرامش قبل از توفان تصور کنیم که درنهایت این آتش زیر خاکستر فعال خواهد شد و این فعال شدن می‌تواند به شکل درگیری بین‌الدولی میان هند و پاکستان یا درگیری داخلی بین کشمیری‌ها و هندی‌ها با حمایت پنهانی پاکستان منجر شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *