جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

طالبان باید از قواعد و قوانین مرزبانی تمکین کند

طالبان باید از قواعد و قوانین مرزبانی تمکین کند

عبدالمحمد طاهری می گوید: دستگیری مرزبانان ایرانی صرفا یک جنبه ندارد. جنبه مهم‌ تر دیگر این است که ثابت شد طالبان فارغ از قرائت‌های ایدئولوژیک تندروانه خود که می‌تواند یک تهدید امنیتی باشد، مشخصا در موضوع سرزمین‌های ایران پشت دیوار مرزی حاضر به همکاری با ایران نخواهد بود. به بیان دیگر این دست رفتارها نشان از سخت‌گیری طالبان دارد و همزمان با آن مویدی بر آن است که طالبان هیچ گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی و مرزداری را ملاک عمل و رفتار خود قرار نمی‌دهد و کوچک‌ترین توجهی هم به قراردادهای فی ما بین برای ترسیم مرز دو کشور ندارد.

جنبش دانشجویی دانشگاه کلمبیای آمریکا؛ از آپارتاید در آفریقای جنوبی تا جنگ اسرائیل در غزه  

نیویورک – ایرنا- جنبش «همبستگی با مردم غزه» این بار نه از کف خیابان های آمریکا و توسط گروههای سیاسی بلکه از سوی دانشجویان به پا خواسته است که مرکز آن دانشگاه کلمبیای نیویورک است؛ دانشگاهی که از آپارتاید در آفریقای جنوبی تا جنگ کنونی اسرائیل در غزه سابقه حرکاتی تاثیرگذار داشته است.

فارن پالسی: اعتراهای دانشجویی در آمریکا روابط مستحکم واشنگتن با اسرائیل را برملا کرد

تهران- ایرنا- نشریه فارن پالسی در گزارشی، نوشت: اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا آنچنان که برخی ادعا می‌کنند، بحران فرهنگی یا آموزش عالی ایالات متحده نیست بلکه یک بحران سیاسی در آمریکا است که ریشه در سیاست خارجی واشنگتن و به ویژه روابط نزدیک، مستحکم و طولانی‌مدت آنها با (رژیم) اسرائیل دارد.

Loading

رویکرد هسته‌ای انگلیس؛ ناقض الزامات خلع سلاحی ان.پی.تی

شورای راهبردی آنلاین - رصد: انگلیس یکی از پنج دولت دارای سلاح هسته‌ای است که معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان.پی.تی) آن‌ها را به رسمیت شناخته و ملزم است که طبق ماده ۶ این معاهده، «مذاکرات را با حسن نیت در خصوص تدابیر موثر در خصوص توقف رقابت تسلیحات هسته‌ای در نزدیک‌ترین موعد و همچنین خلع سلاح هسته‌ای پیگیری کند.»

داریل جی. کیمبال در تحلیلی که اندیشکده آمریکایی کنترل تسلیحات منتشر کرد، نوشت: بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس در ماه مارس سند بازنگری یکپارچه دفاعی منتشر کرد که در آن درخواست شده است سقف تعداد کلاهک‌های هسته‌ای زرادخانه این کشور از 180 عدد در اواسط سال 2020 به 260 عدد برسد که این رشدی 44 درصدی است و شفافیت زرادخانه هسته‌ای این کشور را کاهش می‌دهد.

این تصمیم انگلیس تغییر معکوس عمده‌ای است که تلاش‌ها برای تقویت ان‌پی‌تی را پیچیده‌تر می‌سازد و تنش‌ها را با دیگر دولت‌های دارای سلاح هسته‌ای وخیم‌تر خواهد کرد.

مقامات دولت انگلیس علاقه‌مند هستند که زرادخانه بمب هسته‌ای خود را ابزار «مستقل بازدارندگی هسته‌ای» توصیف کنند که برای برخورد با «محیط امنیتی بین المللی در حال تغییر» طراحی شده است. این در حالی است که برنامه بمب هسته‌ای انگلیس مستقل نیست، زیرا به واسطه شکلی از استعمار هسته‌ای و همکاری هسته‌ای آمریکا به مدت چند دهه میسر شده است.

انگلیس اولین انفجار هسته‌ای آزمایشی خود را در استرالیا در سال ۱۹۵2 انجام داد که موجب آلودگی سرزمینی در آن کشور شد. انگلیس سپس به آزمایش‌های هسته‌ای خود در سایت آزمایشی نوادا ادامه داد که در زمین‌های مصادره شده از شوشون غربی واقع است. انگلیس از سال ۱۹۵۸ در قالب توافقنامه همکاری هسته‌ای نظامی، به شدت به حمایت فنی آمریکا برای حفظ این کلاهک‌های هسته‌ای خود وابسته است که در تناقض با روح ان‌پی‌تی قرار دارد.

مقامات انگلیس در حال حاضر مشغول لابی در کنگره آمریکا برای صرف میلیاردها دلار جهت تامین بودجه برنامه‌ای در دوران ترامپ برای توسعه کلاهک هسته‌ای جدید موسوم به W93 هستند که اشتباها این تصور را ایجاد کرده است که به انگلیس برای حفظ و نگهداری کلاهک‌های هسته‌ای خودش کمک خواهد کرد.

جهت گیری سیاست جدید انگلیس نه تنها الزامات خلع سلاحی ان‌پی‌تی را نقض می‌کند، بلکه به طور کامل مغایر با وعده جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای برداشتن گام‌هایی در جهت کاهش نقش تسلیحات هسته‌ای محسوب می‌شود.

بهترین راه برای کاخ سفید و اعضای کنگره برای حمایت از متحدان خود در لندن این است که به آن‌ها یادآوری کنند بازآرایی تسلیحات هسته‌ای و ساخت تسلیحات هسته‌ای جدید کاری غیرضروری از منظر راهبردی و برای امنیت بین المللی و روابط آمریکا و انگلیس زیان‌بار است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *