جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند

یک هواپیمای شخصی اسرائیلی که اخیرا تعدادی از مقامات اسرائیلی را به قطر و مصر برده بود، بعدازظهر امروز (شنبه)، در ریاض فرود آمد. تلویزیون اسرائیل «کان» گزارش داد این هواپیما از فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو برخاسته و بعد از توقف کوتاهی در عمان به عربستان سعودی رفته و آنجا فرود آمده است.

لطفا جلوی جنگ را بگیرید

لطفا جلوی جنگ را بگیرید

اسرائیل از نگاه خودش، به ادامه حملات به اهداف ایرانی مجبور است چرا که گمان می کند به این ترتیب ایران را تحت فشار می گذارد و به خیال خودش از تهدیدهای ایران علیه خود کم می کند. تا زمانی که دو طرف درگیر نزاع باشند، این زدوخوردها ادامه خواهد داشت.

اجلاس بین المجالس قدس در استانبول ترکیه

پنجمین اجلاس سالانه بین المجالس با عنوان بین المجالس قدس با حضور هشتاد هیئت پارلمانی از جهان و کشورهای اسلامی در استانبول ترکیه در حال برگزاری است.

دستگیری ۶۰۰ دانشجو در دستکم ۱۵ دانشگاه آمریکا در بیش از یک هفته

نیویورک – ایرنا- در پی جنبش همبستگی با مردم غزه و اعتراض ها در دانشگاههای آمریکا که از دانشگاه کلمبیای نیویورک آغاز شد و به سایر دانشگاههای این کشور و جهان در حال سرایت است، حدود ۶۰۰ نفر حداقل در ۱۵ داشنگاه در بیش از یک هفته دستگیر شده اند.

Loading

رسانه ها ؛ موج بازداشت ها در دربار سعودی و…

۱۳۹۸/۱۲/۱۸ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: ادامه دستگیری شاهزادگان در عربستان، ناتوانی دولت آمریکا در رویارویی با کروناویروس، اعلام وضعیت اضطراری در نیویورک برای مهار ویروس کرونا ، تشدید تنش کرونایی ژاپن و کره جنوبی، هشدار شدید کره شمالی به کشورهای اروپایی، واکنش طالبان به اظهارات مقامات اطلاعاتی آمریکا، سفر رئیس سازمان اطلاعات مصر به دمشق، هشدار روسیه به ناتو درباره مانورهای اروپا-۲۰۲۰، تقدیر سازمان بهداشت جهانی از ایران برای مبارزه با کرونا ، دستور اردوغان برای جلوگیری از عبور پناهجویان از دریای اژه، واکنش منفی اتحادیه اروپا به استفاده ابزاری ترکیه از پناهجویان و همکاری روسیه با آمریکا در بخش فناوری بالگرد جنگنده  برای اولین بار از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

العالم فارسی: در ادامه تحولات اخیر در عربستان سعودی، دو منبع آگاه نزدیک به خاندان سلطنتی از بازداشت چهارمین شاهزاده سعودی به دستور ولیعهد این کشور خبر دادند. بنا به گفته دو تن از منابع آگاه سعودی نزدیک به خاندان سلطنتی، چهارمین شاهزاده سعودی نیز که ریاست سابق اطلاعات ارتش عربستان را برعهده داشته، به دستور «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان بازداشت شد.

رادیو چین: ارقام جمع آوری شده از ایالات مختلف از سوی دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا نشان می دهد که کروناویروس در 61 شهر از 27 ایالت سراسر آمریکا شیوع یافته و جمعا 330 مورد ابتلا به کرونا و 14 جان باخته اعلام شده است. در همین موقع، سایت اینترتی رسمی مرکز پیشگیری و مهار بیماری آمریکا گزارش کرد که 164 نفر در آمریکا به کرونا مبتلا شده و 11 نفر جان باخته اند. ارقام دو نهاد در یک روز به طور غیر منتظره متفاوت است و 166 نفر فاصله دارد.

 ان. اچ.کی ژاپن: فرماندار نیویورک برای کمک به مهار شیوع ویروس جدید کرونا در این ایالت وضعیت اضطراری اعلام کرده است. بیش از ۳۰ مورد جدید آلودگی در این ایالت به تایید رسیده است. در ایالت های غربی واشنگتن و کالیفرنیا، و نیر در ایالت مریلند در شرق آمریکا که هم مرز با واشنگتن دی سی است هم به دلیل شیوع این ویروس وضعیت اضطراری برقرار است.

خبرگزاری ایرنا:  شیوع ویروس کرونا در کره جنوبی و ژاپن باعث شده است دو کشور سختگیری ها و مقرراتی تلافی جویانه علیه یکدیگر اتخاذ کنند و آنها را رو در روی یکدیگر قرار دهد. ژاپن پس از شدت گرفتن شیوع کرونا در کره جنوبی اعلام کرد مسافرانی را که از این کشور وارد می شوند، دو هفته قرنطینه خواهد کرد.این موضوع اعتراض شدید دولت کره جنوبی را به دنبال داشت و کره ای ها خواستار برچیدن این مقررات شده و از ژاپن خواسته بودند دست از اقدامات سختگیرانه و غیرضروری بردارد.

خبرگزاری مهر: کره شمالی به کشورهای اروپایی در ارتباط با واکنش اخیر این کشورها در برابر فعالیت‌های موشکی پیونگ یانگ هشدار داد.این هشدار وزارت خارجه کره شمالی پس از محکومیت فعالیت موشکی اخیر این کشور از سوی کشورهای اروپایی صورت می‌گیرد. پیش از این انگلیس، آلمان، فرانسه، استونی و بلژیک نسبت به تداوم فعالیت موشکی کره شمالی ابراز نگرانی کرده و چنین فعالیت‌هایی را «تداوم جاه طلبی»‌‍ کره شمالی عنوان کرده بودند.

 خبرگزاری صدا و سیما: طالبان، اظهارات مسئولان دستگاه اطلاعاتی آمریکا را مبنی بر پایبند نبودن این گروه به توافقنامه با آمریکا رد کرد. “سهیل شاهین” سخنگوی دفترسیاسی طالبان در قطر در شبکه اجتماعی توییتر اعلام کرد: ما این اتهامات را رد می‌کنیم، روند اجرای توافقنامه طالبان و آمریکا به خوبی پیش می‌رود و این گونه اظهارات مقامات آمریکایی هرگز قابل توجیه نیست.در روز‌های اخیر سه مسئول دستگاه اطلاعات آمریکا اعلام کردند: طالبان به توافقنامه صلح با آمریکا پایبند نیست.

خبرگزاری فارس: رسانه‌هایی سوری از سفر رئیس سازمان اطلاعات مصر به دمشق و دیدار وی با مقامات سوری خبر دادند. پایگاه خبری مراسلون نوشت: «عباس کامل، رئیس سازمان اطلاعات عمومی مصر دوشنبه هفته گذشته به سوریه سفر کرده است».

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وزارت خارجه روسیه ابراز امیدواری کرد که ناتو طرح‌هایی برای ممانعت از برگزاری مانورهای گسترده نظامی تحت رهبری آمریکا در اروپا داشته باشد.مانورهای آوریل و مه بزرگترین استقرار سربازان آمریکایی در اروپا طی ۲۵ سال گذشته خواهد بود. این مانورها در ۶ کشور اروپایی از جمله کشورهای حوزه بالتیک و همسایگان روسیه برگزار می‌شوند.وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود آورده است: ما به طور قطع اهداف خصمانه آمریکا و ناتو را هنگام تقویت قوای نظامی خود در نظر داریم.

الکوثر فارسی: رئیس هیات اعزامی سازمان بهداشت جهانی به ایران با بیان اینکه تحت تاثیرِ دانش و تعهد کادر درمانی ایران قرار گرفته است، گفت: کشورهای دیگر در مبارزه با کرونا از تجارب ایران استفاده کنند. رئیس هیات اعزامی سازمان جهانی بهداشت به ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهدانه در حال ایستادگی در برابر ویروس کرونا است.

دویچه وله:  به دستور رئیس جمهوری ترکیه قرار است مسیر گذر مهاجران و پناهجویان به یونان و از طریق دریای اژه بسته شود. این آب‌راه کوتاه‌ترین و در عین حال خطرناک‌ترین مسیر ورود غیرقانونی مهاجران به خاک اتحادیه اروپا است.  سیاست ترکیه برای تحت فشار قرار دادن اتحادیه اروپا از طریق باز گذاشتن راه‌های ورود غیرقانونی مهاجران و پناهجویان به کشورهای اروپایی اندکی تغییر کرد.

پارس تودی: وزرای خارجه اتحادیه اروپا پس از نشست خود در زاگرب در بیانیه‌ای مشترک استفاده ابزاری دولت ترکیه از پناهجویان برای پیشبرد اهداف سیاسی را رد و آن را غیرقابل قبول خواندند.این وزرا تاکید کردند که تصمیم آنکارا برای باز کردن مرزهای خود با یونان به مثابه نادیده گرفتن توافق مهاجران در سال 2016 با این اتحادیه است. مساله پناهجویان برای کشورهای اتحادیه اروپا پس از بروز جنگ داخلی در سوریه و روانه شدن سیل آوارگان به سمت ترکیه و از آنجا به سوی اروپا تبدیل به بحران بزرگی شده است.

اسپوتنیک روسیه: روسیه با در اختیار گذاشتن فناوری خود به توسعه آخرین بالگرد جنگنده – شناسایی آمریکا کمک کرده است. بنا به گفته تروی گافی، مدیر اجرایی AVX و مهندس و معاون ارشد اسبق بخش تحقیق و توسعه در شرکت بل، متخصصان دفتر طراحی “کاموف” روسیه فن آوری اتحاد جماهیر شوروی که به توسعه آخرین پروژه بالگرد جنگنده – شناسایی (Compound Coaxial Helicopter) کمک کرد را در اختیار طراحان شرکت آمریکایی AVX قرار داده‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *