جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

سفر معاون وزیر خارجه به عربستان

مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد به عربستان سفر کرد.

آخرین وضعیت گورهای دسته‌جمعی در بیمارستان‌های غزه؛ رژیم صهیونیستی اعضای بدن قربانیان را سرقت می‌کند

وضعیت اجساد در گور‌های دسته‌جمعی بیمارستان‌های ناصر و الشفا شهر غزه گمانه‌زنی‌هایی را درباره سرقت اعضای بدن و شکنجه و زنده به گور کردن قربانیان ایجاد کرده است.

Loading

رسانه ها: آزمایش موشکی هند و …

۱۳۹۸/۱۰/۳۰ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: تلاش اسرائیل برای کشف تونل های زیرزمینی حزب الله، پرتاب ۴۰ ماهواره تجاری به فضا توسط چین، شکست آتش بس لیبی توسط ژنرال حفتر، افزایش بی اعتمادی مردم انگلیس به دولت، زمان معرفی نامزد نخست‌وزیری جدید عراق، عدم شرکت ظریف در مجمع داووس، آزمایش موشکی جدید هند، نشست جریان های سنی عراق در ابوظبی، زمان اعلان طرح «معامله قرن» توسط ترامپ، استفاده تروریست های سوری از تسلیحات ناتو، انتقاد افغانستان از طالبان و درخواست مادورو برای مذاکره مستقیم با ترامپ مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

یورونیوز: ارتش اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد که در حال نصب یک سامانه زیر زمینی در مرز لبنان است و با آن از تهدیدهای ناشی از نفوذ اعضای جنبش حزب الله از طریق تونل به خاک خود جلوگیری خواهد کرد. ارتش اسرائیل با انتشار بیانیه‌ای ضمن اعلام این مطلب تصریح کرد که عملیات نصب یک سامانه تکنولوژیک برای رهگیری و شناسایی فعالیت‌های مرتبط با حفر و ساخت تونل در طور مرز این کشور با لبنان آغاز شده است. جاناتان کانریسیوس، سخنگوی ارتش اسرائیل در خصوص این سامانه به خبرنگاران گفت: «این سیستم جدید مجهز به حسگرهای دریافت اطلاعات لرزه نگاری و آکوستیک است که بواسطه آن می‌توان فعالیت‌های بالقوه برای شناسایی عملیات زیرزمینی را شناسایی و رهگیری کرد.»

العالم: چین اعلام کرد در سال ۲۰۱۹ میلادی بیش از ۴۰ ماهواره تجاری را در زمینه های گوناگون مانند اطلاع رسانی، کنترل از راه دور و آزمایش‌های فنی، طراحی و به فضا پرتاب کرده است. سازمان ملی هوا فضای چین روز دوشنبه با انتشار گزارش سالانه «کتاب آبی فناوری فضای چین ۲۰۱۹» اعلام کرد با توجه به روند سریع توسعه فضانوردی تجاری در سراسر جهان، چین نیز همراه با سایر کشورها، فناوری‌های فضایی تجاری خود را توسعه می‌دهد و تعداد شرکت‌های تولید کننده ماهواره در چین به سرعت افزایش پیدا کرده است.

ایرنا: دومین کنفرانس صلح لیبی دیروز (یکشنبه) در حالی در برلین با توافق درباره عدم حمایت نظامی از طرف‌های درگیر لیبی پایان یافت که نیروهای “ارتش ملی لیبی” به فرماندهی ژنرال “خلیفه حفتر” بلافاصله پس از پایان این کنفرانس، طرابلس پایتخت کشور را هدف حملات خود قرار دادند. این کنفرانس که در پایتخت آلمان با هدف برقراری آتش بس پایدار برای نیل به صلح با حضور مقامات ارشد 12 کشور جهان برگزار شده بود و تنها با توافق بر سر عدم حمایت نظامی از طرفین درگیری در لیبی توسط کشورها پایان یافت، در اندک زمانی با حمله یک طرف دعوای قدرت به پایتخت این کشور نقض شد.

خبرگزاری صدا و سیما: نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد، بی اعتمادی مردم انگلیس به دولت، نهاد‌های تجاری، رسانه‌ها و موسسات خیریه به بالاترین سطح در دست کم ۲۰ سال گذشته رسیده است. شرکت روابط عمومی ادلمن آمریکا نظرسنجی را درباره شاخص اعتماد مردم از تاریخ ۱۹ اکتبر تا ۱۸ نوامبر – ۲۷ مهر تا ۲۷ آبان ماه – در بحبوحه تنش‌ها در انگلیس انجام داد؛ زمانی که پارلمان این کشور خروج برنامه ریزی شده از اتحادیه اروپا را به تأخیر انداخت و بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد. در این نظرسنجی جدید که روز دوشنبه منتشر شد، انگلیس در بین ۲۸ کشوری که در آن شرکت داشتند پس از ایرلند، اسپانیا و ژاپن در رتبه پنجم از پایین جدول قرار گرفت.

خبرگزاری فارس: ائتلاف الفتح در پارلمان عراق، موعد معرفی نامزد نخست‌وزیری جدید را پس از برگزاری تظاهرات میلیونی ضد آمریکایی در روز جمعه آینده اعلام کرد. «عبدالامیر تعیبان» نماینده ائتلاف «الفتح» در پارلمان عراق با اشاره به اینکه هنوز فراکسیون‌های سیاسی بر سر معرفی نامزد نخست‌وزیری عراق توافق نهایی نکرده‌اند، موعد معرفی این نامزد را اعلام کرد. تعیبان در گفت‌‌وگو با خبرگزاری رسمی عراق (واع) توضیح داد: پرونده انتخاب نخست‌وزیر آتی، پس از تظاهرات روز ۲۴ ژانویه (جمعه – ۴ بهمن)، نهایی خواهد شد.

الکوثر: سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره بحث حضور وزیر خارجه در نشست داووس گفت: قرار بود ظریف برای شرکت در مجمع داووس به سوئیس برود که به رغم دعوت اولیه و رسمی، برنامه را به هم زدند که این سفر انجام نمی‌شود.

خبرگزاری مهر: راشاتودی در خبری فوری از آزمایش موفقیت‌آمیز موشکی با برد سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر در هند خبر داده و عنوان داشت که این موشک قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را دارد. این موشک از یک سکوی پرتاب در زیر دریا شلیک شده است. هنوز اطلاعات بیشتری درباره این آزمایش موشکی منتشر نشده است.

ایسنا: از حدود یک هفته پیش در محافل سیاسی عراق صحبت درباره نشستی است که تعدادی از شخصیت‌های پارلمانی و تجار سنی در ابوظبی برای بررسی تشکیل یک اقلیم سنی برگزار کرده بودند. به رغم اینکه ائتلاف القوی العراقیه (گروه‌های عراقی) به عنوان بزگترین نماینده سنی‌ها در پارلمان این موضوع را کاملا تکذیب کرده اما گروه‌های سیاسی سنی دیگر و سیاستمداران عراقی برگزاری این نشست با نظارت امارات در روزهای ۹ و ۱۰ ژانویه را تأیید کردند.

تسنیم: منابع صهیونیست اعلام کردند که رئیس‌جمهوری آمریکا اصرار دارد که طرح «معامله قرن» را پیش از انتخابات رژیم اسرائیل رونمایی کند ولی تصمیم‌گیری نهایی درباره موعد این رونمایی، ظرف روزهای آتی گرفته خواهد شد.

اسپوتنیک: ژنرال یوری بورنکوف، رئیس مرکز آشتی طرف‌های درگیر در سوریه اظهار داشت که ستیزه جویان به صورت فعال شروع به استفاده از مهمات و سلاح‌های کشورهای عضو ناتو کرده‌اند. از ماه مه سال 2019 تاکنون اوضاع این چنین متشنج نبوده است.

پارس تودی: معاون دوم رئیس‌جمهوری افغانستان گفت: هدف طرح طالبان برای کاهش حملات،‌ فرار از صلح واقعی و فریب جامعه جهانی است. “دانش سرور” امروز دوشنبه در نشست خبری در کابل افزود، ممکن است آمریکا با طالبان توافقنامه به اصطلاح صلح امضا کند، اما این توافقنامه، مشکل افغانستان را حل نخواهد کرد. وی تصریح کرد: اگر بین طالبان و آمریکا توافقنامه به اصطلاح صلح امضا شود، حرکتی مثبت است ولی طرف اصلی جنگ، حکومت و مردم افغانستان است که تاکنون در حاشیه قرار گرفته‌اند و در چنین وضعیتی تحقق صلح امکان پذیر نیست.

آناتولی ترکیه: نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا اعلام کرد که زمان آغاز مذاکرات مستقیم با ایالات متحده برای پایان دادن به بن بست سیاسی که کشورش را تحت فشار قرار می دهد، فرا رسیده است. مادورو در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست آمریکا با اشاره به اینکه در تلاش برای دیدار مستقیم با ترامپ است، افزود: اگر احترام بین دو کشور وجود داشته باشد، بدون توجه به این مساله که ایالات‌متحده چقدر بزرگ است و اگر گفت‌وگو باشد، یک تبادل معنادار و با ثمر اطلاعات رخ می‌دهد. می‌توانیم یک گونه جدید از رابطه ایجاد کنیم؛ رابطه‌ای از سر احترام و گفت‌وگو که وضعیتی برد-برد را به وجود می‌آورد. در حالی‌که یک رابطه تقابلی، شرایط باخت-باخت را فراهم می‌کند. فرمول اینگونه است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *