جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

کاظمی قمی: ایران و افغانستان ظرفیت های فراوان برای همکاری تجاری و اقتصادی دارند

تهران – ایرنا – همزمان با برگزاری ششمین دوره نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با عنوان “اکسپو ۲۰۲۴”، حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان ضمن بازدید از این نمایشگاه، تاکید کرد ایران و افغانستان ظرفیت های فراوانی برای همکاری های تجاری و اقتصادی دارند.

روایت فارن افرز از سقوط قوانین بین‌الملل در جنگ غزه

تهران- ایرنا- نشریه فارن افرز در مطلبی با اشاره به گستردگی جنایات رژیم صهیونیستی در غزه با وجود وضع قوانین بین‌المللی و کنوانسیون‌های حقوق بشر، این درگیری را غایت سقوط و شکست قوانین جنگ دانسته و به ارائه پیشنهادهایی برای مقابله با وضعیت جاری پرداخت.

اعتراض رسمی دوشنبه به مسکو

تهران- ایرنا- دوشنبه نسبت به آنچه که «نگرش منفی شدید روسیه به شهروندان جمهوری تاجیکستان در قلمروی این فدراسیون و نقض حقوق آنها» اعلام شد، رسما به مسکو اعتراض کرد.

Loading

اهمیت اقتصادی و امنیتی پیمان آکوس

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اخیراً از پیمان امنیتی سه‌جانبه آمریکا، استرالیا و بریتانیا موسوم به آکوس رونمایی شد که هدف آن، تقویت روابط امنیتی میان سه متحد قدیمی است.

وب‌سایت بنیاد آمریکایی هریتیج در یادداشتی نوشت: این پیمان جدید به‌عنوان یک ائتلاف امنیتی استراتژیک تعریف شده و دولت بایدن تأکید کرده که آکوس اقدامی مهم است که استرالیا را برای همیشه به ایالات‌متحده و بریتانیا وصل می‌کند.

تحقق بخش مهمی از اهداف این پیمان امنیتی منوط به ایجاد روابط اقتصادی قوی میان آمریکا، استرالیا و بریتانیا است. اگر ایالات‌متحده نتواند قدرت رهبری خود را در پیشبرد تجارت آزاد و سرمایه‌گذاری نشان دهد، اتحاد امنیتی آکوس به‌رغم سروصدای زیادی که پا کرده، شاید چیزی بیش از وعده‌های توخالی نباشد.

اگر قرار است آمریکا یک نیروی پیشروی قابل‌اعتماد در هند و اقیانوس آرام باشد، باید خود را در قامت یک بازیگر مثبت و قابل‌اعتماد به‌ویژه در حوزه تجارت و سرمایه‌گذاری نشان دهد.

آمریکا باید دایره بازی خود را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد. در همین راستا تلاش‌های واشنگتن برای مشارکت امنیتی بیشتر در منطقه هند و اقیانوس آرام با هدف جلب اعتماد متحدان و افزایش مشارکت خود در منطقه بسیار مهم خواهد بود. اگرچه اقدامات امنیتی بدون داشتن برنامه‌ای مشخص برای ایجاد یک فضای تجاری قابل پیش‌بینی به رهبری آمریکا بی‌فایده خواهد بود. آمریکا باید با افزایش فرصت‌ها و همکاری‌های اقتصادی ملموس – با از بین بردن موانع تجارت باز – اتحادهای پایدار را تقویت کرده و بر پیمان‌های نوپا تکیه کند.

آمریکا باید به میز تجارت آزاد بازگردد تا بتواند شبکه ائتلاف‌ها و مشارکت‌هایی را که آمریکا طی دهه‌ها روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کرده و ایجاد کرده است تقویت کند.

واکنش سریع چین به اعلام رسمی پیمان آکوس میان آمریکا، استرالیا و بریتانیا نیز تنها به جنبه اتحاد نظامی آن نبود، بلکه عمده نگرانی پکن از پیامدهای اقتصادی این پیمان است. به‌نحوی‌که در کمتر از 24 ساعت، پکن به‌طور رسمی برای عضویت در توافق جامع و مترقی برای مشارکت فرا اقیانوسیه (CPTPP) درخواست داد. واضح است هدف چین تغییر رقابت استراتژیک با آمریکا به نفع خود از طریق تجارت و سرمایه‌گذاری است.

برای مقابله با اقدامات چین، پیمان آکوس باید فراتر از یک پیمان امنیتی سه‌جانبه باشد تا یک شبکه مثلثی تجارت آزاد ایجاد شود.

سال 2020 پانزدهمین سالگرد توافق تجارت آزاد ایالات‌متحده و استرالیا بود. در طول سال‌های گذشته، یعنی از زمان لازم‌الاجرا شدن این توافق در سال 2005، دو متحد از تعاملات تجاری و سرمایه‌گذاری بیشتری برخوردار شده‌اند. این توافق، موانع تجاری گذشته را از بین برد و در نتیجه تجارت دو کشور دو برابر و سرمایه‌گذاری آن‌ها سه برابر شد.

آمریکا و انگلیس نیز پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا برای توسعه روابط اقتصادی و امنیتی میان دو کشور، مذاکراتی برای توافق تجارت آزاد موردنظر خود آغاز کردند؛ اما متأسفانه، این مذاکرات که از اولویت بالایی برای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا برخوردار بود، در مقطع فعلی از دستور کار دو کشور خارج شده است.

بدتر اینکه، نشست اخیر میان جو بایدن، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا و بوریس جانسون، زمان‌بندی مشخصی برای آغاز مذاکرات متوقف‌شده تجارت آزاد میان واشنگتن و لندن ارائه نکرد.

درمجموع، امروز احیای مذاکرات تجارت آزاد با بریتانیا و اجرای توافق تجارت با استرالیا بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.

دولت بایدن تأکید کرده بیش از 70 سال است استرالیا، بریتانیا و ایالات‌متحده با یکدیگر همکاری کرده‌اند… و امروز از طریق پیمان آکوس، برای حفظ ارزش‌های مشترک و ارتقاء امنیت و رفاه، خود را متعهد به این چشم‌انداز می‌کنند.

پیشبرد تجارت آزاد و سرمایه‌گذاری برای اطمینان از این چشم‌انداز حیاتی است. بهبود روابط اقتصادی با متحدان نه‌تنها امنیت ملی را افزایش می‌دهد، بلکه به‌نوبه خود پویایی اقتصادی مضاعفی را به دنبال دارد.

اکنون زمان آن است که واشنگتن به وظایف خود در قبال متحدان عمل کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *