جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

Loading

پناه گرفتن جنگجویان افراط‌گرا در افغانستان؛ تهدید امنیت جهانی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: هم دونالد ترامپ و هم جو بایدن ابراز اطمینان کرده‌اند که دولت‌هایشان از طالبان تضمین‌هایی دریافت کرده است که القاعده و داعش از افغانستان به آمریکا حمله نخواهند کرد؛ اما باورهای ایدئولوژیک طالبان با گروه‌های سلفی جهادی به شدت منطبق است؛ گروه‌هایی که برای پیشبرد هدف بنیادگرایانه خود به خشونت متوسل می‌شوند. همین باورها بود که باعث شد طالبان در سال 2001 از اسامه بن لادن محافظت کند و پس از حملات 11 سپتامبر مقابل ایالات متحده قرار بگیرد.

کاترین زیمرمن در تحلیلی که اندیشکده امریکن اینترپرایز منتشر کرد، نوشت: 20 سال بعد از آن جریان اکنون طالبان خشونت‌طلب‌تر هستند و باورهای اصلی اعضای آن ثابت مانده است.

خطر این باورهای سلفی جهادی این است که در مرزهای افغانستان متوقف نمی‌شوند. امارت اسلامی طالبان پایان پروژه آن‌ها نیست؛ بلکه شروع است. این چشم‌انداز همیشه جهانی بوده است و طالبان با میل و رغبت میزبان کسانی بوده است که به دنبال تکرار موفقیت امارت اسلامی در نقاط دیگر جهان اسلام هستند.

هزاران جنگجوی خارجی در افغانستان حضور دارند که چند دهه است به پناهگاه سلفی جهادی تبدیل شده است. شبکه پیچیده‌ای از اتحادها، مشارکت‌ها و رقبا در سراسر این کشور برقرار است، شبکه‌ای که طالبان می‌توانند بر آن تأثیر بگذارند، اما نمی‌توانند آن را کنترل کنند. در این ترکیب، گروه‌های تروریستی فراملی مانند القاعده و داعش، همچنین طالبان پاکستانی و شبکه حقانی – یاران قدیمی طالبان و القاعده – هم حضور دارند. جنبش اسلامی ازبکستان و حزب اسلامی ترکستان نیز گروه‌های کمتر شناخته شده این ترکیب هستند. هر یک از این گروه‌ها قادر به سربازگیری از نیروهای افراطی برای حملات تروریستی علیه غرب هستند و هیچ‌یک متعهد نشده که در پناهگاه‌های خود که توسط طالبان تأمین شده است‌، این نیروها را به کار نگیرد یا آموزش ندهد.

القاعده ممکن است فعالیت‌های خود را در افغانستان محدود کند، اما از مزایای پناهگاه نمی‌گذرد. فرماندهی کل القاعده از پیروانش خواسته است از «تصمیمات» امارت اسلامی تبعیت کنند و در بیانیه خود از اقدام طالبان حمایت کرده و بر پیروزی طالبان در افغانستان صحه گذاشته است. با این حال، القاعده در بازی جداسازی سلول‌های مهاجم خود از بخش‌های دیگر شبکه خود متخصص است و از جهاد جهانی خود دست بر نخواهد داشت.

داعش افغانستان موسوم به داعش خراسان، توافق طالبان با آمریکایی‌ها را به‌طور کامل رد کرده است. بمب‌گذاری انتحاری مرگبار آن در کابل که جان 13 آمریکایی را علاوه بر بیش از 170 افغانی گرفت، نشان‌دهنده شکاف بین داعش خراسان و طالبان است. داعش از میان اعضای ناراضی طالبان، عضوگیری می‌کند و افراطی‌ترین افراطیون را به صفوف خود ملحق می‌نماید؛ باید به خاطر داشت که این گروه از فشارهای تجمیعی ایالات متحده و طالبان جان سالم به در برده است.

به‌طور خلاصه، سرازیر شدن افراطی‌ها به امارت اسلامی طالبان اجتناب‌ناپذیر است. این جاذبه یعنی اعمال تفسیری بنیادگرایانه از احکام شرعی بر جامعه همان چیزی است که جنگجویان خارجی را به داعش در عراق و سوریه کشاند. کسانی که تمایلات سلفی-جهادی دارند، نمی‌توانند از تعهد مذهبی مهاجرت مسلمانان ناظر چشم پوشی کنند و این امر افغانستان را تبدیل به پناهگاهی برای افراطیون آینده می‌کند.

این جنگجویان خارجی تا ابد زیر سلطه طالبان نخواهند ماند. آن‌ها زمانی که بهتر آموزش دیده باشند و برای جنگ خود شبکه‌سازی کرده باشند، به سرزمین مادری خود یا میدان نبرد بعدی برای جهاد برمی‌گردند. برخی چشم به راه حمله به ایالات متحده خواهند بود. طالبان حتی به اندازه زمانی که 20 سال پیش سعی کردند بن لادن را از چنین تلاش‌هایی منصرف کنند، نمی‌توانند از حمله تروریستی آینده جلوگیری کنند.

به نظر می‌رسد که بایدن با اعلام «پایان» جنگ در افغانستان که می‌خواست هم به صورت ضمنی و هم صریح حسن نیت خود را به طالبان نشان دهد، درس کلیدی 11 سپتامبر را فراموش کرده که پناهگاه‌های تروریستی منطقه‌ای تهدید مستقیم برای امنیت ملی ایالات متحده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *