جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

وزیر خارجه انگلیس: قرار دادن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی عملاً روابط دیپلماتیک ما را با تهران پایان خواهد داد / وقتی می‌خواهیم پیام مستقیمی به ایرانی‌ها ارسال کنیم، می‌خواهم خودم گفتگو انجام دهم نه به همتای فرانسوی‌ام بگویم که این پیام را به ایرانی‌ها برسانید / وضعیت فعلی که کلیت سپاه در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته کفایت می‌کند

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه انگلیس احتمال اقدام علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و قرار دادن آن در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» را منتفی دانسته است. او گفت: «اگر بخواهم صادق باشم چنین اقدامی یک ضرر هم دارد و آن هم این است که عملاً روابط دیپلماتیک ما را پایان خواهد داد.»

پایگاه فضایی واستوچنی روسیه + داده نمایی

روسیه 11 آوریل با موفقیت یک موشک Angara A5 را از پایگاه واستوچنی با یک برنامه گسترده برای ساخت یک ایستگاه مداری ملی جدید پرتاب کرد. در اینفوگرافیک اسپوتنیک با مشخصات این پایگاه آشنا می شوید.

Loading

راهبرد فرابرجامی آمریکا در قبال ایران

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تمرکز کنونی دولت بایدن بر ایران، به عنوان یکی از تهدیدات اصلی امنیت ملی آمریکا در راستای تلاش برای احیای برجام و تبدیل آن به یک توافق عملیاتی فراگیر است.

وب سایت مرکز مطالعات راهبردی و بین‌الملل آمریکا (CSIS)، تحلیل جدیدی را درباره راهبرد آمریکا در قبال ایران منتشر کرده که نشان می‌دهد آمریکا باید طیف وسیعی از مسائل مهم را در نظر بگیرد که با احیای برجام قابل حل نخواهند بود. مبنای این تحلیل بر ارزیابی تسلیحات نظامی متعارف کنونی ایران، مقایسه نیروهای هوایی ایران و کشورهای عربی خلیج‌فارس و ارزیابی بانک جهانی از وضعیت اقتصادی ایران استوار است.

این تحلیل، همچنین محدودیت‌های مهم ساختار فعلی مذاکره در مورد برجام و برنامه هسته‌ای ایران را برجسته می‌کند. همچنین نشان می‌دهد که توانایی‌های روزافزون ایران در درگیری‌های منطقه خاکستری به این معنی است که واشنگتن باید راهبرد خود را به گونه‌ای تغییر دهد که مدیریت همه جانبه ایران به فراتر از برجام گسترش یابد.

تمرکز کنونی دولت بایدن بر ایران، به عنوان یکی از تهدیدات اصلی امنیت ملی آمریکا در راستای تلاش‌ برای احیای برجام و تبدیل آن به یک توافق عملیاتی فراگیر است.

به نظر می‌رسد تمرکز بر مذاکرات برجام، توجه به دیگر موضوعات اساسی را تحت الشعاع قرار داده است که از جمله آن‌ها می‌توان به تحولات جاری در سیاست و استراتژی ایران، تحولات در نیروهای نظامی آن و نقش و تأثیر آن بر روی قدرت‌های متحد آن شامل سوریه، لبنان، عراق و یمن اشاره کرد. به نظر می‌رسد تنها توافق جدید ایران با چین بویژه در حوزه تجارت نفت که باعث وابستگی استراتژیک چین به واردات نفت خلیج (فارس) خواهد شد، تا حدی توجهات را به خود جلب کرده است.

در یک سطح وسیع‌تر، دولت بایدن به دلیل «شکست» داعش و نیاز به انتقال منابع به آسیا، از رویکرد دولت ترامپ برای کاهش حضور نیروهای نظامی آمریکا در خاورمیانه و شمال آفریقا پیروی می‌کند.

به نظر می‌رسد آمریکا از نوعی مشارکت استراتژیک با عراق، البته به گونه‌ای مبهم و مردد، حمایت می‌کند. در عین حال، استراتژی آمریکا در بقیه مناطق، از جمله در خلیج (فارس) شام و آفریقای شمالی نیز چندان روشن نیست.

اگر آمریکا می‌خواهد برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کرده و به ایجاد نوعی ثبات فراگیر در خلیج (فارس) و منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا کمک کند، لازم است که راهبرد خود را به فراتر از برنامه هسته‌ای ایران توسعه دهد، بر ایجاد توازن نظامی در خلیج (فارس) تمرکز کند و همزمان برنامه‌های هسته‌ای و موشکی این کشور را متوقف کند.

آمریکا باید مقابله با تهدیدات موشکی ایران، نفوذ این کشور در همسایگان اصلی مانند سوریه و عراق و توانمندی‌های آن برای جنگ دریایی نامتوازن در خلیج (فارس) را هم در مذاکرات احیای برجام پیگیری و هم آن را برای رسیدن به نوعی توازن نظامی پایدار در منطقه مهم تلقی کند.

1 Comment

  1. باسلام
    غرب دنبال باج است ودلسوزمردم ایران نیست

    پاسخ

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *