جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی

رئیس جمهور فرانسه ضمن اعلام آمادگی برای ایفای نقش بیشتر در زمینه دفاع مشترک اروپایی، بازدارندگی هسته‌ای را عنصری اجتناب ناپذیر در این راستا دانسته و خواستار بحث درباره نقش این تسلیحات در دفاع مشترک اروپایی شد.

Loading

تاکتیک کره شمالی در مقابل دولت بایدن

شورای راهبردی آنلاین – رصد: کارشناسان مسائل کره شمالی معتقدند کیم جونگ اون برای آنکه کره شمالی در صدر اولویت‌های دولت بایدن قرار گیرد و بایدن این کشور را به عنوان یک قدرت هسته‌ای در نظر بگیرد، به اقداماتی تحریک آمیز دست خواهد زد.

اسکات ای. سیندلر در یادداشتی که در وب سایت اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا منتشر شد، نوشت: در واقع، این منطقی است که کره شمالی بازگشت سیاستِ آمریکا در قبال کره به یک رویکرد متعارف‌تر، نهادینه‌تر و کمتر شخصی را با بلوف، خطرپذیری و اقدامات تحریک آمیزی پاسخ دهد که ویژگی این کشور در خوشامدگویی به رهبران جدید مانند باراک اوباما، پارک گئون ‌های و دونالد ترامپ بوده است.

در هر صورت، در نهایت به نفع کره شمالی است که از اقدامات تحریک آمیز خودداری کند و مسیر را برای گفت‌وگو با کره جنوبی و آمریکا باز بگذارد. ملاحظاتی در خصوص روند کنونی وجود دارد:

اول، کره شمالی تأکید کرده است که به عنوان یک دولت دارنده تسلیحات هسته‌ایِ دولتی مسئولیت‌پذیر خواهد بود؛ اما یک کشور مطمئن به بازدارندگی هسته‌ای نیازی به تحریکات تهاجمی ندارد. تداوم اقدامات تحریک آمیز کره شمالی مانند از سرگیری آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی نشان خواهد داد که کره نه به توانِ بازدارندگی هسته‌ای خود برای دفاع ملی مناسب اطمینان کامل دارد و نه تمایل دارد از خود خویشتنداری لازم را نشان دهد تا به دیگران درباره مسئولیت‌پذیر بودنش به عنوان یک بازیگر هسته‌ای اطمینان دهد.

دوم، تحریکات کره شمالی رویکرد چین در قبال کره شمالی را به چالش خواهد کشید. چین در حال حاضر پشتیبانی مادی از کره بر مبنای ملاحظات ژئوپلیتیک را به منافع خود در خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی ترجیح می‌دهد. آزمایش موشک قاره‌پیما یا آزمایش هسته‌ای نشانگر غیرقابل اطمینان بودن کیم است و در عین حال این فرصت را برای دولت بایدن فراهم می‌کند که حتی حمایت چین را برای تحریم‌های جدی سازمان و تحریم‌های دوجانبه علیه کره به دست آورد.

سوم، اقدامات تحریک آمیز به انزوای جدی‌تر و فشار بیشتر بر کره شمالی در زمانی منجر می‌شود که این کشور گرفتار آسیب‌های ناشی از بلایای طبیعی، ناتوانی در تحقق اهداف اقتصادی برنامه پنج ساله 2016 و شیوع بیماری کرونا است. افزایش فشار بین‌المللی به دلیل تجدید اقدامات تحریک آمیز می‌تواند مشکلات اقتصادی و سیاسی داخلی را تشدید و ظرفیت کیم جونگ اون برای غلبه بر این وضعیت را محدود کند. در این شرایط توان کیم برای آماده کردن یک طناب نجات دیپلماتیک به منظور خنثی کردن آثار انزوای سیاسی و اقتصادی در حالی محدود خواهد شد که او به تلاش‌ها برای برقراری همکاری بین دو کره پشت پا زده و کانال‌های ارتباطی بین دو کره را از بین برده است، در کاخ سفید دوستی که با او مکاتبه کند را نخواهد داشت و وابستگی اقتصادی به چین را افزایش داده است.

کارشناسان می‌گویند که گرایش کره شمالی برای بازگشت به اقدامات تحریک آمیز آن قدر عمیق است که مانند بخشی از دی.اِن.اِی این کشور است. مطمئنا ذهنیت پیش فرضِ کره شمالی این است که نظام بین‌الملل این کشور را محدود نمی‌کند و کره در برابر این نظام پاسخگو نیست. اما اگر کیم در مواجهه با شرایط وخیم داخلی، واقعا بخواهد تصویری از اعتماد به قابلیت‌های هسته‌ای خود را به نمایش درآورد، گزینه زیرکانه این خواهد بود که منتظر موقع مناسب باشد و از دولت بایدن برای برقراری دوباره ارتباطات بحران در سطح عالی‌رتبه با کره شمالی، به عنوان یک دولت هسته‌ای مستحکم، با شروط خودش دعوت کند. اینکه کیم چنین کاری انجام دهد یا خیر، آزمونی روشن برای این امر خواهد بود که آیا تحریک بخشی از طبیعت کیم است یا این که در واقع می‌تواند راهبردی را آغاز کند که چالشی برای دولت بایدن و با صلابت‌تر از اقدامات تحریک آمیز باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *