جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

ادامه فشارها بر روزنامه نگاران در روسیه؛ بازداشت دو روزنامه‌نگار به دلیل همکاری با رسانه های غربی

سرگئی کارلین و کنستانتین گابوف هر دو متهم به کمک به تهیه ویدیوهایی برای انتشار در کانال یوتیوب «ناوالنی‌لایو» هستند، که توسط تیمی از حامیان و نزدیکان الکسی ناوالنی اداره می‌شود.

ادامه فشارها بر روزنامه نگاران در روسیه؛ بازداشت دو روزنامه‌نگار به دلیل همکاری با رسانه های غربی

سرگئی کارلین و کنستانتین گابوف هر دو متهم به کمک به تهیه ویدیوهایی برای انتشار در کانال یوتیوب «ناوالنی‌لایو» هستند، که توسط تیمی از حامیان و نزدیکان الکسی ناوالنی اداره می‌شود.

Loading

بهره‌برداری چین از سیاست‌های ترامپ

شورای راهبردی آنلاین – رصد: چین پیروزی کدام نامزد انتخابات آمریکا را ترجیح می‌داد؟ چهار سال دیگر با ریاست جمهوری دونالد ترامپ، یا یک شروع تازه با دولت بایدن؟ پاسخ به این سؤال، پیچیده‌تر از چیزی است که به نظر می‌رسد.

وب‌سایت شورای روابط خارجی اروپا در یادداشتی نوشت: شاید در ظاهر پکن به انتخاب «ترامپ» به‌عنوان رئیس‌جمهور آینده آمریکا تمایل داشته است. در طول چهار سال گذشته، چین توانسته بود از حواس‌پرتی جهانی آمریکا، تضعیف اتحاد فراآتلانتیک و کاهش نفوذ رهبری جهانی ایالات‌متحده به نفع خود استفاده کند. چین با تقویت تدریجی موقعیت استراتژیک خود در منطقه شرق آسیا و تقویت قدرت حزب کمونیست در داخل این کشور و اتخاذ سیاست‌های قاطعانه در سین کیانگ و هنگ‌کنگ توانست منافع خود را دنبال کند.

درحالی‌که دولت آمریکا قادر به کنترل کووید- 19 نبود، جریان زندگی طبیعی به رستوران‌ها و تئاترهای پکن بازگشته است. از سوی دیگر، رقابت قدرت بزرگ بین پکن و واشنگتن، فشار زیادی بر اقتصاد چین وارد می‌کند تا این کشور مستقل از زنجیره‌های عرضه جهانی و فناوری آمریکا عمل کند.

درگذشته غالباً تصور می‌شد رهبران حزب کمونیست چین، روسای جمهور جمهوری‌خواه را ترجیح می‌دهند، با این استدلال که حزب جمهوری‌خواه کمتر به مسائل حقوق بشر توجه داشته و بیشتر به تجارت می‌پردازند؛ اما بدیهی است دونالد ترامپ یک جمهوری‌خواه کلاسیک نبوده و به‌طور حتم قهرمان اعلام نقض حقوق بشر در چین هم نیست.

برای کشورهای اروپایی که طرفدار مقابله با اقتدارگرایی، پیشبرد برنامه‌های پنج‌ساله و حتی استراتژی‌های بلندمدت هستند، سیاست‌های ترامپ کابوسی برای آن‌ها بوده است؛ اما انتظار می‌رود بایدن با بهره‌گیری از تجارب گذشته، مواضع قاطعانه‌تری در قبال پکن اتخاذ کند.

رهبری حزب کمونیست احتمالاً در مورد اینکه چه کسی در کاخ سفید باشد، عمل‌گرا است. با توجه به تحولات سال‌های اخیر، تغییرات ناگهانی در سیاست‌های آمریکا چندان مطلوب چین نیست. انتظار می‌رود در دوره بایدن، سطح روابط دو کشور برای مدتی کاهش یابد. درعین‌حال، پیروزی بایدن یک چرخش اساسی در مسیر بهبود روابط فعلی فراآتلانتیک خواهد بود. این موضوع تأثیر زیادی در روابط آمریکا با اروپا، به‌ویژه آلمان خواهد داشت. هماهنگی نزدیک اتحادیه اروپا و ایالات‌متحده در قبال سیاست‌های مرتبط با چین ازجمله در حوزه فناوری، تغییرات اقلیمی، تجارت و حقوق بشر به نفع شی جین پینگ نیست. چراکه تاکنون کشورهای عضو اتحادیه اروپا در برابر درخواست دولت ترامپ برای حمایت اروپا از رویارویی بیشتر ایالات‌متحده با چین مقاومت کرده‌اند.

و در آخر اینکه، انتخاب ترامپ می‌توانست تائیدی بر ادعای پکن باشد که دموکراسی غربی از سطح اخلاقی خود نزول کرده و توانایی مقابله با مشکلاتی همچون یک بیماری همه‌گیر را ندارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *