جدیدترین مطالب

حمله شدید هوایی رژیم صهیونیستی به حلب سوریه

منابع سوری اعلام کردند مواضع و انبار‌های تسلیحاتی در نزدیکی فرودگاه حلب، کارخانه‌های وزارت دفاع سوریه در مناطق السفیره و کفرجوم در غرب حلب و چندین نقطه دیگر هدف ۱۵ حمله هوایی قرار گرفته است.

اشتباه محاسبات در روابط با همسایگان را جدی بگیریم

اشتباه محاسبات در روابط با همسایگان را جدی بگیریم

حسام الدین حجت زاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: رصد و ارزیابی سیر تحولات ماه های اخیر در روابط تهران با سایر کشورها و به ویژه همسایگان، گویای سرعت گرفتن روند قهقرایی در روابط خارجی کشورمان است. این یادداشت ناظر بر بررسی و تحلیل رفتارهای آن دسته از سیاست زدگان غیرمتخصصی است که بی توجه به شعارهای دولت های جمهوری اسلامی ایران طی چهار دهه گذشته همواره بدون برخورداری از دانش سیاسی در حوزه روابط خارجی کشور دخالت کرده و پیامدهای ناخوشایند و پرهزینه ای را به طور مشخص از ناحیه دو کشور پاکستان و افغانستان به مردم، کشور و نظام تحمیل کرده اند. 

ملت یمن علی رغم همه فشارها همچنان حامی فلسطین است

سید عبدالملک بدرالدین دبیرکل جنبش انصارالله یمن در سخنرانی خود با تاکید بر اینکه موضوع جنایت صهیونیست ها در غزه ننگی بر همه انسان هاست گفت : ملت یمن با وجود تمام فشارها تغییری در موضع اش در قبال فلسطین نداشته است . 

Loading

أحدث المقالات

لاوروف درباره تضمین های امنیتی در صورت مذاکرات درباره اوکراین صحبت کرد

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد : در صورت حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه در اطراف اوکراین، روسیه آماده است تا منافع مشروع امنیتی سایر شرکت کنندگان در این روند را تضمین کند، در صورتی که همان تضمین ها برای خود مسکو ارائه شود.

حمله شدید هوایی رژیم صهیونیستی به حلب سوریه

منابع سوری اعلام کردند مواضع و انبار‌های تسلیحاتی در نزدیکی فرودگاه حلب، کارخانه‌های وزارت دفاع سوریه در مناطق السفیره و کفرجوم در غرب حلب و چندین نقطه دیگر هدف ۱۵ حمله هوایی قرار گرفته است.

لاوروف: طرح صلح اوکراین بی‌معنی است

وزیر خارجه روسیه گفت: طرح صلح پیشنهادی اوکراین از آن جهت بی‌معناست که بر اساس گزینه‌های غیرقابل قبولی، چون خروج روسیه از مناطق تحت کنترلش بنا شده است.

در مسکو عدم واکنش سران شورای اروپا به حمله تروریستی در کروکوس را شرم آور خواندند

ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد عدم واکنش رهبری شورای اروپا به حمله تروریستی در تالار شهر کروکوس صفحه شرم آور دیگری در تاریخ این سازمان است که بی طرفی سازوکار قانونی و کارشناسی آن را مورد تردید قرار می دهد.

Loading

بهره‌برداری چین از سیاست‌های ترامپ

شورای راهبردی آنلاین – رصد: چین پیروزی کدام نامزد انتخابات آمریکا را ترجیح می‌داد؟ چهار سال دیگر با ریاست جمهوری دونالد ترامپ، یا یک شروع تازه با دولت بایدن؟ پاسخ به این سؤال، پیچیده‌تر از چیزی است که به نظر می‌رسد.

وب‌سایت شورای روابط خارجی اروپا در یادداشتی نوشت: شاید در ظاهر پکن به انتخاب «ترامپ» به‌عنوان رئیس‌جمهور آینده آمریکا تمایل داشته است. در طول چهار سال گذشته، چین توانسته بود از حواس‌پرتی جهانی آمریکا، تضعیف اتحاد فراآتلانتیک و کاهش نفوذ رهبری جهانی ایالات‌متحده به نفع خود استفاده کند. چین با تقویت تدریجی موقعیت استراتژیک خود در منطقه شرق آسیا و تقویت قدرت حزب کمونیست در داخل این کشور و اتخاذ سیاست‌های قاطعانه در سین کیانگ و هنگ‌کنگ توانست منافع خود را دنبال کند.

درحالی‌که دولت آمریکا قادر به کنترل کووید- 19 نبود، جریان زندگی طبیعی به رستوران‌ها و تئاترهای پکن بازگشته است. از سوی دیگر، رقابت قدرت بزرگ بین پکن و واشنگتن، فشار زیادی بر اقتصاد چین وارد می‌کند تا این کشور مستقل از زنجیره‌های عرضه جهانی و فناوری آمریکا عمل کند.

درگذشته غالباً تصور می‌شد رهبران حزب کمونیست چین، روسای جمهور جمهوری‌خواه را ترجیح می‌دهند، با این استدلال که حزب جمهوری‌خواه کمتر به مسائل حقوق بشر توجه داشته و بیشتر به تجارت می‌پردازند؛ اما بدیهی است دونالد ترامپ یک جمهوری‌خواه کلاسیک نبوده و به‌طور حتم قهرمان اعلام نقض حقوق بشر در چین هم نیست.

برای کشورهای اروپایی که طرفدار مقابله با اقتدارگرایی، پیشبرد برنامه‌های پنج‌ساله و حتی استراتژی‌های بلندمدت هستند، سیاست‌های ترامپ کابوسی برای آن‌ها بوده است؛ اما انتظار می‌رود بایدن با بهره‌گیری از تجارب گذشته، مواضع قاطعانه‌تری در قبال پکن اتخاذ کند.

رهبری حزب کمونیست احتمالاً در مورد اینکه چه کسی در کاخ سفید باشد، عمل‌گرا است. با توجه به تحولات سال‌های اخیر، تغییرات ناگهانی در سیاست‌های آمریکا چندان مطلوب چین نیست. انتظار می‌رود در دوره بایدن، سطح روابط دو کشور برای مدتی کاهش یابد. درعین‌حال، پیروزی بایدن یک چرخش اساسی در مسیر بهبود روابط فعلی فراآتلانتیک خواهد بود. این موضوع تأثیر زیادی در روابط آمریکا با اروپا، به‌ویژه آلمان خواهد داشت. هماهنگی نزدیک اتحادیه اروپا و ایالات‌متحده در قبال سیاست‌های مرتبط با چین ازجمله در حوزه فناوری، تغییرات اقلیمی، تجارت و حقوق بشر به نفع شی جین پینگ نیست. چراکه تاکنون کشورهای عضو اتحادیه اروپا در برابر درخواست دولت ترامپ برای حمایت اروپا از رویارویی بیشتر ایالات‌متحده با چین مقاومت کرده‌اند.

و در آخر اینکه، انتخاب ترامپ می‌توانست تائیدی بر ادعای پکن باشد که دموکراسی غربی از سطح اخلاقی خود نزول کرده و توانایی مقابله با مشکلاتی همچون یک بیماری همه‌گیر را ندارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *