جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

طرح های عمان و ژاپن برای احیای برجام

طرح های عمان و ژاپن برای احیای برجام

تهران اعلام کرده که عمانی ها یک پیشنهاد "کم در برابر کم" یا "گام به گام" را پیشنهاد داده اند، سازوکاری که شبیه توافق ماه مه ۲۰۲۳ است. یک احتمال دیگر که توسط علی واعظ و ولی نصر دو کارشناس ارشد مسائل ایران در امریکا مطرح شده است، همکاری منطقه ای در چارچوب راهی به عنوان پاداش محدودسازی برنامه هسته ای ایران است.گزارش هایی هم وجود دارد که می گوید ژاپنی ها طرحی برای احیای گفت وگوهای هسته ای دارند و در حال پیگیری طرحشان هستند، هرچند هیچ جزئیاتی از آن منتشر نشده است.

گروسی به ایران می‌آید

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای دیدار با مقام‌های کشورمان و شرکت در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای، به ایران سفر می‌کند.

یوناما حمله تروریستی به مسجد هرات را محکوم کرد

تهران – ایرنا – دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) در بیانیه‌ای حمله تروریستی شامگاه روز گذشته در مسجد امام زمان (عج) شهرک اندیشه شهرستان گذره هرات را که طی آن هفت نفر شهید و زخمی شدند، به شدت محکوم کرد و خواستار تحقیقات در این خصوص شد.

Loading

اهداف اقتصادی – امنیتی تشدید تحریم‌های آمریکا علیه نورد استریم 2

شورای راهبردی آنلاین – رصد: وزارت امور خارجه آمریکا به‌تازگی حرکت دیگری در بازی شطرنج برای متوقف ساختن تلاش مداوم مسکو برای دور زدن تحریم‌ها و اتمام خط لوله نورد- استریم 2 انجام داده است. این خط لوله قرار است گاز روسیه را از دریای بالتیک مستقیماً به آلمان برساند. 20 اکتبر، مقامات آمریکا محدودیت‌های بیشتری بر این طرح جنجال‌برانگیز زیرساخت انرژی اعمال کرده و به شرکت‌های دخیل در نورد استریم 2 هشدار دادند که برای متوقف ساختن عملیات خود تنها 30 روز مهلت دارند.

وب‌سایت شورای آتلانتیک آمریکا در یادداشتی نوشت: همان‌طور که انتظار می‌رفت، روسیه بلافاصله این اقدام آمریکا را محکوم کرده و دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، اظهار کرد که «با سیاست مخرب و غیردوستانه آمریکا در اعمال محدودیت‌های مداوم و مختلف بر روسیه، اپراتورهای اقتصادی و اقتصاد این کشور به بخش لاینفک رقابت غیرمنصفانه واشنگتن تبدیل شده و رقابت خصمانه آن را آشکار ساخته است».

مسکو به دنبال آن است تا مخالفت آمریکا با این خط لوله را به‌عنوان تلاش واشنگتن برای حذف رقبا و افزایش صادرات گاز آمریکا به بازارهای اروپایی نشان دهد. در مقابل، مقامات آمریکا بارها اظهار کرده‌اند که مخالفت با این پروژه بر نگرانی‌های واقعی امنیتی استوار است که نگرانی مشترک بسیاری از اعضای اتحادیه اروپا نیز محسوب می‌شود.

مقامات آمریکا معتقدند که صادرات مستقیم گاز روسیه به اروپا از طریق آلمان، این قاره را از لحاظ نیاز انرژی شدیداً به مسکو وابسته می‌سازد. همچنین، نورد استریم 2 برای جایگزینی شبکه خط لوله ترانزیت گاز عبوری از اوکراین طراحی شده است که در حال حاضر درصد قابل‌توجهی از کل صادرات گاز روسیه به بازارهای اتحادیه اروپا را انتقال می‌دهد. بیم آن می‌رود که نورداستریم 2 از نقش ترانزیتی خط لوله اوکراین کاسته، اهمیت راهبردی اوکراین را به‌طور چشمگیری کاهش داده و این کشور را بیش‌ازپیش در برابر تجاوز روسیه آسیب‌پذیر سازد.

ماجرای نورد استریم 2 به مدت چندین سال ادامه یافته و آلمان و روسیه نگرانی‌های آمریکا و اوکراین و همچنین اعضای اتحادیه اروپا را نادیده گرفته‌اند. ساخت‌وساز این طرح بی‌وقفه ادامه داشت تا اینکه در دسامبر 2019 درحالی‌که تنها 120 کیلومتر تا تکمیل این طرح باقی‌مانده بود، تحریم‌های شدید آمریکا ناگهان ادامه کار این پروژه را متوقف کرد.

از آن زمان روسیه تلاش کرده است تا تحریم‌های آمریکا را دور زده و راهی برای تکمیل این خط لوله 10.5 میلیارد دلاری پیدا کند. تابستان امسال، مقامات آمریکا با انتشار هشدارهای جدید، شرکت‌های صادرکننده گواهینامه، بیمه‌ها و همه تشکیلات پشتیبان اتمام این خط لوله را مشمول تحریم کرده است.

این هفته، آخرین اقدام آمریکا در نبرد جلوگیری از پروژه خط لوله نورد استریم 2 ظاهراً طوری زمان‌بندی‌شده بود تا روسیه و آلمان امیدوار نباشند که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تغییری در سیاست آمریکا به وجود خواهد آورد. رئیس‌جمهور ترامپ تحریم‌های سال گذشته در خصوص نورد استریم 2 را تائید کرد و با حمایت تد کروز، سناتور جمهوری‌خواه، توسط هر دو حزب کنگره آمریکا نیز به تصویب رسید. از سوی دیگر، جو بایدن، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری، نیز علیه این خط لوله جبهه گرفته و ضمن مخالفت با تکمیل نورد استریم 2، این خط لوله را برای اروپا «معامله‌ای نامطلوب» خوانده است.

مخالفت با پروژه نورد استریم 2 به واشنگتن محدود نبوده و بسیاری از کشورهای اروپا نیز به چند دلیل با آن مخالفت کرده‌اند. اوایل اکتبر امسال، ظاهراً معلوم شد که حتی شریک راهبردی روسیه در این طرح، یعنی آلمان، نیز به خاطر خشم و عصبانیت ناشی از مسمومیت الکسی ناوالنی، رهبر گروه مخالف روسیه، احتمالاً به دنبال لغو این طرح است.

بااین‌حال، آنگلا مرکل در مورد لزوم تکمیل این خط لوله همچنان ثابت‌قدم مانده است. بی‌شک وی تحت تأثیر این واقعیت است که در صورت تکمیل نورد استریم 2، این خط لوله، گاز ارزان‌تری در اختیار صنایع آلمان قرار خواهد داد و این کشور را به قطب گاز طبیعی در اروپای شرقی و مرکزی تبدیل خواهد کرد.

مخالفان اصلی این خط لوله در اروپا نظیر سازمان انرژی اوکراین «نفتوگاز» از تجدید تعهدات واشنگتن و افزایش اقدامات تحریمی استقبال کرده است. مقامات «نفتوگاز» اظهار کرده‌اند که «واضح است که همه شرکت‌هایی که خدماتی برای ساخت نورد استریم 2 ارائه دهند یا به ارتقای ظرفیت کشتی‌های لوله‌گذاری روسی «آکادمیک چرسکی» یا دیگر کشتی‌های لوله‌گذاری روسیه بپردازند، مورد تحریم آمریکا قرار خواهند گرفت».

قرار است دسامبر 2020 تحریم‌های بیشتری در بودجه آمریکا پیش‌بینی شود. انتظار می‌رود که این تحریم‌ها میخ نهایی را بر تابوت خط لوله نورد استریم 2 بکوبد اما روسیه نبرد بر سر این طرح انرژی بااهمیت راهبردی را تا پایان آن ادامه خواهد داد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *