جدیدترین مطالب

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان:قضاوت ما بر مبنای رفتار دولتمردان آمریکاست/ ایده‌های منطقی حماس روی میز است

نیویورک –  ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران درباره انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا گفت: هر انتخابی مردم آمریکا کنند مربوط به خود جامعه آمریکا است. ما در سیاست خارجی خودمان اصول شناخته شده‌ای داریم. برای ما تفاوتی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان وجود ندارد. تفاوت واقعی را باید در رفتار آمریکا جستجو کرد.

Loading

اهداف اقتصادی – امنیتی تشدید تحریم‌های آمریکا علیه نورد استریم 2

شورای راهبردی آنلاین – رصد: وزارت امور خارجه آمریکا به‌تازگی حرکت دیگری در بازی شطرنج برای متوقف ساختن تلاش مداوم مسکو برای دور زدن تحریم‌ها و اتمام خط لوله نورد- استریم 2 انجام داده است. این خط لوله قرار است گاز روسیه را از دریای بالتیک مستقیماً به آلمان برساند. 20 اکتبر، مقامات آمریکا محدودیت‌های بیشتری بر این طرح جنجال‌برانگیز زیرساخت انرژی اعمال کرده و به شرکت‌های دخیل در نورد استریم 2 هشدار دادند که برای متوقف ساختن عملیات خود تنها 30 روز مهلت دارند.

وب‌سایت شورای آتلانتیک آمریکا در یادداشتی نوشت: همان‌طور که انتظار می‌رفت، روسیه بلافاصله این اقدام آمریکا را محکوم کرده و دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، اظهار کرد که «با سیاست مخرب و غیردوستانه آمریکا در اعمال محدودیت‌های مداوم و مختلف بر روسیه، اپراتورهای اقتصادی و اقتصاد این کشور به بخش لاینفک رقابت غیرمنصفانه واشنگتن تبدیل شده و رقابت خصمانه آن را آشکار ساخته است».

مسکو به دنبال آن است تا مخالفت آمریکا با این خط لوله را به‌عنوان تلاش واشنگتن برای حذف رقبا و افزایش صادرات گاز آمریکا به بازارهای اروپایی نشان دهد. در مقابل، مقامات آمریکا بارها اظهار کرده‌اند که مخالفت با این پروژه بر نگرانی‌های واقعی امنیتی استوار است که نگرانی مشترک بسیاری از اعضای اتحادیه اروپا نیز محسوب می‌شود.

مقامات آمریکا معتقدند که صادرات مستقیم گاز روسیه به اروپا از طریق آلمان، این قاره را از لحاظ نیاز انرژی شدیداً به مسکو وابسته می‌سازد. همچنین، نورد استریم 2 برای جایگزینی شبکه خط لوله ترانزیت گاز عبوری از اوکراین طراحی شده است که در حال حاضر درصد قابل‌توجهی از کل صادرات گاز روسیه به بازارهای اتحادیه اروپا را انتقال می‌دهد. بیم آن می‌رود که نورداستریم 2 از نقش ترانزیتی خط لوله اوکراین کاسته، اهمیت راهبردی اوکراین را به‌طور چشمگیری کاهش داده و این کشور را بیش‌ازپیش در برابر تجاوز روسیه آسیب‌پذیر سازد.

ماجرای نورد استریم 2 به مدت چندین سال ادامه یافته و آلمان و روسیه نگرانی‌های آمریکا و اوکراین و همچنین اعضای اتحادیه اروپا را نادیده گرفته‌اند. ساخت‌وساز این طرح بی‌وقفه ادامه داشت تا اینکه در دسامبر 2019 درحالی‌که تنها 120 کیلومتر تا تکمیل این طرح باقی‌مانده بود، تحریم‌های شدید آمریکا ناگهان ادامه کار این پروژه را متوقف کرد.

از آن زمان روسیه تلاش کرده است تا تحریم‌های آمریکا را دور زده و راهی برای تکمیل این خط لوله 10.5 میلیارد دلاری پیدا کند. تابستان امسال، مقامات آمریکا با انتشار هشدارهای جدید، شرکت‌های صادرکننده گواهینامه، بیمه‌ها و همه تشکیلات پشتیبان اتمام این خط لوله را مشمول تحریم کرده است.

این هفته، آخرین اقدام آمریکا در نبرد جلوگیری از پروژه خط لوله نورد استریم 2 ظاهراً طوری زمان‌بندی‌شده بود تا روسیه و آلمان امیدوار نباشند که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تغییری در سیاست آمریکا به وجود خواهد آورد. رئیس‌جمهور ترامپ تحریم‌های سال گذشته در خصوص نورد استریم 2 را تائید کرد و با حمایت تد کروز، سناتور جمهوری‌خواه، توسط هر دو حزب کنگره آمریکا نیز به تصویب رسید. از سوی دیگر، جو بایدن، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری، نیز علیه این خط لوله جبهه گرفته و ضمن مخالفت با تکمیل نورد استریم 2، این خط لوله را برای اروپا «معامله‌ای نامطلوب» خوانده است.

مخالفت با پروژه نورد استریم 2 به واشنگتن محدود نبوده و بسیاری از کشورهای اروپا نیز به چند دلیل با آن مخالفت کرده‌اند. اوایل اکتبر امسال، ظاهراً معلوم شد که حتی شریک راهبردی روسیه در این طرح، یعنی آلمان، نیز به خاطر خشم و عصبانیت ناشی از مسمومیت الکسی ناوالنی، رهبر گروه مخالف روسیه، احتمالاً به دنبال لغو این طرح است.

بااین‌حال، آنگلا مرکل در مورد لزوم تکمیل این خط لوله همچنان ثابت‌قدم مانده است. بی‌شک وی تحت تأثیر این واقعیت است که در صورت تکمیل نورد استریم 2، این خط لوله، گاز ارزان‌تری در اختیار صنایع آلمان قرار خواهد داد و این کشور را به قطب گاز طبیعی در اروپای شرقی و مرکزی تبدیل خواهد کرد.

مخالفان اصلی این خط لوله در اروپا نظیر سازمان انرژی اوکراین «نفتوگاز» از تجدید تعهدات واشنگتن و افزایش اقدامات تحریمی استقبال کرده است. مقامات «نفتوگاز» اظهار کرده‌اند که «واضح است که همه شرکت‌هایی که خدماتی برای ساخت نورد استریم 2 ارائه دهند یا به ارتقای ظرفیت کشتی‌های لوله‌گذاری روسی «آکادمیک چرسکی» یا دیگر کشتی‌های لوله‌گذاری روسیه بپردازند، مورد تحریم آمریکا قرار خواهند گرفت».

قرار است دسامبر 2020 تحریم‌های بیشتری در بودجه آمریکا پیش‌بینی شود. انتظار می‌رود که این تحریم‌ها میخ نهایی را بر تابوت خط لوله نورد استریم 2 بکوبد اما روسیه نبرد بر سر این طرح انرژی بااهمیت راهبردی را تا پایان آن ادامه خواهد داد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *