جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

حماس: پیشنهاد مصر را برای السنوار فرستادیم و منتظر پاسخ هستیم

در میانه خوش‌بینی‌های محتاطانه و نشانه‌های مثبت در مذاکرات مصر و اسرائیل برای رسیدن به آتش‌بس در غزه، یک منبع از گروه حماس در گفتگو با العربیه فاش کرد که پیشنهاد مصر را به یحیی السنوار، رئیس جنبش حماس در نوار غزه فرستاده شد و افزود که «ما منتظر پاسخ به آن ظرف چند روز هستیم.»

بازداشت نامزد ریاست جمهوری در اعتراضات دانشگاه واشینگتن به طرفداری از فلسطینیان

پلیس آمریکا جیل استاین، نامزد ریاست جمهوری را هنگام مشارکت در تظاهرات دانشگاه واشینگتن به طرفداری از فلسطینیان باز داشت کرد. پلیس همچنین جیسون کول، مدیر کمپین انتخاباتی این نامزد و میرل کایر، معاون کول نیز را در جریان حمایت از اعتراضات به ارتباط این دانشگاه با جنگ غزه بازداشت کرده است.

12 دلیل درجا زدن ترکیه

یکی از کارشناسان بین‌المللی انرژی و اقتصاد، معتقد است که ترکیه، پس از شکست در تحقق اهداف سند چشم‌انداز 2023 میلادی، باید هر چه زودتر چشم‌انداز 20230 را تدوین و منتشر کند.

گاردین فضای دانشگاه «اموری» آمریکا را به «منطقه جنگی» تشبیه کرد

تهران-ایرنا- روزنامه گاردین در گزارشی به اقدام غیرمسئولانه و غیرضروری «گریگوری فنوس» رییس دانشگاه «اموری» (Emory) آمریکا برای تماس با پلیس پرداخته و فضای این دانشگاه را پس از حضور نیروی پلیس در آن، به «منطقه جنگی» تشبیه کرده است.

هشدار روسیه به غرب نسبت به پیامدهای مصادره دارایی‌های مسکو

تهران- ایرنا- چند تن از مقام‌های روس امروز (یکشنبه) غرب را تهدید کردند که در صورت مصادره دارایی‌های مسدود شده این کشور، ضمن پاسخ «شدید»، چالش‌های حقوقی «بی‌پایان» و اقدام‌های تلافی‌جویانه را اتخاذ خواهند کرد.

Loading

روابط چین – اتحادیه اروپا در آستانه ورود به مرحله‌ای جدید

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تلاش‌های چین برای ایجاد اختلاف میان اروپایی‌ها در جریان بحران کرونا و بیان تند و خصومت‌آمیزش که ظرفیت دموکراسی غرب برای پاسخ مؤثر به این وضعیت اضطراری را هدف می‌گیرد، همانند یک زنگ بیدارباش عمل کرده است.

جانکا اورتل در تحلیلی که شورای روابط خارجی اروپا منتشر کرد، نوشت: در دوران شیوع ویروس کرونا، چین نه‌فقط به دلیل وضعیت اضطراری کرونا که از ووهان آغاز شد و جهان را به قرنطینه کشاند، بلکه چون واکنش کلی پکن فرضیات بلندمدت درباره نقش بین‌المللی چین را به چالش کشید، در رأس اخبار قرار گرفته است.

اروپایی‌ها سال‌ها بر این باور بوده‌اند که نفع چین درنهایت به وجود یک نظم اقتصادی جهانی کارآمد وابسته است، زیرا از شکل فعلی تجارت جهانی که بر قواعد مبتنی است، بیشترین سود را برده است. حوادث ماه‌های اخیر نشان داد که پکن به سرمایه‌گذاری در اقتصاد جهانی تمایلی ندارد. بلکه قصد دارد بر رشد داخلی و تلاش برای محدود کردن وابستگی چین به زنجیره‌های تأمین جهانی متمرکز شود.

بیشتر اروپایی‌ها معتقد بوده‌اند که چین از چندجانبه‌گرایی حمایت خواهد کرد، زیرا رهبری چین تأکید زیادی بر راه‌حل‌های چندجانبه داشته و بر حضورش در سازمان‌های جهانی سرمایه‌گذاری سنگینی کرده است. آن‌طور که تعامل بحث‌برانگیز چین و سازمان بهداشت جهانی در دوران شیوع کرونا نشان داد، حزب کمونیست چین می‌تواند نهادهای بین‌المللی را طوری تحت‌فشار بگذارد که در اعمال‌نفوذ جهانی به این کشور کمک کنند.

درنهایت اروپایی‌ها برای مدتی طولانی معتقد بودند که چین در تخریب اتحادیه اروپا هیچ نفعی ندارد، زیرا این اتحادیه شریک تجاری مهمی برای پکن و یک قدرت بالقوه بزرگ دیگر در برابر آمریکا در نظم جهانی چندقطبی‌ است. تلاش‌های چین برای تفرقه‌افکنی در میان اروپایی‌ها در طول این بحران در کنار بیان تند و خصومت آمیزش که ظرفیت دموکراسی غرب را برای دادن پاسخ مؤثر به این وضعیت اضطراری هدف می‌گیرد، مانند یک زنگ بیدارباش عمل کرده است.

اما آیا این امر به تغییری واقعی در چگونگی نگاه اکثریت اروپایی‌ها به چین منجر شده است؟ شورای روابط خارجی اروپا داده‌های فراوانی را از نظرسنجی‌های افکار عمومی جمع‌آوری کرده است. نگاه به داده‌های مختلفی که کنار هم قرار گرفتند، به یک ارزیابی روشن منجر شد: روابط چین – اتحادیه اروپا در حال ورود به مرحله جدیدی در سراسر اروپا است.

برداشت‌ها درباره چین در هشت کشور از 9 کشوری که در نظرسنجی اخیر شورای روابط خارجی اروپا شرکت داشتند تا حد قابل‌توجهی بدتر شده است. به‌عنوان‌مثال در حال حاضر در فرانسه و دانمارک، 62 درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی نگاهی منفی‌تر به پکن داشتند. حتی در ایتالیا که توجه زیاد و حمایت تبلیغاتی گسترده پکن را در وضعیت اضطراری کرونا دریافت کرد، تقریباً 80 درصد مردم نگاه مثبت‌تری به چین ندارند.

 

دیپلماسی ماسک چین در اروپا و نتایج آن

این واقعیت که باوجود تلاش‌های تبلیغاتی پکن، کمک‌های پزشکی چین به اروپا نتایج کمی به بار آورده است، توسط «کاوشگر ائتلاف اتحادیه اروپا» نیز نشان داده شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که میان و درون دولت‌های اروپایی درجه بالایی از همگرایی در خصوص لزوم یک چرخش عمل‌گرایانه در معاملات با چین وجود دارد. «ردیاب همبستگی اروپاییِ» شورای روابط خارجی اروپا اکنون شامل یک مجموعه خاص از داده‌ها درباره کمک‌های چین به دولت‌های عضو اتحادیه اروپا است تا تعاملات چین با اروپا در این دوره را شفاف‌تر سازد و با این روایت که پکن در دوران نیاز اتحادیه اروپا با ازخودگذشتگی به کمک این اتحادیه شتافت، مقابله کند. شرایط کاملاً برعکس بود: تاکتیک‌هایی که پکن به کار بست و نبود شفافیت در کمک‌رسانی توسط این کشور نشان داد که دیپلماسی ماسک چین شکست‌خورده و حتی نتیجه معکوس داده است.

کاوشگر ائتلاف اتحادیه اروپا به‌وضوح نشان می‌دهد که این مسئله تا چه اندازه در سیاست داخلی ایتالیا و در میان احزاب سیاسی این کشور عامل اختلاف بوده است. تأثیر ویروس کرونا در بالا گرفتن بحث‌ها درباره وابستگی اروپا به چین در حوزه‌هایی غیر از تجهیزات پزشکی تا حد زیادی قابل مشاهده است. بحث درباره نسل پنجم اینترنت شاهد یک موج جنجالی دیگر است و در همه‌جا، از دانمارک تا ایتالیا، بازنگری‌هایی در حال انجام است. هر یک از نکات مربوط به این داده‌ها نشانه‌ای است از این‌که این بحث به کجا می‌رود. این باید هشداری واضح برای پکن باشد. ممکن است تابستان امسال فصلی سرد برای چین در اروپا باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *