جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شعله‌ور شدن اعتراضات ضدصهیونیستی در ایالات‌متحده / نسل زد آمریکا علیه پدران اوانجلیست

در آمریکا با یک جامعه‌ای مواجه هستیم که نسل زد آن تفکراتش فرق کرده است. همین الان در کنگره چندین نماینده با چفیه به مجلس نمایندگان می‌روند و در حمایت از فلسطین صحبت می‌کنند. ممکن است این نمایندگان یا حتی فرزندان‌شان تهدیدهایی شده باشند و حتی با خطر اخراج از مدرسه و دانشگاه روبه‌رو شده باشند ولی همه اینها نشان می‌دهد در آینده در سطح حاکمیتی آمریکا نیز شاهد تغییرات اساسی خواهیم بود.

کشور‌هایی که برای آمریکا خط و نشان می‌کشند

کشور‌هایی که برای آمریکا خط و نشان می‌کشند

سید محمدکاظم سجادپور در یادداشتی می نویسد: اینکه، همه اعضای دائم بجز، ایالات متحده، رأی به عضویت کامل فلسطین در ملل متحد می‌دهند، موضوع کم اهمیتی نیست، جالب آنکه رأی مثبت چین و روسیه قابل پیش‌بینی به نظر می‌رسد، اما همراهی فرانسه جلب توجه می‌کند.

نقشه خیزش اعتراضی در دانشگاه‌های آمریکا

تظاهرات محکومیت رژیم صهیونیستی و توقف نسل کشی در غزه به بیش از ۵۸ دانشگاه، موسسه و دانشکده آمریکا راه یافته است، اما تظاهرات در برخی از دانشگاه‌ها قوی‌تر و تاثیرگذار‌تر است.

Loading

پیامدهای دعوت ترامپ از پوتین به گروه 7

شورای راهبردی آنلاین – رصد: با توجه به اینکه آشوب‌های عمومی فزاینده در سراسر آمریکا در کانون توجه بوده است، احتمالاً بسیاری از مردم از اظهارت ترامپ در آخر هفته گذشته غافل مانده‌اند که وی برنامه‌ریزی می‌کند تا از روسیه برای شرکت در دیدار سران گروه 7 در اواخر امسال در آمریکا، دعوت به عمل آورد. بررسی جزئیات دعوت ترامپ حائز اهمیت است، زیرا برای قوانین بین‌المللی و امنیت جهانی پیامدهای بالقوه فاجعه باری به همراه دارد.

یولیا پوپیک در یادداشتی که وب‌سایت شورای آتلانتیک آن را منتشر کرد، نوشت: پیشنهاد برای پیوستن روسیه به دیدار سران گروه 7 در سپتامبر 2020 به همراه هند، کره جنوبی و استرالیا آخرین تلاش برای خروج کرملین از انزوای گروه 7 محسوب می‌شود. تعلیق مسکو از گروه کشورهای صنعتی، جی 8 سابق، به مارس 2014 برمی‌گردد که پس از حمله روسیه به اوکراین و الحاق جزیره کریمه اتفاق افتاد.

از سال 2014، ترامپ جزو موافقان پرسروصدای بازگشت روسیه بوده است. وی قبل از تکرار این درخواست‌ها در تابستان 2019، ابتدا در دیدار 2018 سران گروه 7 در کانادا به طرفداری از تجدید عضویت مسکو در این باشگاه انحصاری صحبت کرد. امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، نیز اظهار کرد که باز پیوستن روسیه به ساختار گروه 7 درست خواهد بود.

بااین‌وجود، دیگر اعضای این گروه موافقت نمی‌کنند. پس از اظهارت اخیر رئیس‌جمهور ترامپ، جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا و بوریس جانسون، نخست زیر انگلیس، هر دو بر مخالفت خود با بازگشت روسیه تأکید کرده‌اند.

استقبال از بازگشت روسیه به گروه 7 بیش از همه برای اوکراین هشداردهنده است. از زمان تعلیق روسیه از گروه 7 در مارس 2014، تهاجم کرملین علیه اوکراین حتی افزایش‌یافته است. کرملین همچنان کریمه را در اشغال خود دارد و طی شش سال گذشته جای پای خود در این شبه‌جزیره را به‌طور چشمگیری تحکیم بخشیده است. مسکو برای تغییر تعادل جمعیت کریمه و تضعیف هر نوع اقدام آتی برای حل‌وفصل این بحران از طریق همه‌پرسی، ده‌ها هزار شهروند اوکراین را مجبور به فرار به سرزمین اصلی اوکراین کرده و تعداد زیادی از روس‌ها را به اسکان در کریمه ترغیب کرده است.

از سوی دیگر، مسکو هنوز به جنگ مخفیانه و اعلام‌نشده در شرق اوکراین ادامه می‌دهد که در حقیقت یکی از بدترین اسرار دنیاست. از سال 2014، روسیه حضور نظامی خود در شرق اوکراین را به‌واسطه سلاح روسی و فرماندهی افسران روس بر ترکیبی از نیروهای متعارف روسیه، مزدوران غیردولتی و همراهان محلی تحت لوای «جدایی‌طلبان»، حفظ کرده است.

آمریکا، کانادا، اتحادیه اروپا و تعدادی از کشورهای دیگر، مجموعه‌ای از تحریم‌ها را علیه روسیه و مداخله نظامی جاری این کشور در اوکراین اعمال کردند. منتقدان مدعی بودند که این اقدامات موجود نمی‌تواند وخامت اقدامات مسکو را بازتاب دهد. بااین‌حال، طرفداران موضع سرسختانه در قبال تهاجم روسیه، با مخالفت کسانی مواجه هستند که تحریم‌ها را بی‌اثر قلمداد کرده و به گفتگوی بیشتر با کرملین معتقد هستند. ترامپ و مکرون دو حامی مهم شکستن یخ روابط با مسکو هستند اما بسیاری دیگر از کشورهای جهان غرب نیز به آن‌ها پیوسته‌اند.

طی سال گذشته، تلاش‌ها برای پایان دادن به انزوای بین‌المللی روسیه سرعت گرفته است به‌طوری‌که روسیه تابستان 2019 بار دیگر در شورای پارلمانی کمسیون اروپا پذیرفته شد درحالی‌که مسکو از حل نگرانی‌ها در مورد تهاجم روسیه به اوکراین (دلیل اصلی این تعلیق) سر باز زده بود.

در این زمینه، بازگشت روسیه به گروه 7 پیامدهای بسیاری خواهد داشت. اخراج روسیه از جی 8 در مارس 2014 اقدامی عمدتاً نمادین بود که هزینه‌ای فوری بر کرملین تحمیل نکرد، اما این پیام را فرستاد که روسیه با حمله به اوکراین دیگر در میز صدارت امور بین‌المللی مورد استقبال واقع نخواهد شد و باید در انتظار انزوای بیشتر هم باشد. تابه‌حال روسیه این پیام را نادیده گرفته است.

در سال‌های پس از تعلیق روسیه، کرملین تمایلی به پایان تهاجم علیه اوکراین نشان نداده است. بلکه، ناتوانی در توقف روسیه در اوکراین باعث شده است که کرملین به کمپین خصومت‌های مختلف علیه کل جهان غرب بپردازد. این تهاجم جدید بین‌المللی به مسکو امکان می‌دهد تا کشورهای مهم و شالوده‌های نهادی نظم جهانی پس از 1991 را هدف قرار دهد و درعین‌حال از آستانه اقدام جنگی متعارف عبور نکند.

استقبال از بازگشت روسیه به گروه 7 به‌طور ضمنی به معنای چشم‌پوشی از اقدامات خصمانه مسکو است و به دیگر کشورها القا خواهد کرد که هنجارها و قوانین بین‌المللی پذیرفته شده قبلی دیگر کاربرد ندارد. درزمانی که مهم‌ترین دموکراسی‌های جهان به دنبال گفتگوی مؤثر با چین هستند که به‌طور فزاینده در جهت اقتدارگرایی پیش می‌رود، استقبال از بازگشت روسیه به گروه 7 دور از ذهن نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *