جدیدترین مطالب

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاش‌ها در غزه شده است + فیلم

نیویورک – ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجاه ایران در دیدار با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: متأسفانه رویکردهای سیاست‌زده، دوگانه و غلط تاکنون باعث شده است تلاش‌های سیاسی برای پایان بحران غزه بی‌نتیجه باقی بماند.

امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاش‌ها در غزه شده است + فیلم

نیویورک – ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجاه ایران در دیدار با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: متأسفانه رویکردهای سیاست‌زده، دوگانه و غلط تاکنون باعث شده است تلاش‌های سیاسی برای پایان بحران غزه بی‌نتیجه باقی بماند.

بررسی آخرین تحولات منطقه در رایزنی تلفنی وزیر دفاع آمریکا با گالانت

تهران- ایرنا- وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که لوید آستین وزیر دفاع این کشور روز جمعه (به وقت محلی) تلفنی با یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درباره آخرین تحولات منطقه و غزه گفت وگو کرده است.

امیرعبداللهیان:درخصوص ایده‌های در دست پیگیری توسط دبیرکل سازمان ملل درباره غزه گفتگو کردیم

نیویورک – ایرنا- «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران که در نیویورک به سر می برد، در پایان برنامه های سفر کوتاه خود به نیویورک اعلام کرد: در دیدار با آقای آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، ایده هایی که می تواند توسط او و در هماهنگی با همه کنشگران اصلی موضوع غزه در دست پیگیری قرار گیرد، بحث و تبادل نظر کردیم.

Loading

راهبرد آمریکا؛ حفظ برتری در انرژی هسته‌ای

شورای راهبردی آنلاین – رصد: گزارش تازه منتشرشده «احیای برتری رقابتی آمریکا در حوزه انرژی هسته‌ای» که توسط گروه کاری سوخت هسته‌ای وزارت انرژی آمریکا تهیه شد، گامی برای حفاظت از امنیت ملی آمریکا، اعلانیه‌ای برای مبارزه با تغییرات اقلیمی و کمک به اقتصاد آمریکا و هم‌چنین نقطه عطف مهمی برای این کشور محسوب می‌شود.

توماس گراهام در یادداشتی که اندیشکده شورای آتلانتیک منتشر کرد، نوشت: اگرچه آمریکا عصر اتمی را با عنوان رهبر جهانی انرژی هسته‌ای آغاز کرد، اما در پی حوادث تری‌مایل‌آیلند در سال 1979، دولت آمریکا برنامه راکتور داخلی 102 راکتور را متوقف کرد.

صنعت انرژی هسته‌ای آمریکا در آغاز فعالیتش متوقف شد و اولویت به تولید سوخت‌های فسیلی داده شد. بعد از چندین دهه سیاست اشتباه، گزارش اخیر گروه کاری وزارت انرژی، آمریکا را به مسیر رهبری یک نظام جهانی انرژی هسته‌ای که مؤثر، قابل‌اعتماد و عاری از کربن است، بازگرداند. برای تحقق این اهداف باید توصیه‌های ارائه‌شده در این گزارش در اسرع وقت اجرا شود.

تقاضای جهانی انرژی به‌طور پیوسته افزایش‌یافته است و این تقاضا با توجه به نیاز به حمایت از بخش نقل‌وانتقال با انرژی برق و نیز کارخانه‌های بزرگ شیرین‌سازی آب دریا درحالی‌که بیابان‌زایی درنتیجه تغییرات اقلیمی شدت می‌گیرد، به‌زودی افزایش بیشتری خواهد داشت. دولت آمریکا همواره اصرار داشته است که استانداردهای قوی منع اشاعه در راکتورهای هسته‌ای بین‌المللی به اجرا درآید. به‌شدت به یک صنعت انرژی هسته‌ای آمریکایی قوی، قابل‌اعتماد و توانمند، در داخل و خارج که انرژی عاری از کربن و ایمن را برای همه‌جا فراهم کند، نیاز داریم. این ابتکار برای امنیت ملی آمریکا حیاتی است.

آن‌طور که گزارش گروه کاری وزارت انرژی آمریکا توصیه می‌کند، زیرساخت داخلی برق هسته‌ای باید گسترش یابد و باید ژنراتورهای برق بیشتری ساخته شود. رهبری جهانی آمریکا در حوزه انرژی هسته‌ای با تأمین بودجه توسعه سوخت هسته‌ای پیشرفته، سرمایه‌گذاری در برنامه ملی راکتور آزمایشی و حمایت از تحقیق و توسعه فن‌آوری پیشرفته راکتور هسته‌ای به‌ویژه نسل چهارم راکتورها می‌تواند دوباره احیا شود. به‌علاوه، دولت آمریکا می‌تواند راکتورهای کوچک مدولار و راکتورهای هسته‌ای کوچک را به نمایش بگذارد و از این فن‌آوری‌ها برای تأسیسات نظامی استفاده کند. درنهایت آمریکا می‌تواند گام‌هایی را برای تقویت برنامه صادرات هسته‌ای غیرنظامی برای رسیدن به بازارهای خارجی بردارد.

آمریکا باید زمین‌بازی را در برابر رقبای خارجی هموار کند. روسیه و چین از حالا تا سال 2030 دو سوم از 107 راکتور برق هسته‌ای برنامه‌ریزی‌شده فعلی را در سراسر جهان خواهند ساخت. البته راکتورهای بسیار بیشتری باید ساخته شوند تا بتوان از آثار فجیع تغییرات اقلیمی جلوگیری کرد، درحالی‌که به تقاضای جهانی روبه افزایش انرژی نیز پاسخ داده می‌شود؛ بنابراین ضروری است که آمریکا از طریق بودجه دولتی، مؤسسات مالی خود را توانمند سازند تا شرکت‌های هسته‌ای آمریکایی را قادر به ارائه بودجه رقابتی کنند.

اگر آمریکا بتواند از تمام وزن مؤسسات تأمین مالی صادرات خود استفاده کند، خیلی طول نخواهد کشید که دوباره به جایگاه رهبری جهانی برگردد. فن‌آوری هسته‌ای غیرنظامی آمریکا بهترین فن‌آوری بازار است و آمریکا در زمینه استانداردهای ایمنی و منع اشاعه بسیار قابل‌اعتمادتر از روسیه یا چین است. اگر آمریکا بتواند مؤسساتش – از بانک صادرات-واردات و موسسه مالی توسعه بین‌الملل آمریکا تا وزارت‌های امور خارجه و تجارت – را هماهنگ و فن‌آوری ساخت آمریکا را ارائه کند، کشورهای ثالث علاقه‌مند راکتورهای آمریکایی را خواهند خرید. گزارش گروه کاری سوخت هسته‌ای وزارت انرژی اولین گام برای رسیدن دوباره آمریکا به رهبری هسته‌ای است.

در حال حاضر، پاندمی کووید-19 باعث رنج فراوانی در سراسر جهان شده و اقتصادها را به شکل قابل‌توجهی با مشکل روبرو ساخته است. درهرصورت، این دوران خواهد گذشت و وقتی به پایان برسد، اقتصاد آمریکا با همه توان، نشاط و توانایی در نوآوری بازخواهد گشت. آمریکا باید در آن زمان آمادگی داشته باشد تا از فرصت صادرات انرژی هسته‌ای استفاده کند، درحالی‌که وزارت انرژی نیز به رهبری در این مسیر ادامه خواهد داد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *