جدیدترین مطالب

افزایش شهدای غزه به ۳۴۰۴۹ نفر

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: آمار شهدا در نوار غزه از تاریخ ۷ اکتبر گذشته به سی و چهار هزار و ۴۹ نفر رسید و هفتاد و شش هزار و ۹۰۱ نفر هم تاکنون زخمی شدند.

ترس منبع قدرت راهبردی ایران

ترس منبع قدرت راهبردی ایران

اسلام ذوالقدرپور در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تحولات یک دهه اخیر در آسیای جنوب غربی به عنوان پهنه بزرگ نظام جهانی و کانون تنش و تشنج جهانی، نشان داده است که قدرت ترس از جایگاه مهمی برخوردار بوده و ایران از دارندگان اصلی این منبع قدرت محسوب می‌شود.
Loading

أحدث المقالات

پاسخ نظامی اسرائیل به تهران ممکن است در قالب حمله به نیرو‌های نیابتی در خارج از ایران باشد / انتظار نمی‌رود که تل آویو مقامات ارشد ایرانی را هدف قرار دهد

مقامات ایالات متحده انتظار دارند که پاسخ احتمالی اسرائیل به حمله آخر هفته ایران محدود باشد و به احتمال زیاد شامل حمله به نیرو‌های نظامی ایران و نیرو‌های نیابتی تحت حمایت ایران در خارج از ایران باشد.

بورل: اتحادیه اروپا در شرایط فعلی نمی‌تواند سپاه را «تروریستی» اعلام کند / تحریم‌های جدید علیه تهران مستلزم وجود چیز‌هایی است که قابل تحریم باشد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنانی گفت که این اتحادیه در شرایط فعلی نمی‌تواند سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران را «تروریستی» اعلام کند.

نامه وزیر خارجه اسرائیل به ۳۲ کشور برای قراردادن سپاه در لیست تروریسم و تحریم برنامه موشکی ایران

کاتز وزیر امور خارجه اسرائیل در نامه‌ای به ۳۲ کشور از آن‌ها خواست تا تحریم‌هایی را علیه برنامه موشکی ایران اعمال کنند و سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهند.

وزیر خارجه چین به همتای سعودی: ایران گفت که هدف ضدحمله اش، هیچ کشور همسایه‌ای نیست / تهران مایل است به سیاست‌های حسن همجواری ادامه دهد

وانگ یی گفت: چین قاطعانه با حمله به سفارت ایران در سوریه که به شدت قوانین بین المللی را نقض می‌کند، مخالف است؛ در عین حال متوجه شدیم که ایران اعلام کرده است که هدف ضدحمله‌اش هیچ کشور همسایه‌ای نیست و مایل است به سیاست‌های حسن همجواری و دوستانه ادامه دهد.

واکنش ولی نصر، مشاور سابق اوباما، به تماس وزرای خارجه چین و سعودی: عربستان اعتماد کمی نسبت به آمریکا دارد که بتواند از جنگ جلوگیری کند / بهایی که پکن برای استفاده از نفوذش در تهران می‌خواهد چیست؟ در مقابل به ایران چه خواهد داد؟

ولی نصر نوشت: « عربستان امید چندانی به توانایی آمریکا برای جلوگیری از توسعه درگیری‌ها در منطقه ندارد. این نشان می‌دهد که سعودی‌ها چقدر نگران وضعیت فعلی هستند و چقدر اعتماد کمی نسبت به آمریکا دارند که بتواند اوضاع را مدیریت و از جنگ جلوگیری کند.»

Loading

راهبرد آمریکا؛ حفظ برتری در انرژی هسته‌ای

شورای راهبردی آنلاین – رصد: گزارش تازه منتشرشده «احیای برتری رقابتی آمریکا در حوزه انرژی هسته‌ای» که توسط گروه کاری سوخت هسته‌ای وزارت انرژی آمریکا تهیه شد، گامی برای حفاظت از امنیت ملی آمریکا، اعلانیه‌ای برای مبارزه با تغییرات اقلیمی و کمک به اقتصاد آمریکا و هم‌چنین نقطه عطف مهمی برای این کشور محسوب می‌شود.

توماس گراهام در یادداشتی که اندیشکده شورای آتلانتیک منتشر کرد، نوشت: اگرچه آمریکا عصر اتمی را با عنوان رهبر جهانی انرژی هسته‌ای آغاز کرد، اما در پی حوادث تری‌مایل‌آیلند در سال 1979، دولت آمریکا برنامه راکتور داخلی 102 راکتور را متوقف کرد.

صنعت انرژی هسته‌ای آمریکا در آغاز فعالیتش متوقف شد و اولویت به تولید سوخت‌های فسیلی داده شد. بعد از چندین دهه سیاست اشتباه، گزارش اخیر گروه کاری وزارت انرژی، آمریکا را به مسیر رهبری یک نظام جهانی انرژی هسته‌ای که مؤثر، قابل‌اعتماد و عاری از کربن است، بازگرداند. برای تحقق این اهداف باید توصیه‌های ارائه‌شده در این گزارش در اسرع وقت اجرا شود.

تقاضای جهانی انرژی به‌طور پیوسته افزایش‌یافته است و این تقاضا با توجه به نیاز به حمایت از بخش نقل‌وانتقال با انرژی برق و نیز کارخانه‌های بزرگ شیرین‌سازی آب دریا درحالی‌که بیابان‌زایی درنتیجه تغییرات اقلیمی شدت می‌گیرد، به‌زودی افزایش بیشتری خواهد داشت. دولت آمریکا همواره اصرار داشته است که استانداردهای قوی منع اشاعه در راکتورهای هسته‌ای بین‌المللی به اجرا درآید. به‌شدت به یک صنعت انرژی هسته‌ای آمریکایی قوی، قابل‌اعتماد و توانمند، در داخل و خارج که انرژی عاری از کربن و ایمن را برای همه‌جا فراهم کند، نیاز داریم. این ابتکار برای امنیت ملی آمریکا حیاتی است.

آن‌طور که گزارش گروه کاری وزارت انرژی آمریکا توصیه می‌کند، زیرساخت داخلی برق هسته‌ای باید گسترش یابد و باید ژنراتورهای برق بیشتری ساخته شود. رهبری جهانی آمریکا در حوزه انرژی هسته‌ای با تأمین بودجه توسعه سوخت هسته‌ای پیشرفته، سرمایه‌گذاری در برنامه ملی راکتور آزمایشی و حمایت از تحقیق و توسعه فن‌آوری پیشرفته راکتور هسته‌ای به‌ویژه نسل چهارم راکتورها می‌تواند دوباره احیا شود. به‌علاوه، دولت آمریکا می‌تواند راکتورهای کوچک مدولار و راکتورهای هسته‌ای کوچک را به نمایش بگذارد و از این فن‌آوری‌ها برای تأسیسات نظامی استفاده کند. درنهایت آمریکا می‌تواند گام‌هایی را برای تقویت برنامه صادرات هسته‌ای غیرنظامی برای رسیدن به بازارهای خارجی بردارد.

آمریکا باید زمین‌بازی را در برابر رقبای خارجی هموار کند. روسیه و چین از حالا تا سال 2030 دو سوم از 107 راکتور برق هسته‌ای برنامه‌ریزی‌شده فعلی را در سراسر جهان خواهند ساخت. البته راکتورهای بسیار بیشتری باید ساخته شوند تا بتوان از آثار فجیع تغییرات اقلیمی جلوگیری کرد، درحالی‌که به تقاضای جهانی روبه افزایش انرژی نیز پاسخ داده می‌شود؛ بنابراین ضروری است که آمریکا از طریق بودجه دولتی، مؤسسات مالی خود را توانمند سازند تا شرکت‌های هسته‌ای آمریکایی را قادر به ارائه بودجه رقابتی کنند.

اگر آمریکا بتواند از تمام وزن مؤسسات تأمین مالی صادرات خود استفاده کند، خیلی طول نخواهد کشید که دوباره به جایگاه رهبری جهانی برگردد. فن‌آوری هسته‌ای غیرنظامی آمریکا بهترین فن‌آوری بازار است و آمریکا در زمینه استانداردهای ایمنی و منع اشاعه بسیار قابل‌اعتمادتر از روسیه یا چین است. اگر آمریکا بتواند مؤسساتش – از بانک صادرات-واردات و موسسه مالی توسعه بین‌الملل آمریکا تا وزارت‌های امور خارجه و تجارت – را هماهنگ و فن‌آوری ساخت آمریکا را ارائه کند، کشورهای ثالث علاقه‌مند راکتورهای آمریکایی را خواهند خرید. گزارش گروه کاری سوخت هسته‌ای وزارت انرژی اولین گام برای رسیدن دوباره آمریکا به رهبری هسته‌ای است.

در حال حاضر، پاندمی کووید-19 باعث رنج فراوانی در سراسر جهان شده و اقتصادها را به شکل قابل‌توجهی با مشکل روبرو ساخته است. درهرصورت، این دوران خواهد گذشت و وقتی به پایان برسد، اقتصاد آمریکا با همه توان، نشاط و توانایی در نوآوری بازخواهد گشت. آمریکا باید در آن زمان آمادگی داشته باشد تا از فرصت صادرات انرژی هسته‌ای استفاده کند، درحالی‌که وزارت انرژی نیز به رهبری در این مسیر ادامه خواهد داد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *