جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

نگرانی ترامپ از تحقیر توسط ایران

شورای راهبردی آنلاین – رصد: ترامپ اعلام کرده است که چیزی جز نفت خاورمیانه برای وی مهم و با ارزش نیست؛ او مستأصل شده و سخت به دنبال مذاکره با ایران است.

توماس رایت در مطلبی که اندیشکده بروکینگز منتشر کرد، نوشت: یکی از معماها درباره ترور سردار سلیمانی توسط ترامپ این است که چرا وی دست به چنین تروری زد و اینکه اقدام بعدی وی چیست؟ دولت ترامپ سیاست فشار حداکثری علیه ایران را دنبال می‌کند. این سیاست با منع ورود ایرانی‌ها به آمریکا، تحریم‌ها، خروج از توافق هسته‌ای و افزایش فشار در سال‌های بعد آغاز شده است، اما در ماه‌های اخیر ترامپ مشی و مسیر متفاوتی را در پیش گرفته است.

به نظر می‌رسد ترامپ می‌خواهد از جنگ پرهیز نماید، به‌ویژه در سالی که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پیش است.

سوابق تاریخی گویای وضعیت فعلی است. ترامپ از دست متحدانش عصبانی است، چرا که از این کشور تبعیت نکردند. وی از دست رهبران کشورهای خارجی که با او دیدار نکرده‌اند، عصبانی است. تنها موردی که ترامپ از دست پوتین عصبانی شد، موقعی بود که رئیس جمهور روسیه به قدرت نظامی آمریکا احترام نگذاشت. به‌ویژه اینکه جنگنده‌های روسی از روی ناوهای آمریکایی عبور کردند یا نقشه‌ای را نشان دادند که مارئه لاگو (عمارت و بنایی تاریخی در پام بیچ، فلوریدا) در تیررس تسلیحات هسته‌ای روسیه قرار داشت.

به نظر می‌رسد ترامپ از ایران متنفر نیست و اشتیاقش برای گفتگو با ایران مؤید این امر است، اما شدیداً از تحقیر شدن هراس دارد. از دید ترامپ تجمع عراقی‌ها مقابل سفارت آمریکا در بغداد اقدامی برای به چالش کشیدن برداشت از وی به عنوان مرد قدرتمند بود.

ترامپ دست به اقداماتی علیه افرادی می‌زند که از وی انتقاد می‌کنند. واکنش و حمله وی به والدین همایون خان، سرباز آمریکایی (آمریکایی پاکستانی تبار) که در حمله خودروی انتحاری در بغداد کشته شد یا  نظر بی‌رحمانه‌اش درباره دِبی دینگل را در نظر بگیرید.

ترامپ واکنش مشابهی نسبت به اقداماتی انجام می‌دهد که تصویر خیالی از آمریکا به عنوان کشور قدرتمند و بی‌همتا را که وی سکان آن را به عهده دارد، به چالش بکشد. البته اگر ایران به حملاتش علیه آمریکا یا متحدانش ادامه می‌داد، ترامپ به همان شکل واکنش نشان نمی‌داد.

ترور سردار سلیمانی یک اشتباه راهبردی است. شاید این اقدام خوشحالی کوتاهی برای آمریکا باشد، اما به منافع آمریکا در منطقه خاورمیانه و فراتر از آن آسیب خواهد رساند.

بسیاری از ابعاد منفی رویدادها برای ترامپ کم اهمیت و این نگرش خطرناک است. برای وی مهم نیست که از عراق خارج شود، چنانچه عراقی‌ها هزینه‌های مد نظر وی را پرداخت کنند.

ترامپ نمی‌تواند بازگشت داعش را ترسیم کند. وی درک نمی‌کند که اینک عربستان سعودی بیش از هر زمان دیگری در خطر است. به علاوه، برای وی مهم نیست که ترور یک مقام رسمی در حقوق بین‌الملل سابقه ایجاد خواهد کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *