جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

بایدن: به کسی که پیشنهاد مصرف مایع سفیدکننده می‌دهد، رای ندهید!

چهار سال پیش «دونالد ترامپ» پیشنهادی را تحت عنوان تزریق داروی ضدعفونی‌کننده به افراد مبتلا به کووید-۱۹ مطرح کرد و امروز در سالگرد این اظهارنظر شوکه‌کننده، «جو بایدن» به او طعنه زد و در عین حال از مردم خواست به ترامپ رای ندهند. با این حال او حین صحبت از ترامپ، گاف داد.

آلمان همکاری با آنروا را از سرمی‌گیرد

پس از ارائه گزارش سازمان ملل مبنی بر عدم وجود شواهد کافی درباره عضویت کارکنان آنروا در حماس، آلمان اعلام کرد که همکاری با این نهاد در غزه را از سرمی‌گیرد.

ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها / یک مقام سازمان محیط زیست: تالاب هامون از رودخانه فراه مقدار کمی مرطوب شده اما حجم آن در مقایسه با سیلاب در رودخانه هیرمند بسیار ناچیز است / مداخلات انسانی در مسیر اتفاق افتاده

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که طالبان مانند سال‌های گذشته سیلاب هیرمند را به بیابان گودزره انحراف داده است. آب منحرف‌شده ۴۰۰ کیلومتر مربع از گودزره را پوشانده و آب شیرین رودخانه هیرمند را به تلخاب تبدیل کرده است.

جزئیات بسته کمک‌های ۹۵ میلیارد دلاری سنای آمریکا؛ سهم اسرائیل و اوکراین چقدر خواهد بود؟

هرچقدر بر سر ارسال کمک‌های جدید به اسرائیل در میان سیاستمداران آمریکایی وحدت نظر وجود دارد، اختلافات بر سر بسته‌های جدید نظامی و مالی به اوکراین میان جمهوری خواهان و دموکرات‌ها بسیار جدی بود. با این حال مجلس سنای ایالات متحده بالاخره به بسته ۹۵ میلیارد دلاری که البته شامل ارائه کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه نیز خواهد بود رای داد.

متنفر‌ها از بایدن و ترامپ چگونه سرنوشت انتخابات آمریکا را تغییر می‌دهند؟

برای پیروزی در انتخابات، ستاد بایدن باید دلایلی را که ترامپ برای این سمت مناسب نیست را به رای دهندگان یادآوری کند. رئیس جمهور لازم نیست تک تک ایالت‌های چرخشی را متقاعد کند که او کاندیدای ایده آل آنهاست. او صرفا باید خود را به عنوان گزینه‌ای بهتر از ترامپ عرضه نماید. هماطور که او تمایل دارد بگوید: «مرا با خدای قادر مقایسه نکنید، مرا با گزینه دیگر مقایسه کنید.»

بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جلسه پارلمان اروپا ایران را به گسترش تنش‌ها در منطقه متهم کرد اما اشاره کرد که تحریم‌ها به تنهایی، پاسخ کارآمدی به اقدامات ایران نیست.

Loading
رصد اندیشکده‌های غربی

از آشفتگی راهبردی آمریکا در قبال ایران تا تشدید جنگ اطلاعاتی چین در تایوان

شورای راهبردی آنلاین – رصد: آثار راهبردی ترور سردار شهید قاسم سلیمانی موضوعی بود که اغلب اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته در تحلیل‌های متعددی آن را بررسی کرده بودند که در اینجا فقط به تعدادی از آن‌ها اشاره شده است. علاوه بر این توانایی دولت عراق برای اخراج نیروهای آمریکایی، گذر از شکاف دیجیتال، بهداشت و امنیت جهانی، ترسیم توافق صلح جامع برای افغانستان، جایگاه مدیترانه در تفکر راهبردی آمریکا، آثار حضور چین در مدیترانه بر آمریکا و اروپا، تناقض گفتار و کردار ترامپ درباره جنگ‌های خارجی، توسعه بین‌المللی از منظر چین، اهمیت اخلاق در سیاست خارجی، مدیریت قابلیت‌های مخفی نظامی در رقابت در زمان صلح، تشدید جنگ اطلاعاتی چین در تایوان و انگیزه چین از شرکت در عملیات صلح‌بانی سازمان ملل از برجسته‌ترین موضوعاتی بودند که در رصد این هفته اندیشکده‌های خارجی جلب‌توجه می‌کرد.

گزیده‌‎ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

هوور

مدیترانه در تفکر راهبردی آمریکا چه اندازه مهم است؟: موسسه هوور با طرح این سؤال هم یک مسئله مهم و هم یک مسئله کم‌اهمیت را بررسی کرده است. مسئله مهم تعیین تفکر راهبردی جاری در آمریکا و موضوع کم‌اهمیت نقش مدیترانه در این چارچوب است.

تاثیرات حضور رو به افزایش چین در مدیترانه بر اروپا و آمریکا: حضور رو به رشد چین در مدیترانه که منطقه‌ای فراتر از مناطق مهم موردعلاقه پکن در شرق و دریای چین جنوبی است، پرسش‌هایی را درباره تصور چین از نظم جهانی آینده برانگیخته است.

 

رند

اقدامات خصمانه روسیه: بررسی فرصت‌های بازدارندگی، پیشگیری و مقابله با توسل روسیه به اقدامات خصمانه، امری حیاتی برای محدود کردن پیامدهای آن‌هم برای کشورهای هدف و هم برای اتحادهای غربی است.

آِیا عراق می‌تواند نیروهای آمریکایی را بیرون کند؟: مجلس عراق به خروج سربازان آمریکایی از عراق رأی داد. این رأی غیر الزام‌آور بود و دولت موقت عراق نمی‌تواند قوانین را تصویب کند اما این اقدام نشان می‌دهد که اکثریت مجلس عراق خروج نیروهای آمریکایی را خواستارند.

گذر از شکاف دیجیتال: این گزارش استفاده آوارگان و سازمان‌های حامی آن‌ها از فن‌آوری را تحلیل و بررسی می‌کند و توصیه‌هایی را برای استفاده راهبردی‌تر و توسعه فن‌آوری در موقعیت‌های بشردوستانه ارائه می‌دهد.

بهداشت و امنیت جهانی: نویسندگان این گزارش به بررسی دامنه و عملکرد امنیت بهداشت جهانی و شناسایی تهدیدهای در حال ظهور می‌پردازند و این مسئله را ارزیابی می‌کنند که دیدگاه‌های فعلی امنیت بهداشت جهانی تا چه اندازه در مقابله با تهدیدها کفایت می‌کند؟

ترسیم یک توافق صلح جامع برای افغانستان: در طول سال‌ها تلاش برای مذاکره در خصوص پایان جنگ در افغانستان، طرف‌های درگیر فقط رئوس کلی از نتایجی که پیش‌بینی می‌شود را بیان کرده‌اند. یک تصویر جدید از یک راه‌حل سیاسی همراه با جزئیات کامل شامل گزینه‌هایی برای مصالحه‌هایی واقع‌گرایانه است. این در قالب یک توافق صلح ارائه‌شده تا نشان داده شود که نتایج مذاکرات چطور می‌تواند باشد.

 

کارنگی

تا قبل از اقدامات ترامپ، دیپلماسی جواب می‌داد: روسای جمهور تصمیمات دشوار درباره توسل به‌زور برای حفاظت از منافع آمریکا را معمولاً، دست‌کم، بااطلاع از این‌که دیپلماسی شکست خورده است، اتخاذ می‌کنند. تراژدی مصیبت فعلی این است که دیپلماسی قبل از این‌که ترامپ رهایش کند، داشت جواب می‌داد.

تناقض گفتار و کردار ترامپ درباره جنگ‌های خارجی پرهزینه: آمریکا چطور می‌تواند از جنگ‌های خارجی پرهزینه و بی‌پایان عقب‌نشینی کند؟ ترامپ پیش از انتخابات وعده داد که این کار را انجام خواهد داد. او خود را به‌عنوان شخصی نشان داد که می‌تواند دستگاه سیاست خارجی را که به گرفتار شدن در باتلاق‌های خاورمیانه عادت دارد، نادیده بگیرد. مطمئناً آن هدف سیاسی هنوز در طیف سیاسی به قوت خود باقی است اما فقط یک مشکل وجود دارد: تاکتیک‌های ترامپ هرگز نمی‌تواند چنین هدفی را محقق سازد.

کاهش بحران با ایران: وقتش رسیده که اروپا اقدام کند: نفع اروپا در ثبات خاورمیانه و نیز رفاه مردمش است. اقدام اخیر آمریکا در ترور ژنرال سلیمانی آخرین حرکت از زنجیره اقداماتی بود که انتخاب‌های سیاسی دونالد ترامپ درباره ایران آن را شروع کرد و جرقه‌ آن را تصمیم آمریکا برای خروج از برجام زده بود.

چین چطور توسعه بین المللی را شکل می‌دهد: در غرب، توسعه بین‌المللی به کمک دولت‌ها، وام‌دهندگان چندجانبه و سازمان‌های مردم‌نهاد کشورهای ثروتمند به کشورهای فقیر مرتبط است؛ اما برای چین توسعه عمدتاً به کمک مربوط نمی‌شود.

سودان چطور می‌تواند همه را غافلگیر کند: احتمال دارد بعد از چند دهه دیکتاتوری، گذار بعید سودان به دموکراسی بالاخره اتفاق بیفتد. این کشور چطور به این مرحله رسید و چه چیزی می‌تواند مانع این گذار شود؟

راهبرد کجاست؟: واشنگتن رویکردی واقع‌گرایانه برای برخورد با ایران ندارد. و با هر روزی که می‌گذرد این واقعیت به شکلی دردناک‌تر آشکار می‌شود.

 

بلفر

چرایی اهمیت اخلاق در سیاست خارجی: این‌که بگوییم همه دولت‌ها می‌کوشند در جهت منافع ملی خود اقدام کنند حرفی زائد و در بهترین حالت بی‌اهمیت است. پرسش مهم این است که رهبران در شرایطی متفاوت چطور برای تعیین و دنبال کردن آن منافع ملی تصمیم می‌گیرند.

پنهان یا آشکار؟ مدیریت قابلیت‌های مخفی نظامی در رقابت در زمان صلح: درزمانی که صلح بلندمدت برقرار است، دولت‌ها در رقابت‌های نظامی با یکدیگر با وضعیتی روبرو هستند که باید میان نمایش قابلیت‌های مخفی نظامی خود باهدف کسب مزایای سیاسی و نیز پنهان کردن این قابلیت‌ها باهدف حفظ کارآیی آن‌ها در زمان جنگ تعادل برقرار کنند.

پیشگیری از بی‌رحمی‌ها در زمان دوران جنگ: درس‌هایی دشوار از دادگاه یوگسلاوی: دادگاه‌های جرائم بین‌المللی در زمان جنگ به‌احتمال خیلی زیاد دولت و نیروهای شورشی را از اعمال خشونت علیه غیرنظامیان در زمان فراهم بودن همه سه شرطی که در ادامه می‌آید، بازمی‌دارند.

هنوز می‌توان رابطه آمریکا – عراق را نجات داد: یکی از پیامدهای ترور فرمانده سپاه قدس ایران به‌سرعت در حال آشکار شدن است: تیره شدن روابط میان آمریکا و عراق.

 

بروکینگز

هدایت روابط آمریکا – روسیه در سال 2020 و بعد از آن: رقابت با قدرت بزرگ و مشکلات در روابط آمریکا – روسیه از سخت‌ترین چالش‌های سیاست خارجی واشنگتن در سال‌های اخیر بوده است.

 

فارین افرز

چین جنگ اطلاعاتی را در تایوان تشدید می‌کند: انتخابات تایوان آزمونی برای راهبرد تبلیغاتی پکن در سراسر جهان است.

 

شورای روابط خارجی آمریکا

ترور سلیمانی و آشفتگی راهبردی آمریکا: ترور قاسم سلیمانی احتمالاً ترامپ را مجبور خواهد کرد درزمانی که نگرانی‌ها درباره کره شمالی، روسیه و چین رو به افزایش است، منابع بیشتری را به خاورمیانه اختصاص دهد.

منافع ایران، نفت عراق و پاسخ آمریکا: ایمی ام. یافا نویسنده این مقاله نوشت که مادربزرگم همیشه می‌گفت «قبل از این‌که حرف بزنی فکر کن». قصد او از گفتن این حرف به من و برادرهایم، وقتی‌که بچه بودیم، این بود که کمک کند بدون تفکر حرفی نزنیم که بعد از گفتنش پشیمان شویم. وقتی اخبار مناقشه میان ایران و آمریکا را دنبال می‌کنم به این مثل مادربزرگم فکر می‌کنم.

انگیزه چین از شرکت در عملیات های صلح‌بانی چیست؟: جایگاه غیرمعمول چین به‌عنوان کمک‌کننده اصلی برنامه حفظ صلح سازمان ملل به لحاظ مالی و اعزام سرباز باعث برانگیختن تردیدهایی دراین‌باره شده است که پکن از برنامه حفظ صلح برای حفاظت از دارایی‌های اقتصادی خود در خارج از این کشور استفاده می‌کند.

 

بروکینگز

دونالد ترامپ درباره ایران چطور فکر می‌کند؟: نویسنده این مقاله سیاست خارجیِ دونالد ترامپ را از زمان اولین سخنان علنی او درباره ایران و سیاست خارجی در سال 1980 تا ترور سردار شهید قاسم سلیمانی بررسی می‌کند و دولت او را متشکل از سه فاز می‌داند: فاز اول، عصر محدودیت، که روی کار آمدن محور معروف به محور کهن‌سالان گزینه‌های ترامپ را شکل داد و محدود کرد؛ فاز دوم، عصر گستاخی که در آن ترامپ از شر هر فردی که مقابلش ایستاد خلاص شد؛ و فاز سوم، عصر تسویه‌حساب است که در آن ترامپ مجبور است با پیامدهای اقداماتش روبرو شود.

 

امریکن اینترپرایز

آیا ترور سلیمانی ناقوس مرگ را برای راهبرد ترامپ در خاورمیانه به صدا درمی‌آورد؟: نویسنده به این پرسش پاسخ می‌دهد که آیا دولت ترامپ می‌تواند از تبدیل ترور سردار شهید قاسم سلیمانی و ابو مهدی المهندس عراقی به یک شکست راهبردی برای آمریکا جلوگیری کند یا خیر.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *