جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

حادثه تیراندازی در ایالت کارولینا در آمریکا؛ سه افسر پلیس جان باختند + فیلم

تهران- ایرنا- جانی جنینگز رئیس اداره پلیس شهر شالوت در ایالت کارولینای شمالی آمریکا عصر دوشنبه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که سه افسر پلیس این اداره در جریان یک حادثه تیراندازی هدف اصابت گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست دادند.

تهدید دادگاه لاهه از سوی برخی از اعضای کنگره آمریکا

در حالی که گمانه‌زنی‌ها درباره تحت تعقیب قرار گرفتن مقامات سیاسی و نظامی ارشد رژیم صهیونیستی به دلیل نسل کشی در غزه توسط دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه) افزایش یافته، برخی از اعضای کنگره آمریکا  این دادگاه را تهدید به اقدام انتقام‌جویانه کردند.

دانشگاه کلمبیای آمریکا تعلیق دانشجویان حامی فلسطین را از تحصیل آغاز کرد + فیلم

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا پس از هشدار به دانشجویان برای پایان دادن به تجمعات حامی فلسطین و نیز جمع کردن چادرهای خود و مقاومت و اصرار دانشجویان بر خواسته های ضد اسرائیلی خود، تعلیق آنان را از ادامه تحصیل آغاز کرد.

Loading

چین در خاورمیانه به دنبال چیست؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: هنریک اس هیم و استیگ اسنسلی، پژوهشگران موسسه امور بین‎ الملل نروژ اخیراً با انجام پژوهشی سعی کردند به این پرسش پاسخ بدهند که چین واقعاً در خاورمیانه به دنبال چیست.

آنه تکسوم ایزبرکن در یادداشتی که موسسه امور بین‌الملل نروژ درباره این پژوهش منتشر کرد، نوشت: هنریک اس هیم، پژوهشگر موسسه امور بین الملل نروژ معتقد است که خاورمیانه برای پکن اهمیت فراوانی دارد، زیرا تقریباً نیمی از نفت مورد نیازش را از این منطقه و به‌ویژه از عربستان تأمین می‎کند.

اگرچه پکن در تلاش است منابع بیشتری را برای تأمین نیازهایش پیدا کند، اما به دلیل نیاز شدید چین به انرژی، خاورمیانه منبعی ضروری برای این کشور به‌حساب می‎ آید و درعین‌حال چین برای خاورمیانه اهمیت دارد، زیرا این کشور مشتری بزرگ این منطقه است.

هیم و استیگ اسنسلی در چنین بافتی راهبرد چین را در منطقه بررسی کرده ‎اند. پژوهش آن‌ها در مجله Survival منتشر شده است. به عقیده این دو پژوهشگر سرمایه‌گذاری‌های چین در خاورمیانه هر دو طرف را به یکدیگر وابسته کرده است. «چین بزرگ‎ترین سرمایه‎ گذار خارجی در کشورهای مختلف این منطقه است و احتمالاً در آینده به لطف ابتکار جاده ابریشم سرمایه‏ گذاری ‎ها رشد بیشتری خواهند داشت.»

کشورهای خاورمیانه نگران سیاست ‎های چین هستند، اما چینی ‎ها برخلاف آمریکا و روسیه که هر دو درگیر مناقشات نظامی هستند، به‌خوبی توانسته ‎اند از توجهات به دور بمانند. چین خودش را درگیر هیچ‎کدام از روندهای سیاسی منطقه نکرده است؛ مثلاً در مورد مناقشه اسرائیل و فلسطین چین مداخله‎ ای نمی ‎کند. پکن سیاستی دارد اما در موردش چیز زیادی نمی‌شنویم. این دقیقاً همان چیزی است که چین می‎خواهد. دیگران کارهای ناخوشایند را انجام دهند تا آن‌ها بتوانند بر دنبال کردن منافع خودشان تمرکز کنند.

درهرصورت پکن مشتاقانه به دنبال حفظ ثبات در منطقه است و مشکلات در مسیرهای کشتیرانی در خاورمیانه می‎تواند به تجارت و واردات نفت چین صدمه بزند.

چین در مناقشات خاورمیانه بی‌سروصدا بوده و تا جایی که ممکن بوده از به چالش کشیدن موضع آمریکا در منطقه خودداری کرده است. یک مؤلفه مهم راهبرد چین داشتن رابطه خوب با همه طرف ‎ها در منطقه است. چین تاکنون در حفظ روابط خوب با ایران، عربستان و اسرائیل موفق بوده است.

چین به دنبال ایفای نقش نظامی برجسته در منطقه نیست. نیروی دریایی چین آماده است حضوری قوی‌تر داشته باشد اما شواهد اندکی وجود دارد که نشان دهد پکن به دنبال حضور نظامی در منطقه است یا این‌که می‏ خواهد اتحادهای نظامی ایجاد کند.

اگر چین به دنبال اعمال تدابیر قهری باشد، تدابیر اقتصادی ترجیح داده می‌شوند. مشخص نیست آن‌ها چطور این کار را انجام می‌دهند اما کشورهای بیشتر و بیشتری هستند که خودشان را با پکن تطبیق می‎دهند زیرا می‎خواهند تجارت با چین را حفظ کنند و از سرمایه‎ گذاری ‎های آتی چین بهره ‎مند شوند.

برخلاف رویکردهای غربی، راهبرد چین در خاورمیانه واقع‌گرایانه است. پکن سیاست بیشینه‌سازی فایده را برگزیده است که حول تعدادی از منافع می‎گردد و هیچ بنیان ایدئولوژیک خاص یا مبتنی بر ارزشی ندارد. آن‌ها برخلاف آمریکایی ‎ها به نوع رژیمی که با آن معامله می ‎کنند کاری ندارند.

یک پژوهشگر برجسته چینی اخیراً گفته است که امکان دارد چین در آینده مرتکب دو اشتباه شود. یکی آغاز یک انقلاب فرهنگی جدید و دیگری تعامل نظامی در اماکنی است که هیچ ارزش راهبردی ندارد. در اینجا مناقشات افغانستان به ذهن می‎آید که آمریکا اشتباهات متعددی را در آن مرتکب شده که هزینه ‎های بسیار بالایی برایش به دنبال داشته است؛ اما چینی ‎ها این اشتباهات را تحسین می ‎کنند زیرا در دو دهه اخیر این مسئله تضمین می‌کرد که توجه واشنگتن به شرق آسیا جلب نمی‌شود. این امر سیاست خارجی و امنیتی آمریکا را به‌سوی تمرکز بر مقابله با شورش و نه رقابت با چین هدایت کرده است. آمریکایی ‏ها در حال حاضر در تلاشند تا این مسئله را تغییر دهند اما برای این کار دیر شده است و پکن برای همیشه سپاسگذار آن خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *