جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نگرانی سناتورهای آمریکایی از احتمال اعزام گارد ملی برای مقابله با اعتراضات دانشگاهی

سناتور‌های آمریکایی پیشنهاد رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای اعزام گارد ملی به دانشگاه‌ها به منظور مقابله با اعتراضات فزاینده علیه جنگ غزه و حمایت آمریکا از اسرائیل را رد کردند. تیم کین، سناتور دموکرات از ایالت ویرجینیا، روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه خبری «ان بی سی» اعزام گارد ملی به دانشگاه‌ها را «ایده بسیار بدی» دانست و گفت این کار خاطرات دردناک دوران خشونت‌آمیز اعتراض‌های دانشگاهی علیه جنگ ویتنام در سال ۱۹۷۰، به ویژه در دانشگاه ایالتی کنت را، که طی آن چهار دانشجو بر اثر تیراندازی گارد ملی کشته شدند، تداعی می‌کند.

ایتالیا و فرانسه برای تقویت صنعت دفاعی اروپا، تعهدنامه‌ امضا کردند

تهران-ایرنا- وزارت دفاع ایتالیا در بیانیه‌ای اعلام کرد که رم و پاریس امروز (دوشنبه) تعهدنامه‌ای مبنی بر ایجاد یک مرکز صنعتی مشترک برای دفاع زمینی با مشارکت شرکت‌های هر ۲ کشور امضا کردند که به دنبال تقویت صنعت دفاعی اروپا است.

بلینکن در ریاض: بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با اشاره به افتتاح گذرگاه‌های جدید برای عبور کمک‌ها به غزه گفت پیشرفت‌هایی در ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه صورت گرفته است، اما اسرائیل باید اقدامات بیشتری انجام دهد. بلینکن در نشستی با اعضای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفت که بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است.

Loading
نتیجه مداخلات خارجی

9 سال پس از بیداری اسلامی

شورای راهبردی آنلاین-رصد: بدون تردید اگر دخالت‌های خارجی و جنگ علیه برخی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا نبود، شاهد خرابی گسترده و فجایع انسانی در این کشورها نبودیم.

علی تویگان در مطلبی که مرکز مطالعات سیاست خارجی و اقتصادی (ایدام) مستقر در استانبول منتشر کرد، نوشت: بیداری اسلامی در دسامبر 2010 در تونس با تظاهرات گسترده آغاز شد و حکومت بن علی را ساقط کرد.

سپس در فوریه 2011، تظاهرات گسترده حکومت حسنی مبارک را به زیر کشاند. در ادامه بیداری اسلامی و در ادامه اعتراضات در لیبی، فرانسه، انگلیس با پشتیبانی آمریکا تصمیم گرفتند به این کشور به بهانه حمایت از غیرنظامیان حمله کنند. درنتیجه این حمله حکومت قذافی سقوط کرد.

در یمن نیز به بهانه تظاهرات، عربستان سعودی با حمله به این کشور قدرت را از علی عبدالله صالح به معاونش هادی منصور سپرد. در سوریه نیز اعتراضات به جنگ داخلی کشیده شد و خسارات مادی و جانی زیادی به این کشور تحمیل گردید.

از موارد فوق تنها تونس به‌عنوان تنها کشوری است که امید به تثبیت حکومت مردمی در آن می‌رود.

در مصر، السیسی با حمایت ارتش علیه دولت دمکراتیک و مردمی محمد مرسی کودتا کرد و توانست با خشونت حکومت اقتدارگرایی خود را تحمیل کند.

یمن و لیبی همچنان درگیر جنگ و خرابی هستند. امروزه، لیبی یک دولت شکست‌خورده است. سازمان ملل متحد در سپتامبر 2019، هشدار داد که تشدید خشونت و گسترش بحران انسانی در لیبی این کشور را در آستانه بازگشت به یک جنگ تمام‌عیار قرار داده است.

در حال حاضر یمن به‌واسطه جنگ ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی، محل بدترین فاجعه انسانی جهان است.

پس از نه سال بیداری اسلامی سؤال این است اگر قدرت‌های خارجی در این کشورها دخالت نمی‌کردند وضعیت کشورهای یادشده چگونه می‌شد؟ آیا بدون دخالت خارجی وضعیت کشورهای مذکور بهتر یا بدتر می‌شد؟

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه ازجمله مقامات غربی منتقد حمله ترکیه به سوریه بوده است. مکرون در مصاحبه با اکونومیست گفت ناتو دچار مرگ مغزی شده است. وی معترض بود که با ناتو در خصوص حمله ترکیه به سوریه مشورت به عمل نیامد.

اگر ناکامی سیاست ترکیه در قبال سوریه و غیرمعقول بودن این سیاست را نادیده بگیریم، باید از مکرون پرسید ناتو در جنگ علیه لیبی مشارکت داشت و عواقب این حملات فاجعه‌آمیز بوده است. در حقیقت حمله به لیبی در چارچوب عملیات ناتو، مداخله به رهبری سارکوزی بود که بُعد سیاست داخلی داشت و بعداً اوباما آشکارا به ناکامی حمله ناتو به لیبی اعتراف کرد.

مکرون هم در مصاحبه با اکونومیست به اشتباهاتش اعتراف کرد و چنین گفت: ما برخی مواقع با تحمیل ارزش‌های خود به دیگران از طریق تغییر رژیم بدون حمایت و پشتیبانی مردمی اشتباهاتی مرتکب شده‌ایم.

اظهارات مکرون درباره اشتباهاتی که مرتکب شده‌اند درست است، اما اشاره وی درباره ارزش‌ها درست نیست، چراکه حمله به لیبی به‌واسطه ارزش‌ها نبوده است.

اخیراً جرمی کوربین، رهبر حزب مخالف انگلیس در خصوص حمله ناتو به لیبی نیز گفت: من ازجمله معدود افرادی در مجلس بودم که علیه حمله ناتو به لیبی هشدار دادم. انگلیس نباید در این حمله شرکت می‌کرد، حمله‌ای که خلأ حکمرانی گسترده‌ای در لیبی ایجاد کرده، موجب بدبختی در منطقه شده و امنیت اروپا را نیز به خطر انداخته است.

کشورهای مداخله‌کننده در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا باید بپذیرند که مداخله آن‌ها برای دمکراسی، حقوق و بشر و آزادی نیست، بلکه برای جایگزین ساختن دولت‌های دست‌نشانده بجای دولت‌هایی است که مطلوب نظرشان نیست. اگر بپذیریم این امر، مأموریت و هدف کشورهای مذکور بوده است، باید بگوییم مأموریت با نابودی عراق و تخریب سوریه انجام شد که از حیث تاریخی قلب جهان عرب به شمار می‌روند.

متحدان غرب در منطقه باید بپذیرند که نسبت به آنچه در خاورمیانه رخ داده است تعمق و اندیشه کنند که سیاست‌های آن‌ها اشتباه بوده و برای کار با یکدیگر در مواجهه با چالش‌های بیرونی و درونی ناکارآمد هستند.

برداشت ترکیه از بیداری اسلامی نادرست بوده و خیلی زود خود را در هزارتوی سوریه یافته و در نتیجه مسیر خود را گم کرده است.

نکته پایانی اینکه غرب باید دست از مداخلات آشکار و پنهان در منطقه دست بردارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *