جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

وزیر خارجه تایلند استعفا کرد

تهران- ایرنا- رسانه های محلی روز یکشنبه گزارش دادند که «پارنپری باهیدها نوکارا»، وزیر امور خارجه تایلند به دنبال از دست دادن نقش معاون نخست وزیر در ترمیم کابینه، به طور ناگهانی استعفا داده است.

وزیر خارجه تایلند استعفا کرد

تهران- ایرنا- رسانه های محلی روز یکشنبه گزارش دادند که «پارنپری باهیدها نوکارا»، وزیر امور خارجه تایلند به دنبال از دست دادن نقش معاون نخست وزیر در ترمیم کابینه، به طور ناگهانی استعفا داده است.

Loading

پیامدهای انسداد گذرگاه لاچین و ضرورت همکاری کشورهای منطقه برای حل مناقشات منطقه‌ای

۱۴۰۱/۱۰/۱۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: استاد دانشگاه دولتی ایروان با تاکید بر ضرورت همکاری ایران، روسیه و ارمنستان برای حل مناقشات منطقه قره باغ، گفت: اقداماتی که جمهوری آذربایجان دنبال می‌کند نشان می‌دهد حقیقتا خواسته باکو جنگ در منطقه است. هر توافق و مذاکره‌ای که صورت می‌گیرد به سرعت از سوی باکو زیرپا گذاشته می‌شود و این نقض تعهدات هیچ اهمیتی برای آن‌ها ندارد.

دکتر آهارون واردنیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تنش اخیر در روابط جمهوری آذربایجان و ارمنستان درخصوص وضعیت گذرگاه لاچین تصریح کرد: اهداف باکو از انسداد این گذرگاه برای ایروان روشن است. با بستن کریدور لاچین 120 هزار انسان که 30 هزار نفر آن‌ها کودک هستند در محاصره قرار گرفته‌اند؛ آن‌ها در شرایط فعلی با کمبود گاز، غذا، دارو مواجه هستند، این در حالی است که برای درمان بیماران خود نیز نمی توانند از پزشکان خارج از آن منطقه استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه اینها اقداماتی ضد حقوق بشر است، گفت: باکو می‌خواهد ارامنه را ناچار به کوچ از این منطقه کند و این ادعاها که از سوی جمهوری آذربایجان مطرح می‌شود که ارامنه می‌توانند به راحتی در آرتساخ (جمهوری قره باغ کوهستانی) سکونت داشته باشند، اساسا جعلی است. آنچه تحت عنوان برنامه صلح از سوی این کشور مطرح می شود جنبه تبلیغاتی دارد و اقداماتی که این کشور دنبال می‌کند نشان می‌دهد حقیقتا خواسته باکو جنگ در منطقه است.

این استاد دانشگاه ایروان با تشریح پیامدهای اقدامات تنش زا در منطقه قره باغ ادامه داد: در تحولاتی که در ماه سپتامبر نیز در قره باغ صورت گرفت، کاملا روشن شد که باکو به دنبال صلح نیست. مگر کشوری که خواهان صلح است می‌تواند کریدوری را مسدود کند که در نتیجه آن 120هزار نفر در محاصره بمانند؟

واردانیان اضافه کرد: به نظر می‌رسد ارمنستان به نشانه اعتراض در نشست سه جانبه مسکو شرکت نکرد؛ چرا که ابتدا جمهوری آذربایجان باید به این اقدام ضدانسانی در لاچین خاتمه دهد و پس از آن به مذاکره نشست.

وی با تاکید بر نقش کشورهای منطقه در حل مناقشه قره باغ، خصوصا ایران، گفت: دیدگاه تهران برای ارمنستان بسیار اهمیت دارد؛ چرا که همه ما می‌دانیم اهداف باکو در واقع تصرف تمامی آرتساخ (جمهوری قره باغ کوهستانی) و قطع کردن 44 کیلومتر مرز زمینی ایران و ارمنستان است. در حالی که این مرز برای ایران، ارمنستان و منطقه بسیار مهم است. جمهوری آذربایجان بدون هیچ سندی، سیونیک را متعلق به خود تصور می‌کند و با کمک ترکیه به دنبال اقداماتی جهت دار و با اهداف خاص است.

این استاد دانشگاه با هشدار نسبت به پیامدهای چنین ادعاهای توسعه طلبانه و نپذیرفتن حق حاکمیت کشورها، برای کشورهای منطقه، یادآور شد: باکو با چشمداشت نسبت به مردم ترک زبان این منطقه، به دنبال ایجاد چالش‌های امنیتی برای کشورهای منطقه است.

واردانیان با بیان اینکه ترکیه در حال سوء استفاده از شرایط جنگ اوکراین و درگیری مسکو در این جنگ است، افزود : قفقاز جنوبی برای روسیه بسیار اهمیت دارد و مسکو اجازه نخواهد داد این اقدامات پیش روند. در واقع آنچه باکو در این اقدامات دنبال می‌کند به نفع مسکو هم نیست. ایران، ارمنستان و روسیه می‌توانند با درنظر داشتن این تهدیدات، با یکدیگر همکاری قدرتمندی برای رفع تنش های موجود شکل دهند.

وی اقدامات باکو علیه ارمنستان را همانند رویه‌ای که صدام حسین علیه ایران داشت، توصیف کرد و گفت: شاهد هستیم که باکو به هیچ توافق و قراردادی پایبند نمی ماند، هر توافق و مذاکره‌ای که صورت می‌گیرد به سرعت از سوی باکو زیرپا گذاشته می‌شود و این نقض تعهدات هیچ اهمیتی برای آن‌ها ندارد. در این قراردادها هیچ اشاره‌ای به مسدود کردن گذرگاه لاچین و یا اقدامات نظامی علیه استان جرموک نشده است، اما جمهوری آذربایجان بدون درنظر داشتن پیامدهای آن، دست به چنین اقداماتی زده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *