جدیدترین مطالب

دام تل‌آویو برای واشنگتن

دام تل‌آویو برای واشنگتن

هرچه از زمان پاسخ ایران به اسرائیل می‌گذرد، به موازات گسترده‌شدن مواضع مقامات تل‌آویو، رسانه‌های غربی هم گمانه‌زنی‌های متعددی را درباره نحوه حمله احتمالی اسرائیل مطرح کرده‌اند. این گمانه‌زنی‌ها طیفی از سناریوهای مختلف از حمله مستقیم به خاک ایران تا جنگ سایبری را شامل می‌شود.
Loading

أحدث المقالات

انتقاد نماینده روسیه از آمریکا بخاطر وتوی قطعنامه پذیرش فلسطین در سازمان ملل + متن سخنان وی

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در ملل سازمان، در نشست شورای امنیت این سازمان گفت که واشنگتن با دادن رای مخالف به پیشنهاد پذیرش فلسطین در این سازمان، تقریباً در انزوای کامل قرار گرفته است.

آمریکا در حرف و عمل از اسرائیل می‌خواهد که پس از حمله ایران، خویشتنداری کند/ تل‌آویو احتیاط را در دستور کار دارد

بنیامین فریدمن، مدیر اندیشکده اولویت های دفاعی در واشنگتن، می گوید که اسراییلی ها خواهان درگیر شدن در یک رویارویی تلافی جویانه در برابر ایران نیستند، بنابراین ممکن است فضایی برای احتیاط وجود داشته باشد. ممکن است بگویند پاسخ می دهیم اما سپس در همان سطحی عمل کنند که سالها علیه ایران عمل کرده اند، مثل هدف گرفتن افسران سپاه پاسداران و ترور دانشمندان هسته ای ایران.

سفیر ایران در رم مواضع تهران درباره تحولات منطقه را درگفتگوبا شبکه دولتی ایتالیا تبیین کرد

لندن–ایرنا – سفیر ایران در «رُم» در گفتگو با شبکه ۳ تلویزیون دولتی ایتالیا (Tg۳) ضمن تبیین مواضع کشورمان پیرامون تحولات جاری منطقه، تصریح کرد که اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی و ناتوانایی نهادهای بین‌المللی برای جلوگیری از گسترش دامنه درگیری‌ها، بیم آن را به وجود آورده است که منطقه در آستانه تحولات غیرقابل پیش بینی قرار گیرد.

Loading

پیامدهای انسداد گذرگاه لاچین و ضرورت همکاری کشورهای منطقه برای حل مناقشات منطقه‌ای

۱۴۰۱/۱۰/۱۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: استاد دانشگاه دولتی ایروان با تاکید بر ضرورت همکاری ایران، روسیه و ارمنستان برای حل مناقشات منطقه قره باغ، گفت: اقداماتی که جمهوری آذربایجان دنبال می‌کند نشان می‌دهد حقیقتا خواسته باکو جنگ در منطقه است. هر توافق و مذاکره‌ای که صورت می‌گیرد به سرعت از سوی باکو زیرپا گذاشته می‌شود و این نقض تعهدات هیچ اهمیتی برای آن‌ها ندارد.

دکتر آهارون واردنیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تنش اخیر در روابط جمهوری آذربایجان و ارمنستان درخصوص وضعیت گذرگاه لاچین تصریح کرد: اهداف باکو از انسداد این گذرگاه برای ایروان روشن است. با بستن کریدور لاچین 120 هزار انسان که 30 هزار نفر آن‌ها کودک هستند در محاصره قرار گرفته‌اند؛ آن‌ها در شرایط فعلی با کمبود گاز، غذا، دارو مواجه هستند، این در حالی است که برای درمان بیماران خود نیز نمی توانند از پزشکان خارج از آن منطقه استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه اینها اقداماتی ضد حقوق بشر است، گفت: باکو می‌خواهد ارامنه را ناچار به کوچ از این منطقه کند و این ادعاها که از سوی جمهوری آذربایجان مطرح می‌شود که ارامنه می‌توانند به راحتی در آرتساخ (جمهوری قره باغ کوهستانی) سکونت داشته باشند، اساسا جعلی است. آنچه تحت عنوان برنامه صلح از سوی این کشور مطرح می شود جنبه تبلیغاتی دارد و اقداماتی که این کشور دنبال می‌کند نشان می‌دهد حقیقتا خواسته باکو جنگ در منطقه است.

این استاد دانشگاه ایروان با تشریح پیامدهای اقدامات تنش زا در منطقه قره باغ ادامه داد: در تحولاتی که در ماه سپتامبر نیز در قره باغ صورت گرفت، کاملا روشن شد که باکو به دنبال صلح نیست. مگر کشوری که خواهان صلح است می‌تواند کریدوری را مسدود کند که در نتیجه آن 120هزار نفر در محاصره بمانند؟

واردانیان اضافه کرد: به نظر می‌رسد ارمنستان به نشانه اعتراض در نشست سه جانبه مسکو شرکت نکرد؛ چرا که ابتدا جمهوری آذربایجان باید به این اقدام ضدانسانی در لاچین خاتمه دهد و پس از آن به مذاکره نشست.

وی با تاکید بر نقش کشورهای منطقه در حل مناقشه قره باغ، خصوصا ایران، گفت: دیدگاه تهران برای ارمنستان بسیار اهمیت دارد؛ چرا که همه ما می‌دانیم اهداف باکو در واقع تصرف تمامی آرتساخ (جمهوری قره باغ کوهستانی) و قطع کردن 44 کیلومتر مرز زمینی ایران و ارمنستان است. در حالی که این مرز برای ایران، ارمنستان و منطقه بسیار مهم است. جمهوری آذربایجان بدون هیچ سندی، سیونیک را متعلق به خود تصور می‌کند و با کمک ترکیه به دنبال اقداماتی جهت دار و با اهداف خاص است.

این استاد دانشگاه با هشدار نسبت به پیامدهای چنین ادعاهای توسعه طلبانه و نپذیرفتن حق حاکمیت کشورها، برای کشورهای منطقه، یادآور شد: باکو با چشمداشت نسبت به مردم ترک زبان این منطقه، به دنبال ایجاد چالش‌های امنیتی برای کشورهای منطقه است.

واردانیان با بیان اینکه ترکیه در حال سوء استفاده از شرایط جنگ اوکراین و درگیری مسکو در این جنگ است، افزود : قفقاز جنوبی برای روسیه بسیار اهمیت دارد و مسکو اجازه نخواهد داد این اقدامات پیش روند. در واقع آنچه باکو در این اقدامات دنبال می‌کند به نفع مسکو هم نیست. ایران، ارمنستان و روسیه می‌توانند با درنظر داشتن این تهدیدات، با یکدیگر همکاری قدرتمندی برای رفع تنش های موجود شکل دهند.

وی اقدامات باکو علیه ارمنستان را همانند رویه‌ای که صدام حسین علیه ایران داشت، توصیف کرد و گفت: شاهد هستیم که باکو به هیچ توافق و قراردادی پایبند نمی ماند، هر توافق و مذاکره‌ای که صورت می‌گیرد به سرعت از سوی باکو زیرپا گذاشته می‌شود و این نقض تعهدات هیچ اهمیتی برای آن‌ها ندارد. در این قراردادها هیچ اشاره‌ای به مسدود کردن گذرگاه لاچین و یا اقدامات نظامی علیه استان جرموک نشده است، اما جمهوری آذربایجان بدون درنظر داشتن پیامدهای آن، دست به چنین اقداماتی زده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *