جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

بیداری نسل جدید آمریکا و تاثیر آن بر آینده روابط با اسرائیل

در حالی که نسل‌های قبلی آمریکا با تبعیت از رویکردی که دولت‌های این کشور به آنها تحمیل کرده بودند خود را موظف به حمایت مطلق از رژیم صهیونیستی می‌دانستند اما نسل جدید در ایالات متحده که رهبران آینده این کشور هستند یک مسیر کاملا متضاد پیش گرفته‌‌اند.

Loading
اندیشکده رند بررسی کرد

گزینه های جایگزین آمریکا برای نظم بین الملل

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: از سال 1945 میلادی، ایالات متحده آمریکا همواره از طریق ایجاد و حفظ نهادهای اقتصادی بین المللی، سازمان های امنیتی منطقه ای و دوجانبه و هنجارهای سیاسی لیبرال، منافع جهانی خود را دنبال کرده است.

مایکل جی مازار، میراندا پریب، آندره رادین و آسترید سوالوس در گزارشی که اندیشکده رند منتشر کرد، نوشتند: این مکانیزم های نظم آفرین، اغلب در یک چارچوب کلی با عنوان نظم بین الملل عمل کرده اند. در طی سال های اخیر، قدرت های در حال رشد جهانی، به جنبه های چالش زای این نظم پرداخته اند.

در این گزارش، به بررسی گزینه های سیاست‌های آینده آمریکا برای نظم بین المللی پرداخته شده است. بدین منظور، ضمن بحث و بررسی نقش آمریکا در جهان، چهار دیدگاه استراتژیک درباره نظم بین المللی ارائه شده است که ایالات متحده می تواند در آینده آنها را به کار گیرد. این دیدگاه ها، عمدتا در ویژگی های قواعد نظم اعم از چگونگی تنظیم قوانین و ضمانت اجرایی ‌با یکدیگر متفاوت هستند. بخش بعدی این گزارش نیز، به ارزیابی فرضیه های بنیادین درباره انگیزه های آمریکا برای انتخاب هر یک از این نظم های جایگزین می پردازد. بخش پایانی گزارش، به تشریح سیاست هایی پرداخته است که آمریکا برای تعقیب و ترویج هر یک از نظم های جایگزین به آنها نیاز دارد.  

 

نتایج کلیدی

نقاط ضعف و قوت هریک از دیدگاه های نظم جایگزین

– هر کدام از دیدگاه ها، دارای پیامدهای متفاوتی برای سیاست اقتصادی و دفاعی هستند.

– ائتلاف های موجود علیه تجدیدنظرطلبی، پیامدهای مجزای قابل توجهی بر هریک از نظم های جایگزین دارند.

– هر کدام از نظم های جایگزین، از چارچوب راهبردی خاص خود برای تحقق صلح قدرت های بزرگ برخوردار است.

– هیچ نظم واحدی وجود ندارد که بتواند همه اهداف موجود در چهار نظم جایگزین را برای آمریکا محقق نماید.

– نگرش ها و اولویت های دیگر کشورها، بر میزان پایداری هر کدام از نظم ها تاثیرگذار است.

وجود یک دیدگاه منسجم درباره نظم بین المللی، سیاست جهانی آمریکا را تقویت می کند – مشروط به آنکه بخش های مختلف سیاست خارجی آمریکا، با دیدگاه نظم مطلوب سازگاری داشته باشند.

فایل پی دی اف این گزارش را می توانید در این لینک دریافت کنید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *