جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بورل: جنگ اوکراین دست‌کم تا انتخابات ریاست‌جمهوری امسال آمریکا ادامه خواهد داشت

بورل با بیان اینکه جنگ اوکراین دست‌کم تا انتخابات ریاست‌جمهوری امسال آمریکا در نوامبر ادامه خواهد داشت، گفت: «ما باید در این بازه به حمایت از مردم اوکراین ادامه دهیم. قرار نیست اروپایی‌ها برای دونباس کشته شوند، اما می‌توانیم کاری کنیم اوکراینی‌های بیشتری در این راه کشته نشوند.»

ایران در اجلاس بین‌المللی مقامات عالی امنیتی سنپترزبورگ ابتکارات سایبری ارائه می کند+ویدیو

نشست سخنگویی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز در محل ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران(اکسپو ۲۰۲۴) در سالن خلیج فارس برگزار میشود که در ابتدای آن به روز ملی خلیج فارس نیز اشاره شد.

حمله به کشتی در یمن

نیروی دریایی بریتانیا از حمله به یک کشتی در نزدیکی بندر مخا در یمن خبر داد.

بلینکن در ریاض ادعای ضدایرانی کرد

آنتونی بلینکن در نشستی با رهبران منطقه در ریاض گفته است که مؤثرترین راه برای کاهش درد و رنج بشردوستانه در غزه، تضمین آتش بس میان اسرائیل و حماس است.

Loading

نگاهی به توانمندی هسته‌ای چین در دریا

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

زمانی که چین برای نخستین بار در سال 1950 میلادی تصاویری از یک زیردریایی هسته ای خود را منتشر کرد، شاید کمتر کارشناس نظامی تصور می کرد که این کشور بتواند در مدت زمانی نه چندان طولانی مسیر پیشرفت در این حوزه را به سرعت بپیماید.

ساخت زیردریایی هسته ای چین برای نخستین بار در سال 1950 میلادی به دستور “مائو تسه دونگ” رهبر فقید این کشور صادر شد، رهبری که شاید به جرات بتوان گفت – چین کنونی و پیشرفتی که نصیب آن شده است – ماحصل تفکرات همین رهبر است.

از آن زمان چینی ها آرام آرام و به دور از هیاهو- بر تلاش خود در این حوزه افزودند و درست 38 سال بعد در سال 1988 میلادی اعلام شد چین پنجمین کشور دارای توانمندی هسته ای در دریاست.

این خبر ابتدا برای بسیاری از کشورهای غیرقابل باور بود- اما این وزارت دفاع آمریکا – پنتاگون – بود که صحت این خبر و گزارش های پیرامون آن را تایید کرد..

انتشار همین خبر کافی بود که توجه همراه با نگرانی های غرب و در راس آن آمریکا بیشتر شود نگرانی هایی که بارها توسط کشورهای مختلف غربی بیان شد و البته همچنان ادامه دارد.

البته نگرانی های آمریکا قابل درک است – واشنگتن به ظاهر یکه تازی چین در دریاها را تهدیدی برای کشورهای آسیایی می داند- اما او به واقع نگرانی قدرتش در منطقه است که با اوج گیری چین به افول می گراید.

واشنگتن می گوید شتاب گرفتن روند توسعه قدرت نظامی چین بسیار نگران کننده است و این موضوع عامل برهم خوردن توازن نظامی در منطقه است.

نگرانی آمریکا زمانی بیشتر احساس می شود که روزنامه “ساندی تایمز” به تازگی گزارشی از اعزام یکی از زیردریایی های چین از اقیانوس هند به یکی از مناطق ساحلی خاورمیانه منتشر کرد؛ خبری که به سرعت با واکنش تند مقامات کاخ سفید همراه شد.

کاخ سفید نگران قطب های در حال ظهوری همانند چین است و بارها و به صراحت آن را اعلام کرده است.

وزارت دفاع آمریکا در گزارشی که اوایل سال جاری منتشر کرد، مخارج نظامی چین در سال گذشته را 20 درصد بیش از آن چیزی دانست که رسما از سوی این کشور اعلام شده بود. بودجه نظامی چین برای سال 2014 میلادی – بر اساس اعلام مقامات پکن – با 12ممیز دو دهم درصد افزایش، 132 میلیارد دلار تعیین شد.

وزارت دفاع آمریکا در گزارش خود همچنین بر این نکته تاکید کرد که افزایش هزینه های نظامی چین نشاندهنده به روز کردن سریع نیروی هوایی و دریایی این کشور و همچنین سرمایه گذاری پکن در جنگ سایبری است.

در واکنش به سخنان مقام های آمریکایی – چین با بیان اینکه نگرانی های کشورهای غربی واقع بینانه نیست – تاکید می کند که کشورهایی باید نگران پیشرفت چین در زمینه زیردریایی های هسته ای باشند که افکار نامناسبی در سر داشته و قصد تحریک پکن را دارند.

چین چندی پیش زیردریایی هسته ای خود را روانه اقیانوس هند کرد و با حضور خود در این منطقه نشان داد که به تلاش در ساخت زیردریایی های خاص و ویژه همچنان ادامه می دهد.

البته چین پا را فراتر گذاشته و بر اساس اعلام اخیر کارشناسان نظامی این کشور- زیردریایی های چین به زودی به موشک های هسته ای هم مجهز می شود که در صورت تحقق این امر- چین به گروه کشورهای نخبگان جهان خواهد پیوست.

در حال حاضر چین دارای پنج فروند زیردریایی هسته ای است که در میان آنها سه فروند در سال جاری به موشک 2J 1 مجهز می شوند- این موشک ها با برد هشت هزار و 200 کیلومتر- قابلیت این را دارد که چند کلاهک هسته ای را با خود حمل کند.

چندی پیش نیز اعلام شده بود که چین در تلاش برای تولید نوعی زیردریایی است که قادر است مسیر شانگهای در چین تا سانفرانسیسکو در آمریکا را در کمتر از دو ساعت طی کند ایده ای که البته تا واقعیت فاصله زیادی دارد و ممکن است هیچگاه محقق نشود.

این زیردریایی به گفته محققان چینی – قادر است با ایجاد حباب هایی در اطراف بدنه اش از میزان کشش سطحی آب روی بدنه خود بکاهد.

در حالی که چین در این زمینه با سرعت پیشرفت می کند- روزنامه ساندی تایمز از تعبیر “رستاخیز” برای این پیشرفت استفاده کرد. “لی جیه ” یکی از کارشناس مسایل نظامی چین البته نظر “ساندی تایمز” را نمی پذیرد و می گوید: به رغم پیشرفت در ساخت نسل جدید زیردریایی هسته ای – چین هنوز عقب تر از کشورهایی نظیر آمریکا و روسیه است.

وی خاطر نشان کرد که شرایط بین المللی و منطقه ای تغییر کرده و چین باید بتواند در مقابل کشورهایی که قصد محدود و محصور کردن آن را دارند، ایستادگی کند.

با این حال – نگرانی آمریکا و کشورهای غربی از روند رو به پیشرفت چین در صنایع نظامی دریایی در حالی مطرح می شود که + شی جین پینک ” رییس جمهوری چین به صراحت آن را رد و اعلام کرد: چین – کشورهای همسایه را با توسعه و اقتدار نظامی خود تهدید نمی کند.

وی با دفاع از اینکه بودجه ارتش چین برای سال 2014 میلادی به 132 میلیارد دلار رسید، گفت : کشوری به وسعت چین باید توان دفاعی و اقتصادی خود را افزایش دهد و برای این منظور افزایش بودجه نظامی امری کاملا ضروری است .

رییس جمهوری چین همچنین تاکید کرد: چین تهدیدی برای دیگران نیست و برخی بیهوده می کوشند از چین در دنیا چهره ترسناکی بسازند.

به عقیده کارشناسان، هر چند چین و آمریکا دارای روابط اقتصادی – تجاری و مالی بسیار گسترده ای هستند، اما این موضوع مانع از آن نمی شود که روابط این دو کشور در حوزه های دیگر نیز مطلوب باشد.

اکنون ناظران سیاسی با بدبینی به رابطه چین و آمریکا بویژه در بعد نظامی می نگرند، چرا که معتقدند تداوم این روند ممکن است شرایط دوستانه ای را که بین دو کشور حاکم است، آرام آرام دچار مشکل کرده و به روابط خصمانه مبدل سازد.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *