جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بحران دیپلماتیک اکوادور- مکزیک؛ شکایت متقابل به لاهه

تهران- ایرنا- بحران دیپلماتیک میان اکوادور و مکزیک تا جایی بالا گرفته است که پس از تعلیق روابط و شکایت اخیر مکزیک به «دیوان بین‌المللی دادگستری»، دولت کیتو نیز در اقدامی متقابل، از مکزیکوسیتی شکایت کرد.

کیشیدا: برنامه‌ای برای انحلال مجلس ملی وجود ندارد

تهران- ایرنا- فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن که در انتخابات میاندوره‌ای برخی از کرسی‌ها را به احزاب مخالف واگذار کرده و تحت فشار برای برگزاری انتخابات زودهنگام است، اعلام کرد که هیچ برنامه‌ای برای انحلال مجلس ملی وجود ندارد.

امیرعبداللهیان: توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است

«انگاته روبارد» وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط آفریقای مرکزی که برای شرکت در دومین همایش ایران و آفریقا و نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کرده است، با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

Loading

آثار رفع ممنوعیت صادرات نفت آمریکا

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: لایحه تخصیص بودجه چند منظوره‌ای که کنگره آمریکا به تازگی تصویب کرد، علاوه بر تامین بودجه دولت برای باقی سال مالی، تغییرات بسیاری را در سیاست های دولت این کشور ایجاد می کند. یک بند از این لایحه که درآن ممنوعیت 40 ساله صادرات نفت خام این کشور لغو می شود، بیشترین توجه را در میان این تغییرات به خود جلب کرد.

کیث کرین و ناتالی لوتووسکی در تحلیلی که اندیشکده رند منتشر کرد، نوشتند: این ممنوعیت که در سال 1975 در پی تحریم نفتی اعراب به اجرا درآمد، برای حفظ ذخایر نفت خام آمریکا در جهت پالایش داخلی طراحی شد. بنا بر تفکر آن زمان، آمریکا برای تضمین کافی تامین نفت خام داخل به این ممنوعیت نیاز داشت.

این قانون برای صادرات به کانادا و در شرایط خیلی خاص به دیگر کشورها استثنا قایل می شد. اما با وجود ممنوعیت صدور نفت خام، فروش فرآورده های نفتی پالایش شده به خارج مجاز بود. به عنوان مثال در سال 2014 آمریکا روزانه بیش از 4/3 میلیون بشکه فرآورده های نفتی پالایش و تغلیظ شده (یا بیش از یک ششم مجموع تولید پالایشگاهی) را صادر کرد.

بحث درباره درست بودن این سیاست اغلب تولیدکنندگان نفت و پالایش کنندگان آن را در برابر هم قرار می داد. تولیدکنندگان در داکوتای شمالی می گفتند که اگر نفت شان را به جای خط آهن با خط لوله یا کرجی به پالایشگاه‌های سواحل جنوب آمریکا در ساحل گالف (شامل سواحل ایالات جنوبی آمریکا که با خلیج مکزیک مرز مشترک دارد) منتقل کنند، می توانند در هزینه های حمل و نقل صرفه جویی کنند. پالایشگاه‌ها در سواحل غرب میانه (میدوست) و سواحل شمالی می گویند که تغییر این سیاست بهای نفت داخلی را افزایش خواهد داد و خرید نفت خام را برای آنها گران تر خواهد کرد.

اما حالا که این ممنوعیت دیگر به تاریخ پیوسته، ممکن است چه اتفاقی رخ دهد؟

بیشتر تولید نفت آمریکا در تگزاس و داکوتای شمالی انجام می گیرد. مقداری از نفت داکوتای شمالی در غرب میانه (میدوست) پالایش می شود، اما پالایشگاه‌های منطقه ای تقریبا با ظرفیت کامل کار می‌کنند. بیشتر نفت باقی مانده با خط آهن به سواحل شرق و غرب می رود. تولید کنندگان برای انتقال ریلی برای هر بشکه 5 تا 10 دلار بیشتر از حالتی می پردازند که آن را با خط لوله منتقل کنند. تولیدکنندگان داخلی برای اینکه محصول‌شان با نفت وارداتی قابل رقابت باشد، باید بهای آن را کاهش دهند تا هزینه انتقال را پوشش دهد.

با لغو ممنوعیت صادرات، بیشتر نفتی که به سواحل شرقی و غربی می رفت، می تواند بسیار ارزان تر با کرجی، خط لوله یا خطوط آهن کوتاه تر به ساحل گالف منتقل شود تا از آنجا به بازارهای خارجی صادر شود. تولیدکنندگان برای رساندن نفت خود به بازار، تخفیف کمتری می دهند و به شکل موثری سودآوری نفت داکوتای شمالی بالا می رود. این می تواند به تولید بیشتر نفت منجر شود که در عوض می تواند تا حدودی فشاری رو به پایین را بر بهای جهانی نفت وارد کند. 

لغو صادرات نفت همچنین احتمالا سودآوری در پالایش را افزایش می دهد. در حال حاضر نفت خام شیرین سبک تگزاس به پالایشگاه‌های ساحل گالف فروخته می شود که تطابق بهتری با نفت خام سنگین ونزوئلا و مکزیک دارند. تولیدکنندگان تگزاس نفت شان را با قیمت پایین تری می فروشند تا پالایش‌کنندگان را مجبور به خرید محصولات شان کنند.

بدون ممنوعیت صادرات، تولیدکنندگان می توانند محصول‌شان را بدون تخفیف به خارج بفروشند و پالایشگاه‌های گالف می توانند بر روی نفت سنگینی متمرکز شوند که برای آنها مناسب تر است. در کل صنعت جهانی پالایشگاهی احتمالا از دستاوردهای سودمند آن بهره مند می شود.

لغو ممنوعیت صادرات برای تولیدکنندگان نفت یک پیروزی محسوب می شود، آنها اکنون مشوق بیشتری برای تولید نفت بیشتر دارند، زیرا تخفیفی که ارایه می دهند تا هزینه های حمل و نقل را پوشش دهد، کاهش می یابد. در حالی که مشخص نیست چه میزان نفت جدید به جریان درمی آید، اما یک چیز نسبتا روشن است و آن اینکه بازارهای جهانی نفت کمی کارآمد تر می شوند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *