جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شانتاژهای سیاسی ملاک عمل دولت‌های اروپایی در برابر سپاه نیست

شانتاژهای سیاسی ملاک عمل دولت‌های اروپایی در برابر سپاه نیست

عبدالرضا فرجی راد می گوید: باید بپذیریم که پاسخ موشکی و پهپادی ایران، هم در سطح و هم در حجم و وسعت یک حمله بی‌سابقه بود. البته ایران در نهایت هوشمندی و دقت این حمله را طوری طراحی و اجرا کرد که خسارت جانی و مالی یا تخریب گسترده به بار نیاورد و صرفا ملاک و هدف، ایجاد توازن بود که به آن دست پیدا کرد و در ادامه هم با وجود برخی ادعاها، حمله اسرائیل توازنی با حمله ایران نداشت و به‌همین‌دلیل قدرت بازدارندگی تل‌آویو زیر سؤال رفته است. از طرف دیگر چون حمله ایران با این شدت و وسعت است، برای هیچ کشوری پیش‌بینی‌پذیر نبود. خود اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها بارها گفته‌اند که از پاسخ ایران دچار یک شوک شدند؛ بنابراین غرب سعی دارد که با این تحریم‌ها فضا را به نفع خود مدیریت کند.

دانشگاه مک‌گیل هم به جمع اعتراض‌های دانشجویی در حمایت از غزه پیوست + فیلم

تهران- ایرنا- دانشجویان دانشگاه مک‌گیل شهر مونترال در ایالت کبک کانادا هم با الهام از جنبش همبستگی غزه در پردیس‌های دانشگاهی در ایالات متحده، روز شنبه اردوگاهی را در محوطه این دانشگاه برپا کردند.

ببینید | حرکت جنجالی وزیر خارجه آمریکا با رئیس جمهور چین

ویدبویی از لحظه انتظار رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، برای استقبال از آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و دست دادن آنها در شبکه‌های اجتماعی در حال دست به دست شدن است. از سوی دیگر، بر اساس آنچه رسانه‌های چینی گزارش دادند، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را بدرقه کرد./چندثانیه

Loading
اندیشکده اروپایی هشدار داد

احتمال تشدید رویارویی قدرت ها در سوریه

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: یک اندیشکده اروپایی روز چهارشنبه هشدار داد احتمال درگیری ناخواسته میان قدرت های خارجی دخیل در جنگ سوریه، در حالی که این نبردها به سال پنجم خود وارد شده، افزایش یافته است.

کشورهای خارجی دخیل در این جنگ، از یک سو روسیه و ایران هستند که به حمایت از نظام سوریه می پردازند و از دیگر سو، آمریکا، ترکیه و عربستان سعودی هستند که به شورشیان مسلح سلاح و پول می دهند و از آنها حمایت سیاسی می کنند.

در این پژوهش که روز چهارشنبه منتشر شد، کارگروه ویژه اندیشکده رهبری اروپایی با اشاره به سقوط یک فروند جنگنده روسیه توسط ترکیه در خاک سوریه در ماه نوامبر، از همه کشورها خواست از اقداماتی که ممکن است باعث سوءتفاهم حمله مستقیم به نیروهای یک کشور دیگر شود، پرهیز کنند.

در این پژوهش آمده است: بر اساس تازه ترین گزارش کمیسیون مستقل بین المللی بررسی موضوع سوریه که سازمان ملل آن را تاسیس کرده، این درگیری به “جنگ نیابتی چندوجهی شامل شبکه ای از همپیمانی ها” تبدیل شده است.

این اندیشکده امنیتی که کارشناسانش از سیاستگذاران سابق روسی و برنامه ریزان دفاعی و وزیران سابق اروپایی هستند، نوشته است: در ماه های اخیر، خطر اینکه این جنگ نیابتی به درگیری مستقیم بین الدولی تبدیل شود، افزایش یافته است.

در این پژوهش آمده است: انهدام یک فروند جنگنده سو-24 به وضوح نشان داد که درگیری مستقیم دیگر غیرقابل تصور نیست و اگر روی دهد هزینه هایش به شکل بالقوه فاجعه آمیز خواهد بود.

در همین حال، آمریکا و روسیه برای احیای آتش بس و برگزاری مجدد مذاکرات صلح که در ماه آوریل و با خروج شورشیان از مذاکرات قطع شده بود، تلاش می کنند.

این گزارش خطر درگیری تصادفی و زوال آتش بس حاصل شده در ماه مارس را نیز مد نظر قرار داده و آورده است: کشورهای متعددی ظاهرا فرض شان این است که فضایی برای اقدام یکجانبه شان در سوریه وجود دارد، بدون آنکه طرف مقابل شان با آنها به مقابله برخیزد.

در ادامه این پژوهش آمده است: اما اثبات شده که این فرض صحیح نیست. کشورهای دخیل در این جنگ کنترل محدودی بر فعالیت متحدان خود دارند و در همین حال، برخی دولت ها مایل به ورود به درگیری مستقیم بین الدولی هستند.

در بخش پایانی این گزارش می خوانیم: نهایتا اینکه این خطر وجود دارد که به ویژه با توجه به فقدان مجاری ارتباطاتی، رویداد نظامی تصادفی یا اقدامی بدون مجوز، جرقه ای برای یک درگیری باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *