جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

Loading
وبگاه آمریکایی:

لندن دنبال افزایش حضور در خلیج فارس با هدف مهار ایران است

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:وبگاه آمریکایی نوشت: پایگاه‌های نظامی انگلیس در خلیج فارس علاوه بر نقش ظاهری در عملیات علیه داعش می‌توانند بستری برای پاسخ به هر اقدام‌ ایران باشند.

وبگاه آمریکایی «وار ایز بورینگ» در تحلیلی پیرامون تلاش‌های شدت یافته انگلیس برای حضور بیشتر در خلیج فارس نوشت: انگلیس با دقت در حرکات ایران، در پی افزایش روابط خود با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس است.

بر اساس این گزارش، «ترزا می» نخست وزیر انگلیس در دسامبر 2016 با سخنان خود باعث آزرده خاطر شدن ایران شد. خانم می در نشستی با 6 کشور شورای همکاری خلیج فارس در اوائل ماه جاری از میل لندن برای اجرای تعهدهای امنیتی ماندگارتر و طولانی‌تر خبر داد.

به نوشته این وبگاه، این رویکرد شامل سرمایه‌گذاری 3 میلیارد پوندی در هزینه‌های دفاعی در منطقه در دهه بعد است.

نخست وزیر انگلیس حتی پا را فراتر نهاد و افزود که مراقب تهدیدهای ایران در منطقه است و با قدامات این کشور مبارزه می‌نماید. سخنانی که باب میل اکثر کشورهای عضو این شورا متشکل از عربستان، بحرین، کویت، عمان، قطر و امارات بود. اما در تهران نیز مقام‌های ایرانی این موضع‌گیری را «خصمانه» بر شمردند.

 

سیگنال‌های انگلیس به مشتریان عرب

این وبگاه  نوشت: با وجود کاهش قدرت نظامی انگلیس، این کشور علائمی دال بر حضور نظامی قابل توجه در خلیج فارس نشان داده، به طوری‌ که در سپتامبر2014، مقام‌های انگلیسی از عزم خود برای ساخت سه پایگاه نظامی جدید در خلیج فارس و در ظاهر برای نبرد با داعش خبر دادند. هرچند که پیشتر نیز این کشور از اعزام جنگنده‌های خود به پایگاه‌هایی در جنوب دبی، واقع در امارات متحده عربی خبر داده بود.

با توجه به این که انگلیس هیچ ناوهواپیمابری برای عملیات در منطقه ندارد، این کشور به شدت متکی به پایگاه‌های منطقه‌ای است و جدای از قبرس، انگلیس به شدت به سمت کشورهای حاشیه خلیج فارس متمایل شده است. این پایگاه‌ها علاوه بر نقششان در علمیات علیه داعش، می‌توانند بستری برای پاسخ به هرگونه اقدام‌ تحریک کننده ایران باشند.

به نوشته این وبگاه، مقام‌های انگلیسی قبل از وقوع انقلاب سال 1979 میلادی در تهران اعلام کرده بودند که خلیج فارس را حیات خلوت خود می‌پندارند. در حالی‌ که ایرانی‌ها مخالف حضور قدرت‌های نظامی در آب‌های خلیج فارس هستند.

 

مهار ایران اساس سیاست خارجی لندن

این وبگاه در ادامه با نقل از کتابی به نام «نیسکون، کیسنجر و شاه» در مورد روابط آمریکا با ایران نوشت: روابط نزدیک انگلیس با اعراب سیاست خارجی این کشور را در «مهار امیال ایران در منطقه» شکل دادند. این سیاست بر پایه مهار ایران و اطمینان دادن به دوستان عرب بود.

در بخش دیگر این مطلب با اشاره به وقایع رخ داده درباره واگذاری بحرین از سوی شاه ایران و خرید‌های نظامی گسترده او از آمریکا و انگلیس آمده است: بعد از وقوع انقلاب ایران توازن ارسال سلاح‌های نظامی از تهران به سمت ریاض و دیگر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس کشیده شد و از دهه هشتاد میلادی به این سو، آمریکا ریاض را به بیش از 100 فروند جنگنده «اف-15 ایگل» و دیگر نسخه‌های این هواپیما مجهز نمود. وزارت خارجه آمریکا در سال 2016 نیز با فروش جنگنده اف 15 ایگل به قطر موافقت کرد. شرکت انگلیسی «BAE» نیز در حال تجهیز عربستان به جنگنده‌های «یورو فایتر» است.

چالش‌های ایران

در انتهای این مطلب آمده است: کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در اقدامی جنون آمیزتر از شاه سابق ایران در چهل سال قبل، در حال تقویت نظامی خود با تجهیزات نظامی پیشرفته هستند. این تقویت بنیه نظامی چالشی واضح برای ایران است.

با توجه به سخنان ترزا می در دسامبر 2016، به نظر انگلیس در حال تداوم حمایت از اعراب برآمده و حتی شاید نیروی بیشتری را به منطقه گسیل نماید.

منبع: خبرگزاری فارس

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *