جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

سیاستمدار فرانسوی: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین سرقت می‌شود

تهران- ایرنا- فلوریان فیلیپو رهبر حزب میهن‌پرستان فرانسه با بیان اینکه همه سلاح‌های غربی که به کی‌یف ارائه می‌شود، به میدان جنگ ارسال نمی‌شود، تاکید کرد: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین به سرقت می‌رود.

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

Loading

هزینه‌های احتمالی حمله پیشدستانه به ایران

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: اندیشکده صهیونیستی نوشت: ایران یک دشمن تهدید کننده واقعی است و موجب بیشترین نگرانی‌ها برای تل آویو شده است.

اندیشکده صهیونیستی «بگین _سادات» در یکی از تازه ترین تحلیل‌های خود در زمینه حفظ امنیت اسرائیل نوشت: برای اسرائیل، ایران چشم اندازی واقعی از یک دشمن تهدید کننده، کاملا غیر منطقی و هسته‌ای است و موجب بیشترین نگرانی‌ها برای اسرائیل می‌شود.

 

*حمله به ایران هزینه‌های زیادی دارد

این اندیشکده نوشت: دلیل بسیار کمی برای پذیرش توافق هسته‌ای جولای سال 2015 و تاثیر آن در مهار ایران هسته‌ای وجود دارد. حال سئوال این است که اسرائیل باید چگونه به پیش برود؟ اگر بخواهیم برحسب امور نظامی دقیق بگوییم بهترین گزینه هنوز هم حمله پیشدستانه ، یا حمله‌ای مهلک علیه اهداف دشوار ایران است . اما اینک دیگر اجرای هرگونه حمله این چنینی علیه تهران دیر شده و هزینه‌های سیاسی و جانی بالایی دارد.

 

*تمرکز بر گزینه بازدارندگی

اندیشکده یاد شده سپس بهترین گزینه برای تل آویو را تمرکز فرمانده‌هان نظامی در افزایش موقعیت بازدارندگی اتمی بر می شمارد و می‌نویسد: اسرائیل باید تمرکز بر اصل بازدارندگی تا تنبیه دشمن را به خاطر بسپارد. با این تعریف دیگر بکارگیری قوای اتمی به جای گزینه بازدارندگی مفهومی ندارند. در واقع هرگونه استفاده اسرائیل از گزینه حمله حتی به عنوان یک گزینه باقیمانده و به طور پیش فرض نه تنها بی‌هدف بوده بلکه کاملا غیر منطقی است. البته باید توان بازدارندگی اتمی اسرائیل همواره با سامانه‌های محکم دفاع موشکی (BMD) به ویژه اگر نگرانی از جانب یک دشمن غیر منطقی چون ایران وجود دارد، تقویت شوند.

 

* اسرائیل آسیب پذیر است

در ادامه این مطلب آمده است: در تقابل ناگوارتر با دشمن اتمی غیر منطقی، لازم است تا توان بازدارندگی اسرائیل بر تهدید علیه موارد ارزشمند دشمن تا دفاع صرف داخلی متمرکز شود.  همچنین لازم است اسرائیل نیز آسیب پذیری توان خود برابر حملات اولیه دشمن را بپذیرد.

در خاتمه این گزارش در حالی که این اندیشکده به برخی بایدها و نبایدها در این زمینه اشاره می‌کند، آمده است: در کل برای به حداکثر رساندن راهبرد اتمی، برنامه ریزی اسرائیل با توجه به وجود هر نوع دشمن از قبیل منطقی، غیرمنطقی یا دیوانه باید بر اساس ارزیابی‌های دقیق باشد.

منبع: فارس

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *