جدیدترین مطالب

زمان دیپلماسی است، نه جنگ

زمان دیپلماسی است، نه جنگ

عباس آخوندی در یادداشتی می نویسد: سیاست ما در برابر تجاوز مجدد اسرائیل باید خویشتنداری و احاله آن به موقعیت‌های دیگر و پاسخ‌های غیرمستقیم باشد. ما باید فضا را سرد کنیم. گرم نکنیم. گرم کردن فضا عین خواسته اسرائیل است. ‌
Loading

أحدث المقالات

زمان دیپلماسی است، نه جنگ

زمان دیپلماسی است، نه جنگ

عباس آخوندی در یادداشتی می نویسد: سیاست ما در برابر تجاوز مجدد اسرائیل باید خویشتنداری و احاله آن به موقعیت‌های دیگر و پاسخ‌های غیرمستقیم باشد. ما باید فضا را سرد کنیم. گرم نکنیم. گرم کردن فضا عین خواسته اسرائیل است. ‌

چرا کشورهای عربی در زمان حمله ایران به اسرائیل کمک کردند؟

با پایان عملیات موشکی و پهپادی ایران علیه اسرائیل، بررسی‌ها حاکی از کمک برخی کشورهای عربی در رهگیری پرتابه‌های ایران داشته است. اعراب با چه انگیزه‌هایی به اسرائیل کمک کردند و چگونه چنین ریسکی را پذیرفتند؟ خبرآنلاین گزارش می‌دهد.

پاسخ بلینکن به پرسشی درباره اطلاع واشنگتن از حمله منتسب به اسرائیل: آمریکا در هیچ حمله‌ای دخالت نداشته است

اولین سوال خبرنگاران از آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در کاپری ایتالیا درباره گزارش‌ها از حمله منتسب به اسرائیل به ایران بود و اینکه آیا آمریکا از این حمله مطلع بود یا نه. او به این سوال پاسخ نداد و فقط گفت که «آمریکا در هیچ حمله‌ای دخالت نداشته است.»

ترامپ از اروپا خواست “بجنبد”!

دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در شبکه اجتماعی Truth Social از اروپا خواست تا “بجنبد” و از آن انتقاد کرد که کمتر از واشنگتن برای کمک به اوکراین هزینه می کند.

Loading

هزینه‌های احتمالی حمله پیشدستانه به ایران

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: اندیشکده صهیونیستی نوشت: ایران یک دشمن تهدید کننده واقعی است و موجب بیشترین نگرانی‌ها برای تل آویو شده است.

اندیشکده صهیونیستی «بگین _سادات» در یکی از تازه ترین تحلیل‌های خود در زمینه حفظ امنیت اسرائیل نوشت: برای اسرائیل، ایران چشم اندازی واقعی از یک دشمن تهدید کننده، کاملا غیر منطقی و هسته‌ای است و موجب بیشترین نگرانی‌ها برای اسرائیل می‌شود.

 

*حمله به ایران هزینه‌های زیادی دارد

این اندیشکده نوشت: دلیل بسیار کمی برای پذیرش توافق هسته‌ای جولای سال 2015 و تاثیر آن در مهار ایران هسته‌ای وجود دارد. حال سئوال این است که اسرائیل باید چگونه به پیش برود؟ اگر بخواهیم برحسب امور نظامی دقیق بگوییم بهترین گزینه هنوز هم حمله پیشدستانه ، یا حمله‌ای مهلک علیه اهداف دشوار ایران است . اما اینک دیگر اجرای هرگونه حمله این چنینی علیه تهران دیر شده و هزینه‌های سیاسی و جانی بالایی دارد.

 

*تمرکز بر گزینه بازدارندگی

اندیشکده یاد شده سپس بهترین گزینه برای تل آویو را تمرکز فرمانده‌هان نظامی در افزایش موقعیت بازدارندگی اتمی بر می شمارد و می‌نویسد: اسرائیل باید تمرکز بر اصل بازدارندگی تا تنبیه دشمن را به خاطر بسپارد. با این تعریف دیگر بکارگیری قوای اتمی به جای گزینه بازدارندگی مفهومی ندارند. در واقع هرگونه استفاده اسرائیل از گزینه حمله حتی به عنوان یک گزینه باقیمانده و به طور پیش فرض نه تنها بی‌هدف بوده بلکه کاملا غیر منطقی است. البته باید توان بازدارندگی اتمی اسرائیل همواره با سامانه‌های محکم دفاع موشکی (BMD) به ویژه اگر نگرانی از جانب یک دشمن غیر منطقی چون ایران وجود دارد، تقویت شوند.

 

* اسرائیل آسیب پذیر است

در ادامه این مطلب آمده است: در تقابل ناگوارتر با دشمن اتمی غیر منطقی، لازم است تا توان بازدارندگی اسرائیل بر تهدید علیه موارد ارزشمند دشمن تا دفاع صرف داخلی متمرکز شود.  همچنین لازم است اسرائیل نیز آسیب پذیری توان خود برابر حملات اولیه دشمن را بپذیرد.

در خاتمه این گزارش در حالی که این اندیشکده به برخی بایدها و نبایدها در این زمینه اشاره می‌کند، آمده است: در کل برای به حداکثر رساندن راهبرد اتمی، برنامه ریزی اسرائیل با توجه به وجود هر نوع دشمن از قبیل منطقی، غیرمنطقی یا دیوانه باید بر اساس ارزیابی‌های دقیق باشد.

منبع: فارس

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *