جدیدترین مطالب

Loading

أحدث المقالات

کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا سامانه پاتریوت آزاد برای اوکراین ندارد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا، اعلام کرد که ایالات متحده سامانه های دفاع هوایی پاتریوت آزاد برای ارسال به اوکراین ندارد و تمامی سامانه های موجود آمریکا در سراسر جهان برای محافظت از نیروهای آمریکایی مستقر هستند.

روایت العربی الجدید از طرح اضطراری مصر درباره تهاجم قریب‌الوقوع به رفح: به همه پزشکان برخی استان‌ها دستور داده شد از مرخصی‌ها بازگردند تا برای شرایط اضطراری آماده باشند

منابع خصوصی مصری فاش کردند که دستورالعمل‌هایی به تعدادی از بخش‌ها در سه استان منطقه کانال سوئز: اسماعیلیه، سوئز و پورت سعید، علاوه بر استان‌های شرقی، شمال و جنوب سینا صادر شده است تا سطح آماده باش را افزایش دهند و با اجرای طرح اضطراری که از سه شنبه آینده آغاز می‌شود، تعطیلات را لغو کنند و این ممکن است نشان دهنده حمله قریب الوقوع رفح باشد.

بلینکن: چین می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد

آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد و گفت که در خصوص چگونگی نقش سازنده چین در «بازدارندگی حکومت ایران» و گروه‌های وابسته به آن در تشدید تنش‌ها در خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرده است. بلینکن تصریح کرد: «من فکر می‌کنم روابطی که چین [با حکومت ایران]دارد می‌تواند در تلاش برای آرام کردن تنش، جلوگیری از تشدید و گسترش آن مثبت باشد و ما توافق کردیم که به طور منظم در باره این موضوع در ارتبط باشیم و مطمئنم که این طور خواهد بود.»

بمب گذار میدان تقسیم استانبول به ۷ بار حبس ابد و هزار و ۸۰۰ سال زندان محکوم شد

 دادستانی استانبول حکم “احلام البشیر” که در سال ۲۰۲۲ با بمبگذاری در میدان تقسیم استانبول باعث کشته شدن ۶ نفر و مجروح شدن ۹۹ نفر دیگر شد را صادر کرد. بر اساس این حکم، البشیر به اتهام “تخریب اتحاد و یکپارچگی حکومت” و “قتل عمد” ۶ نفر به ۷ بار حبس ابد محکوم شد. وی همچنین به اتهام “اقدام به قتل عمد”، “پیدا کردن بدون اجازه مواد خطرناک” در مجموع به ۱۷۹۴ سال زندان و ۲۲ هزار لیره جزای نقدی محکوم شد.

ببینید | کاخ سفید مسجد شد!

نماز جماعت توسط بیش از ۵۰۰۰ نفر از تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در قلب آمریکا، واشنگتن دی سی اجرا شد./ مهر

تکرار ادعای کاخ سفید: مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد

نیویورک  – ایرنا- «جان کربی» هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید برغم کشتار بیش از ۳۴ هزار فلسطینی به رغم اعتراف به کشتار زیاد و مرگ فلسطینیان بر اثر گرسنگی همچون دیگر مقامات آمریکایی همچنان به تبرئه رژیم اسرائیل پرداخت و با تکرار ادعاهای واشنگتن مدعی شد: مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد.

جنبش دانشجویی آمریکا خواب را از چشم قاتلان کودکان غزه ربوده/ دانشگاه‌های جهان حمایت کنند

تهران- ایرنا- سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بیانیه‌ای با محکوم کردن برخوردهای پلیس و دولت آمریکا با دانشجویان حامی فلسطینیان در این کشور، خواستار حمایت جهانی دانشجویان، دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی و علمی جهان از این جنبش دانشجویی اصیل شد.

Loading

تزلزل برخی دولت‌های خاورمیانه به دلیل کرونا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: کشورهای منطقه خاورمیانه از اثرات ناگوار بحران همه‌گیری ویروس کرونا در امان نخواهند بود و بسیاری از این کشورها که بیشترین تاثیرات و پیامدهای ناگوار را احساس خواهند کرد، کشورهایی هستند که برای امنیت آمریکا مهم هستند.

جون بی. آلترمن در مطلبی که مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی آن را منتشر کرد، نوشت: از بهار عربی به‌عنوان یک رویداد سیاسی مهم و تکان‌دهنده از زمان سقوط امپراتوری عثمانی در جنگ جهانی اول یاد می‌شود که خاورمیانه را به لرزه درآورده است. برخی رؤسای جمهور دائم‌العمر از قدرت برکنار شدند و برخی کشورها، ازجمله لیبی و یمن درگیر جنگ شدند.

اینک خاورمیانه در آستانه مجموعه‌ای از نابسامانی‌ها قرار دارد؛ نابسامانی‌ها و اختلالاتی که احتمالاً بطن این منطقه را به لرزه در خواهد آورد. صرفنظر از هر بحثی که در آمریکا در ارتباط با میزان توجهی که واشنگتن باید به منطقه خاورمیانه نشان دهد، تغییرات یادشده مجموعه گسترده‌ای از منافع امنیتی آمریکا را در منطقه یادشده و در سراسر جهان به لرزه در خواهد آورد.

به علاوه، خاورمیانه با مجموعه‌ای از چالش‌ها مواجه است که دولت‌های دوست و متحد آمریکا را متزلزل ساخته، به اقتصادهایشان آسیب زده و لطماتی به جمعیت آن‌ها وارد خواهد ساخت. منطقه‌ای که پس از این بحران‌ها ظاهر خواهد شد، ویژگی‌های بسیار متفاوت از آنچه خواهد داشت که ما برای نیم قرن گذشته یا بیشتر به آن عادت کرده‌ایم.

حتی قبل از شیوع ویروس کرونا در خاورمیانه، این منطقه در آشوب سیاسی قرار داشت. یمن، لیبی و سوریه درگیر بحران و جنگ بودند و این جنگ‌ها همچنان شعله‌ور است. الجزایری‌ها در فوریه 2019، به خیابان‌ها ریختند تا بوتفلیقه را از قدرت به زیر بکشند و وی در آوریل 2019، از قدرت کناره‌گیری کرد، اما اعتراض‌های گسترده همچنان در این کشور ادامه دارد.

مصر از نیروهای امنیتی در سطحی گسترده برای سرکوب اعتراض‌های مردمی استفاده کرد و سیاست و حکومت در این کشور لرزان و ناپایدار است.

در کنار چالش‌ها، اعتراض‌ها و مشکلات فوق‌الذکر، اخیراً بحران بهداشت عمومی این منطقه را فرا گرفته است. علیرغم اینکه بیش از ده‌ها گردشگر و خدمه کشتی بر روی رود نیل به ویروس کرونا آلوده شده‌اند، مصر با بی‌اعتنایی اعلام کرد که کمتر از 200 مورد آلوده به ویروس کرونا را ثبت کرده است. دولت مصر مجوز روزنامه‌نگاری یک خبرنگار را باطل کرد که برای رسانه‌های کانادا گزارش تهیه می‌کرد. بر اساس اعلام روزنامه‌نگار یادشده بیش از 19 هزار فرد آلوده به ویروس کرونا در مصر وجود دارد. صرفنظر از اینکه چه عددی درست است، مصر کشوری با 100 میلیون نفر جمعیت و عملکرد بهداشتی بسیار ضعیف می‌باشد. حدود 10 درصد از جمعیت این کشور مبتلا به هپاتیت سی هستند که این بیماری ناشی از بهداشت نامناسب برنامه چنددهه‌ای تزریق برای حفاظت از مصری‌ها در برابر تب حلزون (بیلارزیا) می‌باشد.

به بحران فزاینده بهداشت و سلامت عمومی در منطقه باید بحران مالی گسترده را نیز افزود. با شیوع و همه‌گیری ویروس کرونا، تقاضا برای نفت کاهش یافته است و کشورهای صادرکننده نفت در مجموعه اوپک و خارج از آن به دنبال کاهش تولید نفت هستند تا قیمت نفت بیش از این سقوط نکند.

کاهش قیمت نفت به اقتصاد کشورهای منطقه، ازجمله عربستان سعودی آسیب وارد خواهد ساخت. فقط کشورهای نفت‌خیز منطقه از کاهش قیمت نفت آسیب نخواهند دید، بلکه بسیاری از کشورهای فقیر منطقه، صادرکننده نیروی کار هستند. درآمدی که نیروی کار مصر و اردن از خارج از کشور ارسال می‌کند 10 درصد از اقتصاد این دو کشور را تشکیل می‌دهد. با استمرار کاهش قیمت نفت، درآمدها از محل صادرات نیروی کار کم خواهد شد و نیروی کار ماهر باید به کشورشان برگردند. نرخ بیکاری در این دو کشور بالا است و کاری برای آن‌ها وجود ندارد.

علاوه‌بر این وضعیت، گردشگری منطقه در سایه بحران جهانی از هم خواهد پاشید. گردشگری منطقه اجزا و مولفه‌های مختلفی دارد. اول اینکه، گردشگری استراحت به اقتصاد کشورهای مصر، تونس و مراکش کمک کرده است. تعطیلات و استراحت ساحلی و نیز کشتی‌های تفریحی متوقف خواهد شد. دوم اینکه، کشورهای عربی منطقه خلیج فارس، ازجمله امارات و قطر زیرساخت‌های مبسوطی ایجاد کرده‌اند که به سراسر جهان پرواز دارد و به کانون سفرهای هوایی تبدیل شده‌اند. کاهش فعالیت اقتصادی در سطح جهان بسیاری از سفرها را از بین برده و به اقتصاد این کشورها آسیب وارد خواهد ساخت.

وقتی بیداری اسلامی در سال 2011، در کشورهای خاورمیانه آغاز شد، بسیاری از حاکمان این کشورها کیف پول خود را باز کردند. به‌طور خاص کشورهای عربی خلیج فارس باور داشتند که اختصاص هزینه‌های عمومی بیشتر به جامعه خودشان و به کشورهای پُرجمعیت منطقه خاورمیانه، صلح اجتماعی به ارمغان می‌آورد. این استدلال تا حدودی درست بود. اما این بار، نارضایتی اجتماعی افزایش خواهد یافت و با کاهش قیمت نفت، پول دیگر موجود نیست تا صلح اجتماعی به ارمغان بیاورد.

بحران‌های بهداشت عمومی و مالی به عربستان سعودی آسیب جدی وارد ساخته و برنامه گرانقیمت و جاه‌طلبانه محمد بن سلمان به خطر خواهد افتاد. اردن که برای امنیت سرزمین‌های اشغالی حیاتی قلمداد می‌شود، کشورهای عربی خلیج فارس و آمریکا در خطر هستند. مصر ممکن است در آستانه فاجعه قرار گیرد، چراکه تجمعات در این کشور در قهوه‌خانه‌ها و دیگر اماکن عمومی همچنان در جریان است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *