جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

عکس | تصویری از وزیر جنگ اسرائیل در بیمارستان؛ چه بر سر «بنی‌گانتس» آمده است؟

اسرائیل هیوم عکسی را به عنوان تصویر بنی گانتس، وزیر جنگ اسرائیل در بیمارستان منتشر کرد و بعد از دقایقی بدون توضیح حذف کرد. تاکنون جزئیات بیشتری از مصدومیت گانتس منتشر نشده است. پیش از وی «بن گویر» وزیر امنیت داخلی و «حاییم بیتون» وزیر آموزش و پرورش این رژیم در دو حادثه جداگانه رانندگی مصدوم شده بودند./آخرین خبر

Loading

تهدید بیکاری دانش‌آموختگان دانشگاهی در ترکیه

۱۳۹۷/۰۳/۱۳ | علمی - فرهنگی

شورای راهبردی آنلاین: نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در ترکیه به دلایل مختلف از کند شدن آهنگ رشد اقتصادی گرفته تا تاثیرپذیری از جنگ سوریه، هم عامل تضعیف ساختارهای فرهنگی این کشور شده، هم مانعی بر سر راه پیشرفت علمی، اجتماعی و اقتصادی این کشور محسوب می‌شود.

میزان نرخ بیکاری در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی و موسسات آموزش عالی در ترکیه در سال 2017 میلادی 12.7 درصد بود که از این میزان، فارغ التحصیلان رشته‌های خدمات اجتماعی با 26.4 درصد بیشترین آمار را به خود اختصاص داده‌اند.

براساس گزارش سازمان آمار ترکیه، میزان نرخ بیکاری در این کشور در سال 2017 میلادی نسبت به سال قبل از آن تغییری نداشت و همچنان 10.9 درصد بوده است.

این گزارش در حالی میزان نرخ بیکاری افرادی که فاقد سواد خواندن و نوشتن هستند را 5.8 درصد عنوان کرده است که این میزان در میان افرادی که دارای سواد خواندن و نوشتن هستند، ولی تحصیلات دانشگاهی ندارند 11.6 درصد است. براین اساس، میزان نرخ بیکاری در میان افراد با تحصیلات دوره ابتدایی 8.1 درصد، دوره متوسطه 12.2 درصد، دوره دبیرستان 13.3 درصد و مدارس فنی و حرفه ای 11.9 درصد است.

اما نکته حائز اهمیت در گزارش سازمان آمار ترکیه به موضوع بیکاری در میان فارغ التحصیلان این کشور مربوط است که براساس آن، در سال 2017، از 7 میلیون و 350 هزار فارغ التحصیل مراکز دانشگاهی، موسسات و مدارس عالی، 930 هزار نفر یعنی 12.7 درصد از آنها بیکار مانده‌اند.

براساس این گزارش، بیشترین میزان نرخ بیکاری در فارغ التحصیلان، به رشته‌های خدمات اجتماعی با 26.4 اختصاص دارد. از میان 70 هزار فارغ التحصیل رشته خدمات اجتماعی، 51 هزار نفر جذب بازار کار شده‌اند و 18 هزار نفر باقیمانده نیز به جمع بیکاران جامعه پیوسته‌اند، اما پس از رشته خدمات اجتماعی، فارغ التحصیلان رشته هنر با نرخ 20.4 درصد بیشترین حجم بیکاران فارغ التحصیل را تشکیل می‌دهند. در این رشته از 222 هزار فارغ التحصیل، تنها 177 هزار نفر توانسته‌اند در حوزه‌های مختلف هنری ترکیه جذب کار شوند، اما 45 هزار نفر دیگر شغل مناسبی پیدا نکرده‌اند.

بنا بر گزارش حاضر، رشته‌های علوم و تکنولوژی‌های ارتباطات و مخابرات، خبررسانی و روزنامه‌نگاری، خدمات بهداشتی و درمانی و خدمات حمل و نقل، علوم زبان شناسی، زیست شناسی و محیط زیست، فیزیک، علوم اجتماعی، خدمات و مراقبت‌های شخصی، علوم تولید و فرآوری، ریاضیات و آمار، معماری و عمران و مدریت به ترتیب با 19.9، 19.1، 18، 16.4، 16، 15.7، 15.2، 14.3، 14.2، 14، 13.5 و 13.2 درصد، رتبه‌های بعدی بیکاران فارغ التحصیل در ترکیه را به خود اختصاص داده‌اند.

سازمان آمار ترکیه در ادامه گزارش خود، به برخی از دلایل و عوامل اصلی افزایش حجم بیکاران این کشور به ویژه در میان فارغ‌التحصیلان و همچنین آثار و پیامدهای منفی آن اشاره کرده است که به اختصار به برخی از آنها اشاره می‌شود:

  • محدود شدن روند رو به رشد اقتصاد ترکیه در سال‌های اخیر، پس از کشمکش‌های سیاسی در داخل این کشور و منطقه باعث شده است تا فرصت‌های کاری برای جذب نیرو نسبت به گذشته به ویژه در بخش‌های خدماتی تنگ‌تر شود.
  • تحولات چند سال گذشته در ترکیه از قبیل حملات تروریستی و بمب‌گذاری‌ها در این کشور که منجر به رکود بخش گردشگری شده است، بیشترین ضربه را به جذب نیروهای جوان و تحصیلکرده در حوزه‌های گردشگری و ساختارهای خدماتی مرتبط با آن وارد کرد.
  • ورود پناهجویان و آوارگان سوری به سراسر ترکیه به ویژه شهرهای بزرگ صنعتی و گردشگرپذیر و ارائه خدمات ارزان با شرایط مناسب برای کارفرمایان سبب شده است تا کارآفرینان ترکیه ای برای صرفه‌جویی در پرداخت دستمزدهای بالا، پرداخت بیمه و … از آوارگان سوری به ویژه در بخش‌های خدماتی استفاده کنند.
  • درصد بالای میزان بیکاری در فارغ التحصیلان رشته‌های مختلف دانشگاهی سبب شده است تا آن‌ها برای رهایی از بیکاری به هر شغلی تن بدهند و همین موضوع نیز سبب تضعیف ساختارهای اداری و سازمانی این کشور در ابعاد مختلف شده است.
  • افزایش نرخ بیکاری در میان فارغ التحصیلان ترکیه نه تنها ساختارهای فرهنگی این کشور را تضعیف کرده و مانع مهمی در پیشرفت علمی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی محسوب می‌شود، بلکه باعث فرار مغزها از این کشور شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *