جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

ادعای رسانه آمریکایی: اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد

تهران- ایرنا- روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره روند مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، مدعی شد: (رژیم) اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد تا بین گزینه‌های توافق بر سر آتش‌بس یا آغاز حمله زمینی به رفح، یکی را انتخاب کند.

Loading

تهدید بیکاری دانش‌آموختگان دانشگاهی در ترکیه

۱۳۹۷/۰۳/۱۳ | علمی - فرهنگی

شورای راهبردی آنلاین: نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در ترکیه به دلایل مختلف از کند شدن آهنگ رشد اقتصادی گرفته تا تاثیرپذیری از جنگ سوریه، هم عامل تضعیف ساختارهای فرهنگی این کشور شده، هم مانعی بر سر راه پیشرفت علمی، اجتماعی و اقتصادی این کشور محسوب می‌شود.

میزان نرخ بیکاری در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی و موسسات آموزش عالی در ترکیه در سال 2017 میلادی 12.7 درصد بود که از این میزان، فارغ التحصیلان رشته‌های خدمات اجتماعی با 26.4 درصد بیشترین آمار را به خود اختصاص داده‌اند.

براساس گزارش سازمان آمار ترکیه، میزان نرخ بیکاری در این کشور در سال 2017 میلادی نسبت به سال قبل از آن تغییری نداشت و همچنان 10.9 درصد بوده است.

این گزارش در حالی میزان نرخ بیکاری افرادی که فاقد سواد خواندن و نوشتن هستند را 5.8 درصد عنوان کرده است که این میزان در میان افرادی که دارای سواد خواندن و نوشتن هستند، ولی تحصیلات دانشگاهی ندارند 11.6 درصد است. براین اساس، میزان نرخ بیکاری در میان افراد با تحصیلات دوره ابتدایی 8.1 درصد، دوره متوسطه 12.2 درصد، دوره دبیرستان 13.3 درصد و مدارس فنی و حرفه ای 11.9 درصد است.

اما نکته حائز اهمیت در گزارش سازمان آمار ترکیه به موضوع بیکاری در میان فارغ التحصیلان این کشور مربوط است که براساس آن، در سال 2017، از 7 میلیون و 350 هزار فارغ التحصیل مراکز دانشگاهی، موسسات و مدارس عالی، 930 هزار نفر یعنی 12.7 درصد از آنها بیکار مانده‌اند.

براساس این گزارش، بیشترین میزان نرخ بیکاری در فارغ التحصیلان، به رشته‌های خدمات اجتماعی با 26.4 اختصاص دارد. از میان 70 هزار فارغ التحصیل رشته خدمات اجتماعی، 51 هزار نفر جذب بازار کار شده‌اند و 18 هزار نفر باقیمانده نیز به جمع بیکاران جامعه پیوسته‌اند، اما پس از رشته خدمات اجتماعی، فارغ التحصیلان رشته هنر با نرخ 20.4 درصد بیشترین حجم بیکاران فارغ التحصیل را تشکیل می‌دهند. در این رشته از 222 هزار فارغ التحصیل، تنها 177 هزار نفر توانسته‌اند در حوزه‌های مختلف هنری ترکیه جذب کار شوند، اما 45 هزار نفر دیگر شغل مناسبی پیدا نکرده‌اند.

بنا بر گزارش حاضر، رشته‌های علوم و تکنولوژی‌های ارتباطات و مخابرات، خبررسانی و روزنامه‌نگاری، خدمات بهداشتی و درمانی و خدمات حمل و نقل، علوم زبان شناسی، زیست شناسی و محیط زیست، فیزیک، علوم اجتماعی، خدمات و مراقبت‌های شخصی، علوم تولید و فرآوری، ریاضیات و آمار، معماری و عمران و مدریت به ترتیب با 19.9، 19.1، 18، 16.4، 16، 15.7، 15.2، 14.3، 14.2، 14، 13.5 و 13.2 درصد، رتبه‌های بعدی بیکاران فارغ التحصیل در ترکیه را به خود اختصاص داده‌اند.

سازمان آمار ترکیه در ادامه گزارش خود، به برخی از دلایل و عوامل اصلی افزایش حجم بیکاران این کشور به ویژه در میان فارغ‌التحصیلان و همچنین آثار و پیامدهای منفی آن اشاره کرده است که به اختصار به برخی از آنها اشاره می‌شود:

  • محدود شدن روند رو به رشد اقتصاد ترکیه در سال‌های اخیر، پس از کشمکش‌های سیاسی در داخل این کشور و منطقه باعث شده است تا فرصت‌های کاری برای جذب نیرو نسبت به گذشته به ویژه در بخش‌های خدماتی تنگ‌تر شود.
  • تحولات چند سال گذشته در ترکیه از قبیل حملات تروریستی و بمب‌گذاری‌ها در این کشور که منجر به رکود بخش گردشگری شده است، بیشترین ضربه را به جذب نیروهای جوان و تحصیلکرده در حوزه‌های گردشگری و ساختارهای خدماتی مرتبط با آن وارد کرد.
  • ورود پناهجویان و آوارگان سوری به سراسر ترکیه به ویژه شهرهای بزرگ صنعتی و گردشگرپذیر و ارائه خدمات ارزان با شرایط مناسب برای کارفرمایان سبب شده است تا کارآفرینان ترکیه ای برای صرفه‌جویی در پرداخت دستمزدهای بالا، پرداخت بیمه و … از آوارگان سوری به ویژه در بخش‌های خدماتی استفاده کنند.
  • درصد بالای میزان بیکاری در فارغ التحصیلان رشته‌های مختلف دانشگاهی سبب شده است تا آن‌ها برای رهایی از بیکاری به هر شغلی تن بدهند و همین موضوع نیز سبب تضعیف ساختارهای اداری و سازمانی این کشور در ابعاد مختلف شده است.
  • افزایش نرخ بیکاری در میان فارغ التحصیلان ترکیه نه تنها ساختارهای فرهنگی این کشور را تضعیف کرده و مانع مهمی در پیشرفت علمی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی محسوب می‌شود، بلکه باعث فرار مغزها از این کشور شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *