جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

«اعتراضات ضدصهیونیستی جاری در آمریکا از سوی جامعه دانشگاهیان این کشور، سطح فشارها را علیه اقدامات رژیم اشغالگر قدس و البته دولت آمریکا در جنگ غزه به مراتب افزایش داده و در انتخاب های ر اهبردی آن ها در ادامه راه، اثرگذاری ویژه و گسترده ای خواهد داشت. برخی تحلیلگران بر این باورند آنچه اکنون در آمریکا می بینیم، شباهت زیادی به اعتراضات گسترده در این کشور در بحبوحه جنگ ویتنام دارد»

Loading
سوم اسفند 1394

رسانه ها؛ از نشست ریاض تا ضعف موشکی آمریکا

۱۳۹۴/۱۲/۰۳ | رصد

شورا آنلاین: برگزاری نشست گروه‌های مخالف نظام سوریه در ریاض، نگرانی اندیشکده «واشنگتن» از قراردادهای نظامی ایران و روسیه، اذعان نشریه آمریکایی به ضعف دفاع موشکی این کشور و دفاع تمام قد نخست وزیر رژیم صهیونیستی از کشتار فلسطینیان از جمله مهم‌ترین اخبار راهبردی مورد توجه رسانه ها بود؛ در ادامه می توانید گزیده ای از این اخبار را مطالعه کنید.

خبرگزاری فرانسه: گروه های مخالف سوریه روز دوشنبه – یک روز بعد از آنکه جان کری وزیر امور خارجه آمریکا از توافق اصولی با روسیه درباره مفاد آتش بس در سوریه خبر داد – در ریاض پایتخت عربستان سعودی گرد هم آمدند. منذر ماخوس، سخنگوی کمیته عالی مذاکرات به خبرگزاری فرانسه گفت: « نشستی برگزار می شود.» این نهاد متشکل از نمایندگان گروه های اصلی مخالفان سیاسی و نظامی سوریه، ماه دسامبر 2015 با هدف برگزاری مذاکرات صلح تشکیل شد. این در حالی است که سازمان ملل متحد برای آغاز مذاکرات صلح با مشکل رو به رو است. ماخوس اعلام کرد نشست ریاض قرار است دو یا سه روز طول بکشد و بر بررسی اوضاع سوریه متمرکز خواهد شد. جام کری روز یکشنبه در امان « از توافق اصولی موقت » با روسیه درباره مفاد آتش بس در سوریه خبر داد و اعلام کرد آتش بس احتمال دارد در روزهای آینده شروع شود.

خبرگزاری صدا و سیما: اندیشکده «واشنگتن» با اشاره به سفر از پیش اعلام نشده وزیر دفاع روسیه به تهران، موضوع خرید‌ فناوری‌های نظامی ایران را داغ کرد و ‌نوشت: حضور فضایی روسیه در ایران، دولتمردان ایرانی را بسیار خشنود می‌سازد؛ در حال حاضر تهران به‌دنبال ساخت ماهواره‌ای برای رصد زمین است و برای تحقق این هدف، روس‌ها بهترین گزینه هستند. اندیشکده «واشنگتن» با اشاره به سفر اخیر حسین دهقان، وزیر دفاع ایران و هیئت همراه به روسیه جهت نهایی کردن یکسری از توافقات نظامی با روسیه، اعلام کرد که «در صورت تحقق این توافقات، ایران بزرگ‌ترین خرید نظامی خود پس از انقلاب را صورت خواهد داد.

روزنامه کریستین تودی: ارتش آمریکا نمی تواند از این کشور در مقابل حملات موشکی بالستیک ایران و کره شمالی محافظت کند.‌ نتایج گزارش یک گروه نظارتی کنگره نشان می دهد با وجود آنکه آمریکا میلیاردها دلار برای ایجاد سامانه دفاع موشکی هزینه کرده است، اما ظرفیت کامل حفاظت از خاک خود را در مقابل حملات موشکی ایران و کره شمالی ندارد. این بررسی که هفته گذشته از سوی اداره پاسخ گویی آمریکا منتشر شد، نشان می دهد آژانس دفاع موشکی آمریکا اثبات نکرده است که می تواند از خاک این کشور در مقابل تهدیدات موشکی کنونی دفاع کند و هنوز کارایی این سیستم موسوم به سامانه موشکی ضد بالستیک آمریکا تأیید نشده است. در گزارش اداره پاسخگویی آمریکا آمده است:‌ تنها تأیید شده است که این سامانه تا حدودی قابلیت دفاع در مقابل شمار کوچکی از موشک های بالستیک مجهز به فن آوری های ساده را دارد. در حال حاضر هنوز تأیید نشده است که این سامانه می تواند یک موشک بالستیک قاره پیما را رهگیری و منهدم کند.

شبکه خبری یورونیوز: نخست وزیر رژیم صهیونیستی از کشتار فلسطینیان دفاع کرد. بنیامین نتانیاهو نخست از استفاده آسان نظامیان اسرائیلی از سلاح به شدت دفاع کرد و گفت کسانی که از او انتقاد کردند یا متوجه اصل موضوع نیستند یا اهداف سیاسی داشتند که در هر صورت کار اشتباهی بود. طی پنج ماه گذشته 176 فلسطینی به دست نظامیان و پلیس اسرائیل به شهادت رسیدند.

خبرگزاری رویترز: وزیر امور خارجه ترکیه تاکید کرد عملیات زمینی در سوریه مطرح نیست و در هر نوع عملیات زمینی در این کشور باید همه کشورهای عضو ائتلاف بین المللی مشارکت کنند. مولود چاوش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه همچنین  اعلام کرد حملات هوایی روسیه بزرگترین مانع در برابر آتش بس در سوریه است. وی افزود مخالفان سوریه روز سه شنبه در ریاض گفتگو می کنند.

ایرنا: وزیر کشور آلمان از توافق اعضای اتحادیه اروپا با ترکیه در زمینه حفظ و حراست از مرزهای خارجی این اتحادیه به عنوان اولویت خود در برون رفت از بحران پناهجویان خبرداد. توماس دی میزر در گفت و گو با تلویزیون /ARD آلمان ضمن اعلام توافق اعضای اتحادیه اروپا درباره حفظ مرزهای خارجی خود با ترکیه افزود: این توافق شامل کمک آژانس کنترل مرزی اتحادیه اروپا (فرانتکس) و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است و به این معنا است که بازگرداندن پناهجویان به ترکیه ضروری است. وی خاطرنشان کرد که دو هفته آینده موثر بودن چنین اقدامی را نشان خواهد داد. وزیر کشور آلمان افزود: برلین در بلندمدت این موضوع را نخواهد پذیرفت که برخی از کشورها تلاش می کنند مشکلات‌شان را با فشار وارد کردن بر آلمان حل کنند.

خبرگزاری اینترفکس: معاون رئیس جمهوری آمریکا از رئیس جمهوری و نخست وزیر اوکراین خواست با یکدیگر متحد شوند. کاخ سفید با انتشار بیانیه ای اعلام کرد جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا در مکالمه‌های تلفنی جداگانه با پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری اوکراین و آرسنی یاتسنیوک، نخست وزیر این کشور از این سیاستمداران خواست که در ائتلاف حاکم با یکدیگر متحد شوند. بر اساس این بیانیه، بایدن از پوروشنکو خواست که اعتماد مردمی را در حول ائتلاف قدرتمند حاکم و برنامه اصلاحات متحد و بازسازی کند و تلاش های اوکراین برای مقابله با فساد را تسریع بخشد، عدالت و حاکمیت قانون را تقویت کند و به تعهدات صندوق بین المللی پول عمل کند. معاون رئیس جمهوری آمریکا همچنین تصریح کرد اهمیت اجرای توافق نامه های مینسک توسط تمامی طرف ها به عنوان بهترین شیوه برای حل و فصل درگیری هاست.

خبرگزاری فارس: وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که طرح پیشنهادی کره شمالی برای مذاکره درباره پایان دادن رسمی به جنگ 66 ساله شبه جزیره کره را رد کرده است. جان کربی در گفتگو با روزنامه وال استریت ژورنال از موافقت محرمانه کاخ سفید با مذاکرات با کره شمالی قبل از انجام آخرین آزمایش اتمی پیونگ یانگ خبر داده است. وال استریت ژورنال به نقل از مقامات نزدیک به این موضوع نوشت؛ دولت اوباما شرایطش برای برداشتن گام‌هایی از سوی کره شمالی برای رها کردن برنامه هسته ای این کشور را ارائه کرده و از پیونگ یانگ خواسته است که برنامه تسلیحات اتمی آن بخشی از موضوع مذاکرات باشد. وال استریت ژورنال نوشت: کره شمالی این پیشنهاد را رد کرده است و آزمایش اتمی این کشور در 6 ژانویه به این روند کلا خاتمه داده است.

خبرگزاری صدا و سیما: وزارت امور خارجه چین اعلام کرد پکن پیوسته از روند همگرایی در اروپا حمایت می کند و خواستار نقش مهم‌تر اروپا در سطح بین المللی است. سخنگوی وزارت امور خارجه چین درباره همه پرسی خروج از اتحادیه اروپا در انگلیس گفت چین همیشه از روند همگرایی در اروپا حمایت کرده است. شی جین پینگ رئیس جمهور چین اکتبر گذشته در خلال دیدار از انگلیس به دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس گفت وی مایل است اتحادیه اروپا را یکپارچه ببیند. مردم انگلیس قرار است روز 23 ژوئن در یک همه‌پرسی درباره خروج این کشور از اتحادیه اروپا شرکت کنند.

خبرگزاری مهر: نتیجه نهایی همه پرسی روز یکشنبه بولیوی با هدف تغییر قانون اساسی به نفع تمدید دوران ریاست جمهوری «اوو مورالس» برگزار شد ونتایج حاکی از مخالفت مردم با تداوم حضور مورالس در انتخابات ریاست جمهوری برای چهارمین دور متوالی است. مورالس ۵۶ ساله که در حال حاضر سومین دور ریاست جمهوری خود را سپری می کند، انتظار داشت با کسب حمایت ۷۰ درصدی مردم راه خود را برای حضور در انتخابات سال ۲۰۱۹ میلادی این کشور هموار کرده و تا سال ۲۰۲۵ در راس قدرت باقی بماند تا به این ترتیب برنامه های اجتماعی نیمه تمام خود را به مرحله تکمیل برساند. مورالس که نخستین رئیس جمهور سرخپوست بولیوی محسوب می شود از زمان به قدرت رسیدن در سال ۲۰۰۶ میلادی با صرف درآمدهای نفتی در راه خدمات رسانی به مردم نقش به سزایی در فقر زدایی از این کشور داشته است، حال آنکه گروه های مخالف دولت، وی را متهم به فساد و خودکامگی می کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *