جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

تهدید هسته‌ای دوباره مکرون علیه روسیه

رئیس جمهوری فرانسه امروز (یکشنبه) طی سخنانی از آمادگی کشور خود برای گفت وگو با دیگر کشورهای اروپایی درباره استفاده از سلاح هسته‌ای علیه روسیه خبر داد.

باقری: ایران پاسخی قاطع به تجاوز رژیم صهیونیستی داد/ ۲۳ کشور به صهیونیست‌ها کمک کردند

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه ایران با اقتدار پاسخی قاطع به تجاوز رژیم صهیونیستی داد، گفت: دشمنی‌ها علیه انقلاب اسلامی تمام نشده و ادامه دارد، اما درایت رهبری باعث شد که دشمنان در این زمینه شکست بخورند.

ادعای کاخ سفید: اسرائیل پذیرفته که قبل از حمله به رفح، نگرانی‌های آمریکا را در نظر بگیرد

تهران-ایرنا- «جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید امروز (یکشنبه) مدعی شد که رژیم صهیونیستی پذیرفته است که قبل از تهاجم به شهر مرزی رفح در جنوب غزه، به نگرانی‌ها و نظرات ایالات متحده گوش دهد.

Loading
30 فروردين 1395

رسانه ها؛ احتمال تعویق گفتگوهای صلح یمن

۱۳۹۵/۰۱/۳۰ | رصد

شورا آنلاین: نگرانی اندیشکده آمریکایی از افزایش قدرت‌ نظامی ایران، آمریکا بازنده بزرگ گسترش همکاری تجاری ایران و اتحادیه اروپا، هشدار واشنگتن به کره شمالی در خصوص آزمایش جدید اتمی، احتمال تعویق گفتگوهای صلح یمن در کویت و طرح ترکیه برای حل بحران ریاست جمهوری لبنان از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها منتشر شد. در ادامه گزیده ای از این خبرها را مرور می کنیم.

سایت خبری مشرق: اندیشکده آمریکن اینترپرایز در گزارشی تحت عنوان «ایران در حال قدرت‌گیری است. باید جلوی آن رابگیریم» از خریدهای تسلیحاتی و افزایش قدرت ایران ابراز نگرانی کرد. «گرچه ممکن است ارسال اس 300 در همین مرحله هم با تاخیر روبرو شود، اما بالاخره قطعی است. نگرانی بیشتر ما، در مورد لیست خریدهای نظامی ایران است که باید بی‌درنگ به آن توجه شود». «ایران به سرعت به سمت پیشرفت نظامی پیش می‌رود و این امر می‌تواند موجب به وجود آمدن شرایط رقابت تسلیحاتی در منطقه و تلاش متحدان آمریکا برای دستیابی به تسلیحات پیشرفته شود. فراتر از آن، با وقوع چنین وضعیتی، غرب روش خود را در برای مواجهه محتمل نظامی با ایران -و اگر بشود در خلیج فارس- و حتی چگونگی آن تغییر خواهد داد.»

خبرگزاری ترند: با گسترش همکاری تجاری ایران و اتحادیه اروپا، آمریکا احتمالاً بازنده بزرگ این میدان خواهد بود، چرا که پافشاری کنگره  بر محدود کردن دسترسی ایران به بازارهای مالی آمریکا  و همچنین دسترسی به دلار در خارج از آمریکا باعث شده است شرکت های آمریکایی فرصت بزرگی را از دست بدهند. روابط و تعاملِ رو به گسترش اتحادیه اروپا و ایران، نتیجه برد-برد برای هر دو طرف و همچنین منطقه به همراه دارد. به دنبال توافق هسته‌ای تاریخی با جمهوری اسلامی که سال 2015 میلادی حاصل شد، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اخیرا در رأس هیأت بلند پایه‌ای از مقامات سیاسی و اقتصادی، متشکل از هفت کمیسر اروپایی، وارد تهران شد و با مقامات بلند پایه ایران گفتگو کرد. موگرینی گفت دو طرف (ایران و اتحادیه اروپا) برای همکاری در برخی حوزه‌ها نظیر اقتصاد، انرژی، آموزش، مهاجرت و حمل و نقل به توافق رسیده اند. وی افزود نتایج این گفتگوها در زندگی ایرانی ها و اروپایی ها، «واقعاً تفاوت ایجاد خواهد کرد». این بدون شک نتیجه برد-برد خواهد داشت که به نفع اتحادیه اروپا، ایران و همسایگان ایران است و  تعمیق روابط با ایران می تواند اتحادیه اروپا را در رسیدن به نتایج سازنده در حوزه مسائلی مانند افزایش مهاجرت ها از افغانستان، عراق، ترکیه و سوریه یاری کند، زیرا (توسعه روابط) زمینه تقویت زیرساخت های اقتصادی این کشورها و همچنین دستیابی به صلح پایدار در منطقه را فراهم می‌کند.

بی بی سی: وزیر دارایی انگلستان هزینه خروج از اتحادیه اروپا را برای هر خانواده انگلیسی ۶۰۰۰ دلار در سال برآورد کرده و آن را مایه تضعیف اقتصاد می داند. همه پرسی خروج انگلستان از اتحادیه اروپا تا دو ماه دیگر (۲۳ ژوئن) برگزار می شود و در این میان، ستادهای تبلیغاتی هر دو گروه مخالف و موافق به شدت در تلاش هستند تا افکار عمومی مردم بریتانیا را به نفع خود کنند. «جرج آزبورن» وزیر دارایی انگلستان پیش بینی می کند که در صورتی که مردم در همه پرسی ۲۳ ژوئن به خروج از اتحادیه رضایت بدهند، سه سناریوی محتمل پیش پای انگلستان قرار می گیرد.

*انگلستان مجبور به تبعیت از مدل نروژ خواهد بود. نروژ عضو اتحادیه اروپا نیست اما از اعضای ناحیه اقتصادی اروپا است و این مساله فرصت تجارت با بازار اتحادیه اروپا را برای آن فراهم می کند.

*انگلستان مجبور به انعقاد یک قرارداد دو جانبه با اتحادیه اروپا شبیه به آنچه که بین کانادا و اتحادیه وجود دارد، خواهد شد. لازم به ذکر است که فرایند حصول توافق کانادا – اتحادیه اروپا هفت سال به طول انجامید.

*انگلستان مجبور به برقراری رابطه تجاری با اتحادیه اروپا تحت قوانین سازمان تجارت جهانی خواهد بود و پیروی از این مدل منجر به ایجاد رابطه ای خواهد شد که اتحادیه در حال حاضر با کشورهایی چون روسیه و برزیل دارد.

آزبورن در نهایت اخطار داد که هر یک از این سناریوها معایب خاص خود را دارد و به طور قطع به اقتصاد انگلستان لطمه خواهد زد.

خبرگزاری رویترز: یک مقام آمریکایی ‌گفت که این کشور به هرگونه آزمایش هسته‌ای جدید از سوی کره شمالی، «پاسخی قوی» خواهد داد. در حالی که رسانه‌های وابسته به کره جنوبی از تدارک کره شمالی برای یک آزمایش هسته‌ای تازه خبر می‌دهند، آمریکا به این خبر واکنش نشان داد. در ادامه تنش‌ها در شبه جزیره کره، رسانه‌های وابسته به کره جنوبی از تدارک کره شمالی برای انجام آزمایش هسته‌ای جدید خبر داده‌اند. به گفته این رسانه‌ها تحرکات تازه‌ای در یکی از تاسیسات هسته‌ای کره شمالی دیده شده است.

خبرگزاری فارس: بر اساس اعلام برخی رسانه‌ها، هیأت میهنی (انصارالله و کنگره ملی) توقف کامل حملات هوایی ائتلاف سعودی را به عنوان پیش‌شرط سفر به کویت برای شرکت در نشست صلح یمن اعلام کرده است. قرار است مذاکرات صلح یمن امروز (دوشنبه/18مارس) در کویت آغاز شود. هیأت ریاض دیروز وارد کویت شد اما هیات میهنی (انصارالله و کنگره ملی) که قرار بود دیروز عصر راهی این کشور شوند این سفر خود را به تاخیر انداخته‌اند. یک منبع سیاسی یمنی به وبگاه «عربی 21» گفت هیأت میهنی شرط کرده تا توقف کامل حملات ائتلاف عربی به رهبری عربستان، صنعا را به مقصد کویت ترک نخواهد کرد. بر اساس این گزارش، «اسماعیل ولد‌الشیخ» فرستاده سازمان ملل که هم‌اکنون در کویت است تماس‌هایی با انصارالله برقرار کرده تا به سفر آنها سرعت دهد اما انصارالله این اقدام را مشروط به توقف کامل حملات هوایی کرده است. این منبع یمنی بعید ندانست که مذاکرات صلح یمن در کویت برای یک یا دو روز به تاخیر بیفتد تا پیش‌شرط هیأت میهنی عملی شود.

ایسنا: همزمان با سی و هشتمین نشست پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهور آینده این کشور که امروز(دوشنبه) برگزار می شود، منابع آگاه عربی از طرح پیشنهادی ترکیه در خصوص انتخاب رئیس جمهور آینده لبنان خبر دادند. همچنین منابع اعلام کردند دیدارهای غیررسمی که در حاشیه نشست اخیر استانبول برگزار شد احتمالا موجب گشایشی در پرونده خلأ ریاست‌جمهوری شود. به نوشته روزنامه الدستور، منابع آگاه عربی که در نشست سران همکاری اسلامی در استانبول شرکت کرده بودند اعلام کردند که ترکیه در راستای تلاشش برای ایفای نقش در جهان عرب سعی دارد تا امین الجمیل که هشتمین رئیس‌جمهور لبنان بوده و رئیس حزب “الکتائب” است رئیس جمهور آینده این کشور شود. به گفته این منابع، ترکیه برای قانع کردن کشورهای مرتبط با پرونده لبنان و در رأس آن‌ها عربستان، ایران و فرانسه برای نامزدی الجمیل به ویژه پس از استقبال واتیکان از طرحش تلاش می‌کند. از نظر ترکیه الجمیل بهترین گزینه در مرحله کنونی است. وی پیشتر نیز رئیس‌جمهور لبنان بوده و از مهارت کافی برخوردار است، روابط خوبی با آمریکا دارد، از نظر سیاسی مخالف حزب‌الله یا ایران نیست، روابطش با عربستان تاریخی و باثبات است و مهم‌تر از همه الجمیل طی دوره ریاست خود توانست اعتماد طوایف اسلامی را جلب کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *