جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

روسیه: تمام رزمایش‌های ناتو را از نزدیک زیر نظر داریم

تهران- ایرنا- «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (شنبه) گفت: از آنجایی که آموزش سربازان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بخشی از جنگ ترکیبی آن علیه روسیه است، مسکو از نزدیک تمام رزمایش‌های این ائتلاف را زیر نظر دارد.

لیونی: از زمان عملیات طوفان الاقصی اسرائیل در حال سقوط آزاد است

تهران – ایرنا – «زیپی لیونی» وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی با اذعان به تأثیر شدید عملیات طوفان الاقصی بر رژیم صهیونیستی و ناکامی ارتش و کابینه این رژیم در مقابله با مقاومت فلسطین گفت: ما از هفتم اکتبر (15 مهرماه 1402) تاکنون به دلیل اقدامات کابینه بنیامین نتانیاهو، در حال سقوط آزاد هستیم.

وال‌استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا معتقدند پوتین احتمالاً دستور قتل ناوالنی را صادر نکرده است

نشریه «وال‌استریت ژورنال» روز شنبه هشتم اردیبهشت، گزارش داد که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیدند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، «احتمالاً» دستور قتل الکسی ناوالنی، سیاستمدار مخالف مسکو، را صادر نکرده است. این گزارش تأکید می‌کند که واشنگتن رهبر روسیه را از مسئولیت کلی قتل ناوالنی مبرا نکرده است، زیرا این سیاستمدار مخالف با توجه به سوابق خود، چندین بار از سوی مقامات روسی هدف قرار گرفته بود.

Loading

اتحاد نظامی ایران و عراق در برابر تروریسم

۱۳۹۶/۰۵/۰۴ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: تام اوکانر، نویسنده هفته نامه نیوزویک آمریکا می نویسد اتحاد نظامی ایران و عراق در برابر تروریسم در حال ایجاد مشکلات بالقوه ای برای امریکا است.

ایران و عراق قول داده اند روابط دوجانبه دفاعی خود را تقویت کنند و بدین وسیله در برابر ایدءولوژی و جنگجویان شبه نظامی در منطقه متحد شوند، حرکتی که می تواند برای سیاست خارجی امریکا چالش برانگیز باشد.
حسین دهقان،وزیردفاع ایران، وعرفان الحیایی، وزیر دفاع عراق، روز یکشنبه با هدف امضای توافق نظامی در تهران ملاقات کردند. هدف از این توافق نظامی بهبود اقدامات مشترک با هدف مهار نفوذ جهادی هایی همچون گروه داعش است. داعش در هر دو کشور حملات مرگباری انجام داده است و دولت عراق، کماکان با کمک ایران و امریکا، مشغول مبارزه با این گروه است. اما امریکا به شدت نگران حضور در حال افزایش ایران در عراق شده است. در حالیکه این دو همسایه دارای اکثریت شیعه، پیشینه بی ثباتی دارند و دیدگاه های متفاوتی درباره واشنگتن دارند، ولی طبق این توافق نظامی، قرار است نیرو های مسلح ایران و عراق در سطوح راهبردی متعدد با هم همکاری کنند.
خبرگزاری رویترز به نقل از خبرگزاری ایرانی ایرنا گزارش داده است« گسترش همکاری و تبادل تجربیات در زمینه مبارزه با تروریسم و افراط گرایی، امنیت مرزی و پشتیبانی نظامی، فنی ، لجستیکی و آموزشی در زمره مفاد این تفاهم نامه است».
به گزارش خبر گزاری ایرنا، درحالیکه امریکا هنوز به طور رسمی درباره این توافق واکنش نشان نداده است. وزارت امور خارجه ایران از قرار معلوم روز بعد اعلام کرد، روابط بین المللی ایران به کسی ربطی ندارد. بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران روز دوشنبه تایید کرد، این توافق نظامی به امضای دو کشور رسیده و درآن عنوان شده کشور ثالثی نمی تواند در روابط ایران و عراق دخالت کند.
لازم به تذکر است که ایران و عراق در سال های دهه ٨٠ جنگ مصیبت باری را پشت سر گذاشتند و امریکا در این جنگ به طور علنی از صدام حسین، مسلمان سنی از حزب بعث عراق، در برابر حکومت جدید و انقلابی شیعه آیت الله روح الله موسوی خمینی حمایت کرد. اما امریکا به طور پنهانی از هردو کشور حمایت کرد که بدین وسیله بودجه مبارزه با چپ گراها در امریکای لاتین را تامین کند. امریکا در نهایت در سال ٢٠٠٣ حکومت صدام را سرنگون ساخت و ایران بلافاصله روند ایجاد رابطه با حکومت عمدتا شیعه عراق در این کشور را آغاز کرد و سپاه در نبرد علیه داعش در عراق- که از سال ٢٠١۴ تقریبا نیمی از خاک این کشور را به اشغال خود در آورده بود- شرکت داشت .
امریکا هم سربازانی را به عراق اعزام کرده است و منابع زیادی را برای کمک به نیروهای کرد عراقی و نیرو های نظامی عراق- که در کنار نیروهای بسیج مردمی، شبه نظامیان شیعه مورد حمایت ایران، جنگیده اند- اختصاص داده است. البته، امریکا و ایران یکدیگر را به تلاش برای بی ثبات ساختن منطقه و تامین بودجه گروه های خارجی- که تحت عنوان سازمان های تروریستی دسته بندی شده اند- متهم می کنند تا بدین وسیله منافع مربوطه خود را پیش ببرند. روابط بین ایران و امریکا به طور خاص، از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در امریکا تنش آفرین شده است. گفتنی است که ترامپ وعده داده حمایت از عراق را افزایش می دهد ولی در قبال ایران موضع سر سخت تری اتخاذ کرده است، بدین گونه که تحریم های اقتصادی علیه این کشور را افزایش داده و مذاکره دوباره در باره توافق هسته ای سال ٢٠١۵ را که بین ایران، امریکا و چند کشور دیگر امضا شده- پیشنهاد داده است.
طیق گزارش ایرنا و پرس تی وی، وابسته به خبرگزاری نیمه رسمی جمهوری اسلامی، در حالیکه داعش آخرین پایگاه خود درعراق را از دست می دهد، ایران از این فرصت برای جلب نظر عراق استقبال کرده است. علاوه بر توافق دفاعی روز یکشنبه، حسین جابری انصاری، معاون وزارت امور خارجه و سلیم الجبوری، رییس مجلس عراق، روز یکشنبه در بغداد ملاقات کردند، جایی که قرار است دومین کمیسیون مشترک سیاسی ایران- عراق به زودی در بغداد برگزار شود.
ایران و امریکا نقش یکدیگر را در شکست دادن داعش در موصل، کم رنگ جلوه می دهند. گفتنی است که موصل تا پیش از این پایگاه سابق داعش بود و دومین شهر عراق و پرجمعبت ترین شهری که جهادی ها تاکنون به کنترل خود درآورده بودند. امریکا و ایران در سوریه هم مبارزات موازی را علیه داعش پیش می برند، جایی که جناح های وابسته به این دو کشور در مواقعی با هم درگیر شده اند.

 منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ وارشاداسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *