جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

«اعتراضات ضدصهیونیستی جاری در آمریکا از سوی جامعه دانشگاهیان این کشور، سطح فشارها را علیه اقدامات رژیم اشغالگر قدس و البته دولت آمریکا در جنگ غزه به مراتب افزایش داده و در انتخاب های ر اهبردی آن ها در ادامه راه، اثرگذاری ویژه و گسترده ای خواهد داشت. برخی تحلیلگران بر این باورند آنچه اکنون در آمریکا می بینیم، شباهت زیادی به اعتراضات گسترده در این کشور در بحبوحه جنگ ویتنام دارد»

Loading

اروپا برای نجات توافق هسته‌ای دست به کار شود

۱۳۹۶/۰۵/۱۷ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: بولتن دانشمندان اتمی آمریکا در یادداشتی با اشاره به تشدید تنش‌ها در روابط ایران و آمریکا، اقداماتی را برای اطمینان از تداوم اجرای توافق هسته‌ای فهرست کرد.

در این یادداشت به قلم ایان استوارت تحلیلگر علوم سیاسی آمده است: کشورهای اروپایی برای حفظ توافق هسته‌ای باید به سرعت سه اقدام انجام دهند تا به ایران و آمریکا نشان دهند که اروپا تا زمان پایبندی تهران به تعهداتش، برجام را اجرایی خواهد کرد.
یادداشت می‌افزاید: نخست اینکه اروپایی‌ها باید ایجاد یک شبکه مالی ایمن با ایران را بررسی کنند. این اقدام از یک سو مشوق تجارت با تهران است که روند عملیاتی شدنش تاکنون به آهستگی صورت گرفته و از سوی دیگر پیامی به تندروهای آمریکایی است که تاکید می‌کند واشنگتن به تنهایی نمی‌تواند با تحت فشار گذاشتن نظام مالی بین المللی، برجام را تضعیف کند.
نویسنده در ادامه ادعا کرد: دومین اقدام باید آمادگی اروپا برای اعمال تحریم‌های بیشتری برضد ایران در صورت هرگونه نقض تعهدات قطعنامه 2231 شورای امنیت باشد.
در ادامه این یادداشت آمده است: این دو اقدام حامل پیامی با این مضمون است که اروپا بدون توجه به اقدامات آمریکا، متعهد به اجرای برجام است و کشورهای اروپایی همزمان تمایلی به پذیرش نقض چشمگیر تعهدات ایران ندارند.
نویسنده مدعی شد: کشورهایی اروپایی باید اقدام دیگری را هم صورت دهند. هم اکنون برجام بهترین مکانیزم برای راستی آزمایی برنامه هسته‌ای ایران است؛ با این حال ارزش محدودیت‌های اعمال شده به موجب این توافق به مرور زمان کاهش می‌یابد.
وی ادامه می‌دهد: ایران در اواسط دهه 2020 بار دیگر تلاش‌های خود در عرصه غنی سازی را شدت می‌بخشد و اروپا از این رو باید در پی راه حلی بلندمدت برای برنامه هسته‌ای ایران و دیگر تنش‌های منطقه‌ای باشد.
در ادامه این یادداشت آمده است: این مهم می‌تواند در کوتاه‌مدت و به بهترین وجه از طریق تداوم گفت‌وگوهای دوجانبه و بهره‌گیری از گفتمان جامعه مدنی درباره مسائل امنیتی مرتبط حاصل شود.
نویسنده ادامه می‌دهد: گرچه دونالد ترامپ گمان می‌کند که می‌تواند بدون برجام اوباما طی کند، این توافق در حقیقت بهترین مکانیزم برای اطمینان آمریکا و اروپا از ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران برای دستکم یک دهه آینده است.
وی می افزاید: برجام همچنین در راستای منافع ایران و مردم این کشور بوده و بدین ترتیب شایسته است که اروپا از جایگاه و نفوذ خود بهره بگیرد تا اطمینان یابد تا زمانی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، پایبندی تهران به تعهداتش را تایید می‌کند، برجام پابرجا خواهد ماند.
در بخش پایانی این یادداشت می‌خوانیم: دولت ترامپ باید با این موضوع کنار بیاید و تنها گزینه دیگری که پیش رو دارد، تضعیف یکجانبه جایگاه آمریکا در برابر ایران و کاهش نقش واشنگتن در نظام مالی بین‌المللی است؛ اقدامی که خلاف منافع امنیت ملی این کشور به حساب می آید

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *