جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading
جک استراو تاکید کرد

خروج از برجام اقدامی خطرناک و غیرقابل‌توجیه خواهد بود

۱۳۹۶/۰۷/۱۵ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: جک استراو وزیر خارجه پیشین انگلیس خروج احتمالی آمریکا از برجام را اقدامی 'خطرناک و غیرمسئولانه' خواند و گفت که این تصمیم، اعتبار بین‌المللی آمریکا را زیر سؤال خواهد برد.

استراو اظهار داشت: برجام، توافق بسیار مهمی است؛ برای حصول آن 12 سال مذاکره صورت گرفته و دستاورد بزرگی برای صلح جهان به شمار می‌رود.
وی افزود: من زمان زیادی را صرف کردم تا ایران به‌عنوان یکی از کشورهای مهم جهان بتواند از حق خود برخوردار شود. اکنون اگر دونالد ترامپ بخواهد آن را تائید نکند، اقدام غیرمسئولانه ای را انجام داده است.
استراو در پاسخ به این سؤال که خروج آمریکا از برجام، چه پیامدهایی را در پی خواهد داشت گفت: هنوز مشخص نیست و آمریکا هیچ توجیهی برای چنین کاری ندارد؛ تمام شواهد نشان می‌دهد که ایران به تعهدات خود پایبند بوده است. این در حالی است که به نظر من طرف غربی به تعهداتی که در رابطه با گسترش مراودات تجاری و بانکی بر عهده‌اش بوده، وفادار نبوده و همین مساله اسباب نارضایتی مردم و شرکت‌های تجاری در انگلیس را به همراه داشته است.
این سیاستمدار کهنه‌کار انگلیسی افزود: اما شما سؤال کردید که خروج آمریکا از برجام چه پیامدهایی را خواهد داشت. فکر می‌کنم هیچ‌کس نداند که دقیقا چه اتفاقی رخ خواهد داد اما به نظر من ابهامات و اختلافات گسترده‌ای را در سطح بین‌المللی ایجاد خواهد کرد.
وی اظهار داشت: برجام یک توافق رسمی میان ایران و 6 قدرت جهانی است که آن را امضاء کردند. این توافق صراحتاً از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد مورد تائید قرارگرفته و به‌نوعی بخشی از قانون بین‌المللی تلقی می‌شود؛ اکنون آمریکا تنها کشوری است که می‌خواهد از آن خارج شود.
جک استراو گفت: ما آگاه هستیم که ترامپ برخلاف شواهد موجود در فکر عدم تائید پایبندی ایران به برجام است و در صورت اجرای چنین تصمیمی، این پرونده به کنگره ارجاع می‌شود؛ اما کسی نمی‌داند که بعد از آن چه اتفاقی رخ خواهد داد. اتفاقاً امروز گزارشی را از واشنگتن‌پست مطالعه می‌کردم که نوشته بود ‘جیمز متیس’ وزیر دفاع آمریکا سه‌شنبه گذشته اظهار داشته که رئیس‌جمهوری آمریکا بایستی به توافق هسته‌ای پایبند باشد.
وی افزود: به‌طورکلی، مخالفت دونالد ترامپ با برجام سبب افزایش ابهام درصحنه بین‌المللی خواهد شد و همکاری منطقی میان ایران و غرب را بر سر موضوعاتی که با یکدیگر اتفاق‌نظر دارند، مانند نبرد علیه داعش در سوریه و عراق و یا جلوگیری از تشکیل دولت مستقل کردستان، دشوار می‌کند. ضمن اینکه این اقدام اعتبار بین‌المللی آمریکا را هم زیر سؤال خواهد برد.
وزیر خارجه پیشین انگلیس در پاسخ به این سؤال که در صورت خروج آمریکا از برجام، سایر طرف های امضاء کننده چه واکنشی نشان خواهند داد گفت: من اطمینان دارم که چین و روسیه، به برجام پایبند خواهند بود. 99 درصد احتمال می‌دهم که فرانسه و آلمان به برجام متعهد مانده و 98 درصد هم احتمال می دهم که دولت انگلیس به این توافق وفادار باشد.
استراو اضافه کرد: همان‌طور که می‌دانید ‘ترزا می’ نخست‌وزیر انگلیس و ‘بوریس جانسون’ وزیر خارجه به‌طور صریح حمایت خود را از برجام اعلام کرده‌اند.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا پایبندی انگلیس به برجام را 98 درصد محتمل می داند گفت: چون اطمینان دارم که دولت آمریکا دیدگاه خود را با ادله‌ای قوی برای دولت انگلیس مطرح خواهد کرد و این احتمال وجود دارد که انگلیس آن را بپذیرد. اما این نکته هم وجود دارد که اکثریت نمایندگان مجلس عوام انگلیس موافق توافق هسته‌ای با ایران هستند و بنابراین کار دولت برای خروج از آن بسیار دشوار خواهد بود.
استراو در پاسخ به این سؤال که درخواست برای مذاکره مجدد برجام از سوی آمریکا را تا چه اندازه معتبر می داند گفت: اگر آمریکایی‌ها بخواهند دوباره در مورد برجام مذاکره کنند، باید این مساله را با سایر طرف‌های امضاء کننده ازجمله ایران در میان بگذارند. اما بعید است که خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام فضای مناسبی را برای مذاکره مجدد ایجاد کند. البته من هیچ جزئیاتی را که آمریکا ادعا می کند می خواهد در رابطه با آن مذاکره کند، ندیده‌ام.
این سیاستمدار انگلیسی در ادامه اظهاراتش بابیان اینکه خروج احتمالی آمریکا از توافق هسته ای، مذاکرات آتی بین‌المللی را هم تحت شعاع قرار داده و ‘دشوار خواهد کرد’ افزود: جای تأسف است اگر آمریکا تصمیم بگیرد که برخلاف منافع جامعه جهانی برجام را تائید نکند؛ ضمن آنکه چنین تصمیمی برخلاف منافع آمریکا نیز به شمار می‌رود.
وی در پاسخ به این سؤال که اگر آمریکا از برجام خارج شود، آیا ایران قادر است در کنار اروپا، روسیه و چین، برجام را زنده نگه دارد گفت: بله، به نظر من توافق هسته‌ای، به لحاظ قانونی ادامه پیدا خواهد کرد و دولت آمریکا می‌پذیرد تا زمانی که کنگره نظر نهایی‌اش را نداده برجام زنده خواهد ماند.
جک استراو در پایان گفت: پیام من به رئیس‌جمهوری آمریکا این است که خروج از برجام اقدامی خطرناک و غیرقابل‌توجیه خواهد بود.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *