جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

Loading

مرگ علی عبدالله صالح پایانی بر 30سال استبداد

۱۳۹۶/۰۹/۲۱ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: کارشناس مسائل خاورمیانه تاکید می کند که سیاست های سعودی ها در یمن کاملا شکست خورده است و مردم این کشور به هیچ عنوان راهی برای بازگشت و دخالت های عربستان و سایر بیگانگان در این کشور باز نخواهند کرد.

مصیب نعیمی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با سایت شورای راهبردی آنلاین خاطر نشان کرد که علی عبدالله صالح پیش از مرگش هم به واسطه سال ها استبدادی که بر یمن روا داشته بود حامی نداشت و به همین دلیل مرگش پایان راه او بوده است.

 سئوال: تحلیل شما از مرگ  علی عبدالله صالح و جایگاه او در یمن چیست؟
علی عبدالله صالح بیش از 30سال بر یمن حاکمیت مستبدانه داشت و در نهایت  مردم برای برکناری او  انقلاب کردند، درنتیجه مورد قبول اکثریت مردم یمن نبود و تا قبل از مرگش همواره این نگرانی وجود داشت  که بازگشت مجدداش  بر مسند قدرت روند حاکمیت استبداد بر یمن غالب شود.
اگرچه باتوجه به اینکه دشمن خارجی به یمن حمله کرده بود در مرحله ای علی عبدالله صالح با مخالفین تجاوز عربستان همراه شد؛ اما بازهم بخاطر منافع و دگرگونی که همواره در شخصیت او بود تحت تاثیر امارات قرار گرفت و تبدیل به عنصری وابسته به متجاوزین تبدیل شد که رویکردی در ضدیت با مقاومت مردم علیه تجاوز بیگانگان داشت.
علی عبدالله اعلام کرد که می خواهد با عربستان سازش کند و  در همین راستا هم دست به حمله نظامی در یمن زد و چند مرکز در داخل صنعا را هم تحت کنترل خود گرفت که واکنش های مردمی شدیدی هم به دنبال داشت.
با پیروزی حرکت مردمی مراکزی که تحت سلطه علی عبدالله صالح بود بازپس گرفته شد او هم در صدد فرار و رفتن به سمت دشمن یمن بود که  هدف گلوله قرار گرفت.
درخصوص ترور او هم گمانه زنی های زیادی شده است که یکی از این احتمالات ترور عبدالله صالح از سوی امارات  است. در هر صورت قائله علی عبدالله صالح که بیش از چهل سال یمن را به خود مشغول کرده و زمینه ساز دخالت های بیگانه در این کشور شده بود تقریبا پایان یافته است.

سئوال: مرگ علی عبدالله صالح در عرصه داخلی یمن و منطقه پیرامونی این کشور چه اثراتی را به دنبال داشته است؟
ارزیابی مردم یمن از هر شخصیتی براساس میزان پایبندی او به تمامیت ارضی و حاکمیت مستقل یمن و مقاومت در برابر تجاوز بیگانگان است.لذا علی عبدالله صالح جدا از اینکه این ماهیت را نداشت و در روز آخر خود را درکنار متجاوزین قرار داد در طول تاریخ گذشته هم سابقه خوبی در ذهن مردم یمن نداشت.
ملت یمن هزینه سنگینی برای برکناری صالح پرداخت کردند. آشوب ها، جنگ های داخلی و بازداشت های بسیاری را تجربه کردند و به همین دلیل با مرگش به تاریخ پیوست .
امروز بخش اعظم نیروهایی که می گفتند تحت امر صالح هستند به سرعت به مقاومت مردمی علیه بیگانگان پیوستند، جز معدود افرادی که ذی نفع بودند کسی کنار او نماند و اینکه به سرعت در پایتخت شکست خورد هم  موعید نداشتن پایگاه در بین مردم است و نشان می دهد که خط مشی دیکتاتور مودبانه علی عبدالله صالح در بین مردم یمن است.
سوال: به عقیده شما سعودی‌ها و اماراتی‌ها چه نفعی از مرگ علی عبدالله صالح بردند؟

به عقیده من آنها از زنده بودن عبدالله صالح بیشتر نفع می‌بردند زیرا سعودی ها  تقریبا همه زمینه‌ها را برای ایجاد تنش داخلی در یمن فراهم کرده بودند تا ناکامی‌های خود را با جنگ داخلی در این کشور جبران کنند. طبیعتا در حال حاضر آنها هم سر در گم هستند و با بررسی رسانه‌های عربستان و امارات خواهیم دید که نوع برخورد آنها با این ماجرا نشانگر بهم ریختگی و از هم پاشیدگی سیاسی است.

برای آنها هیچگونه دستاورد سیاسی محقق نخواهد شد، با توجه به اینکه از نظر نظامی تقریبا در برابر مردم یمن ناکام ماندند، شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی هم هر روز برای آنها سخت‌تر می‌شود؛ زیرا ادامه جنگ و نسل‌کشی در یمن و بحران‌هایی که به دنبال این جنگ در این کشور ایجاد کرده‌اند دامن‌شان را خواهد گرفت تا جایی که بسیاری از هم‌پیمانان سعودی‌ها و حتی آمریکایی‌ها که سال گذشته برای تجاوزگری عربستان چراغ سبز نشان داده بودند و در طول سه سال گذشته از عربستان حمایت کردند، امروز مجبور شدند که ادامه جنگ یمن را اقدام ضدانسانی و ضدحقوق بشری تلقی کنند و حداقل به ظاهر عربستانی‌ها را وادار کنند که محاصره یمن را متوقف کنند.

عربستان در حال حاضر در یک هرج و مرج به سر می‌برد و هر اقدامی که انجام دهد به نفع مردم است چه ادامه تجاوز باشد و چه محاصره، به هر حال افکار عمومی مردم جهان را قطعا به خشم خواهد آورد و انزجار نسبت به عملکرد سعودی‌ها را در یمن افزایش خواهد داد. در حال حاضر انتقادها نسبت به عملکرد سعودی‌ها در یمن و تمام کشورهای عربی و حتی بسیاری از کشورهای غربی هم منتقل شده و انتقاد در اروپا و غرب هم که از امکانات مالی عربستان منتفع می‌شدند زیاد شده است.

سیاست‌های عربستان روند نزولی پیدا کرده است و مردم یمن هم به این نتیجه رسیدند که حتی اگر نیمی از آنها هم قربانی شوند تسلیم زورگویی نشده و عربستان از این پس هیچ جایگاهی در کشور آنها نخواهد داشت و حتی اگر شرایط عادی هم شود راهی برای بازگشت عربستان نخواهند گذاشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *