جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شانتاژهای سیاسی ملاک عمل دولت‌های اروپایی در برابر سپاه نیست

شانتاژهای سیاسی ملاک عمل دولت‌های اروپایی در برابر سپاه نیست

عبدالرضا فرجی راد می گوید: باید بپذیریم که پاسخ موشکی و پهپادی ایران، هم در سطح و هم در حجم و وسعت یک حمله بی‌سابقه بود. البته ایران در نهایت هوشمندی و دقت این حمله را طوری طراحی و اجرا کرد که خسارت جانی و مالی یا تخریب گسترده به بار نیاورد و صرفا ملاک و هدف، ایجاد توازن بود که به آن دست پیدا کرد و در ادامه هم با وجود برخی ادعاها، حمله اسرائیل توازنی با حمله ایران نداشت و به‌همین‌دلیل قدرت بازدارندگی تل‌آویو زیر سؤال رفته است. از طرف دیگر چون حمله ایران با این شدت و وسعت است، برای هیچ کشوری پیش‌بینی‌پذیر نبود. خود اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها بارها گفته‌اند که از پاسخ ایران دچار یک شوک شدند؛ بنابراین غرب سعی دارد که با این تحریم‌ها فضا را به نفع خود مدیریت کند.

دانشگاه مک‌گیل هم به جمع اعتراض‌های دانشجویی در حمایت از غزه پیوست + فیلم

تهران- ایرنا- دانشجویان دانشگاه مک‌گیل شهر مونترال در ایالت کبک کانادا هم با الهام از جنبش همبستگی غزه در پردیس‌های دانشگاهی در ایالات متحده، روز شنبه اردوگاهی را در محوطه این دانشگاه برپا کردند.

ببینید | حرکت جنجالی وزیر خارجه آمریکا با رئیس جمهور چین

ویدبویی از لحظه انتظار رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، برای استقبال از آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و دست دادن آنها در شبکه‌های اجتماعی در حال دست به دست شدن است. از سوی دیگر، بر اساس آنچه رسانه‌های چینی گزارش دادند، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را بدرقه کرد./چندثانیه

هشدار مقام‌های واشنگتن درباره بی‌اعتباری تضمین‌های تل‌آویو در استفاده از سلاح‌های آمریکایی

تهران- ایرنا- خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت که برخی از مقام‌های ارشد آمریکایی به آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور هشدار داده‌اند که تضمین‌های رژیم صهیونیستی در مورد استفاده مطابق با قوانین بشردوستانه بین‌المللی از سلاح‌های ارائه شده از سوی آمریکا را معتبر نمی‌دانند.

Loading
21اسفند ماه 1396

رسانه ها ؛ واکنش آمریکا به حملات شیمیایی در غوطه شرقی و…

۱۳۹۶/۱۲/۲۱ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: واکنش وزیر دفاع آمریکا به استفاده از سلاح های شیمیایی در غوطه شرقی سوریه، سفر ماتیس به عُمان، تعیین زمان فروش اس 400 روسیه به ترکیه، تلاش آمریکا برای تجزیه سوریه، افشای دیدار محرمانه مقامات سعودی و صهیونیستی در مصر، شرط جدید ترامپ برای مذاکره با رهبر کره‌شمالی، مذاکرات اتحادیه اروپا با آمریکا درباره افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومینیم، هشدار رییس جمهور سریلانکا نسبت به طرح کمربند و جاده چین، گردهمایی سران کشورهای آسیای میانه در قزاقستان، مانور نظامی مشترک امریکا و عربستان سعودی و آمریکا بزرگترین صادرکننده تسلیحات جهان در پنج سال گذشته، ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  وزیر دفاع آمریکا اعتراف کرد، هیچ مدرک موثقی دال بر استفاده از سلاح‌های شیمیایی در غوطه شرقی وجود ندارد. جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا در جمع خبرنگاران اعلام کرد: اکنون نیز گزارش‌هایی درباره حملات شیمیایی در غوطه شرقی دریافت می‌کنیم اما هیچ سندی که بتوانیم آن را به شما ارائه کنیم، وجود ندارد. من در جریان گزارش‌های منتشر شده درباره استفاده از گاز کلر در سوریه و نیز بمباران‌ها هستم. به نظر می‌رسد آنچه که پیش از این در حلب و نیز در حمص شاهد آن بودیم در حال تکرار است.

خبرگزاری صداو سیما:  یگان‌های ارتش سوریه مستقر در بخش مرکزی غوطه شرقی، پس از درگیری‌های شدید با گروه‌های تروریستی، بر منطقه مدیرا به طور کامل مسلط شدند.به گزارش  خبرگزاری صداوسیما ؛ یگان های ارتش سوریه مستقر در بخش مرکزی غوطه شرقی، پس از درگیری های شدید با گروه های تروریستی، بر منطقه مدیرا به طور کامل مسلط شدند و در ادامه پیشروی های خود، به نیروهای ارتش در اطراف اداره حمل و نقل رسیدند.

خبرگزاری فارس:  منابع عُمانی گزارش دادند که وزیر دفاع آمریکا در سفری رسمی برای دیدار با مقامات عُمان وارد این کشور شد. به گزارش  خبرگزاری فارس، «جیمز متیس» وزیر دفاع آمریکا در رأس یک هیأت عالی‌رتبه دیشب وارد مسقط پایتخت عُمان شد. خبرگزاری عُمان با اعلام این خبر افزود که وزیر دفاع آمریکا و هیأت همراه وی به محض ورود به پایگاه هوایی «السیب» مورد استقبال سرتیپ «صالح بن أحمد الهنانی» رئیس تشریفات نظامی و روابط عمومی ستاد مشترک نیروهای مسلح عُمان، سفیر آمریکا در عُمان و شماری از مقامات نظامی عُمان قرار گرفت.

خبرگزاری ایرنا:  دستیار رئیس جمهوری روسیه در امور همکاری های فنی-نظامی اعلام کرد: قرارداد فروش سامانه پدافند موشکی اس400 روسیه به ترکیه از ابتدای 2020 به اجرا در می آید.به گزارش ایرنا، «ولادیمیر کوژین» به خبرگزاری تاس گفت که طرف ترکیه ای خواستار سرعت بخشیدن به قرارداد تحویل اس400 شده است.وی ادامه داد: روسیه بهینه ترین حالت را در نظر گرفته است تا قرارداد هر چه زودتر به اجرا گذاشته شود.

خبرگزاری تسنیم: معاون وزیر دفاع روسیه از نقشه آمریکا برای تحریک تمایلات جدایی‌طلبانه در سوریه و همچنین طرح ناتو برای ایجاد «شین‌گن نظامی» در قاره اروپا با هدف تسهیل رسیدن به مرزهای روسیه خبر داد. به گزارش  خبرگزاری تسنیم، سرهنگ “الکساندر فومین” معاون وزیر دفاع روسیه در مصاحبه با روزنامه «کراسنایا زوزدا» (روزنامه داخلی وزارت دفاع روسیه) که امروز دوشنبه منتشر شد، اعلام کرد که آمریکا برغم وعده‌های داده شده از سوی مقامات این کشور در مورد حفظ استقلال و تمامیت ارضی سوریه، در واقع درصدد تجزیه این کشور است.

الکوثرفارسی: روزنامه صهیونیستی «تایمز آو ایزرائیل» فاش کرد مقامات بلندپایه رژیم صهیونیستی و سعودی هفته گذشته به طور محرمانه در قاهره پایتخت مصر با یکدیگر دیدار کردند.به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، این روزنامه افزود، گزارش‌های موجود حاکی از آن است که همزمان با حضور «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در قاهره، نشست‌هایی میان برخی مقامات بلندپایه سعودی و اسراییلی انجام شده است. «تایمز آو ایزرائیل» مشخص نکرد آیا شخص محمد بن سلمان نیز در این نشست‌ها حضور داشته است یا خیر.

العالم:  وزیر خزانه داری آمریکا بر این باور است که شرط رئیس جمهور آمریکا برای دیدار با رهبر کره شمالی این است که آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی متوقف شود.«استیون منوچین» وزیر خزانه داری آمریکا روز یکشنبه در سخنانی گفت: شرط دونالد ترامپ برای دیدار با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی این است که هیچ گونه آزمایش هسته ای و موشکی وجود نداشته باشد.

رادیو چین:  سیسیلیا مالمستروم کمیسیونر امور تجاری اتحادیه اروپا گفت که اتحادیه اروپا پیوسته با آمریکا درباره افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومینیم به این کشور در حال مذاکره است.وی روز گذشته پس از مذاکره با نماینده تجاری آمریکا درباره لغو افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومینیم، در رسانه‌های اجتماعی اعلام کرد که مراحل اداری لغو افزایش تعرفه هنوز روشن نیست. دو طرف هفته آینده به رایزنی ادامه خواهند داد.

ان .اچ.کی ژاپن: رییس جمهور سریلانکا هشدار داده است که ابتکار اقتصادی «کمربند و جاده» چین نباید تهدیدی برای جامعه بین المللی باشد.ماتیرپالا سیری سنا، رییس جمهور سریلانکا، پیشاپیش دیدارش از ژاپن در روز دوشنبه، در مصاحبه ای با «ان اچ کی» این اظهارات را عنوان کرد. وی طی اقامت خود در ژاپن با شینزو آبه، نخست وزیر این کشور، ملاقات خواهد کرد.

رادیو فرانسه:  روسیه موشک جدید «خنجر» را که ده برابر صوت سرعت دارد با موفقیت آزمایش کرد.روسیه موشک مافوق صوت و بسیار پیشرفته خود را که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اخیراً  از آن به عنوان یکی از سلاح های پیشرفته جدید و غیر قابل رهیگری روسیه نام برده بود، با موفقیت آزمایش کرده است. این موشک مافوق صوت که «کینژال» یا «خنجر» نامیده می شود، از یک فرودگاه در جنوب غربی روسیه توسط یک جت جنگندۀ میگ ۳١ نیروی هوایی پرتاپ شد  و توانست با موفقیت به هدف از پیش تعیین شده اصابت کند.

آناتولی ترکیه:  سران کشورهای قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و قزاقستان قبل از نوروز در این کشور گرد هم خواهند آمد. آیدوس اوکیبای، سخنگوی ریاست جمهوری قزاقستان اعلام کرد: روسای سران کشورهای قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان به میزبانی نورسلطان نظربایف، در آستانه گردهم خواهند آمد.

تی .آر.تی ترکیه:   رزمایش مشترک نیروهای زمینی امریکا و عربستان سعودی با عنوان ” دوستی 2018 ”  آغاز شد.مانور مشترک دو کشور که دیروز در منطقه شمالی عربستان سعودی آغاز شده است، چند هفته طول خواهد کشید.

دویچه وله : موسسه صلح “سیپری” اعلام کرد آمریکا بزرگترین صادر کننده  تسلیحات در پنج سال گذشته بوده است و  دریافت‌کنندگان نزدیک به یک سوم از صادرات اسلحه در این مدت، کشورهای خاورمیانه بوده‌اند.موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (سیپری)، بامداد دوشنبه (۱۲ مارس / ۲۱ اسفند) تازه‌ترین گزارش خود را در مورد میزان خرید و فروش تسلیحات در جهان منتشر کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *