جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

روسیه: تمام رزمایش‌های ناتو را از نزدیک زیر نظر داریم

تهران- ایرنا- «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (شنبه) گفت: از آنجایی که آموزش سربازان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بخشی از جنگ ترکیبی آن علیه روسیه است، مسکو از نزدیک تمام رزمایش‌های این ائتلاف را زیر نظر دارد.

لیونی: از زمان عملیات طوفان الاقصی اسرائیل در حال سقوط آزاد است

تهران – ایرنا – «زیپی لیونی» وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی با اذعان به تأثیر شدید عملیات طوفان الاقصی بر رژیم صهیونیستی و ناکامی ارتش و کابینه این رژیم در مقابله با مقاومت فلسطین گفت: ما از هفتم اکتبر (15 مهرماه 1402) تاکنون به دلیل اقدامات کابینه بنیامین نتانیاهو، در حال سقوط آزاد هستیم.

وال‌استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا معتقدند پوتین احتمالاً دستور قتل ناوالنی را صادر نکرده است

نشریه «وال‌استریت ژورنال» روز شنبه هشتم اردیبهشت، گزارش داد که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیدند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، «احتمالاً» دستور قتل الکسی ناوالنی، سیاستمدار مخالف مسکو، را صادر نکرده است. این گزارش تأکید می‌کند که واشنگتن رهبر روسیه را از مسئولیت کلی قتل ناوالنی مبرا نکرده است، زیرا این سیاستمدار مخالف با توجه به سوابق خود، چندین بار از سوی مقامات روسی هدف قرار گرفته بود.

احتمال اعزام نیروهای انگلیسی به غزه

پس از اینکه آمریکا اعلام کرد هیچ یک از نیروهای زمینی خود را به غزه اعزام نخواهد کرد، رسانه انگلیسی تلگراف نوشت احتمالا نیروهای این کشور جهت آنچه «کمک‌رسانی در ارسال محموله‌های بشردوستانه به غزه» خوانده شده، در این باریکه مستقر خواهند شد.

Loading
موسسه علم و سیاست برلین:

اختلاف در اروپا بر سر ایستادگی مقابل آمریکا

۱۳۹۷/۰۳/۰۱ | اقتصادی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: یک کارشناس موسسه علم و سیاست برلین از اختلاف نظر در اتحادیه اروپا درباره امکان پذیر بودن حمایت از شرکت‌ها در برابر تحریم‌های ضد ایرانی آمریکا خبر داد.

“لایرا فون دانیلز” از کارشناسان اقتصادی موسسه علم و سیاست برلین در مصاحبه‌ای با روزنامه “ویرتشافتز ووخه” آلمان به تلاش های اتحادیه اروپا برای حمایت از شرکت های اروپایی در برابر تحریم های ضد ایرانی آمریکا پرداخته و اظهار داشت: البته در اتحادیه اروپا در حال حاضر دیدگاه های متفاوتی در این باره وجود دارد که آیا مقررات ممنوعه مربوط به سال 1996 واقعا قابل انتقال به وضعیت امروز است.

وی  در ادامه در پاسخ به این پرسش که بر اساس اطلاعت کمیسیون اروپایی اقدامات این اتحادیه باید در عرض 2 ماه فعال شود وآیا این دخالت زیاد در آزادی شرکت ها نبوده و به نظر شما مشروع و منطقی است گفت: این مسئله به اهداف سیاسی مرتبط است که اتحادیه اروپا دنبال می کند. تا به حال این طور به نظر می رسد که اتحادیه اروپا با حمایت و پشتیبانی فرانسه و آلمان مایل به مقابله با سیاست ترامپ در قبال ایران و تهدید های تحریم های ثانویه علیه شرکت های اروپایی هستند. به این ترتیب مقررات ممنوعه می تواند ابزار موثری باشد برای اینکه شرکت های اروپایی را ترغیب کند که به توافقات تجاری با ایران پایبند باشند.

این کارشناس موسسه علم و سیاست برلین در ادامه تصریح کرد که هنوز کاملا مشخص نیست که اتحادیه اروپا چگونه می خواهد خساراتی که شرکت های اروپایی در تجارت با ایران به دلیل تحریم های آمریکا می بینند را جبران کند. بخصوص این مسئله که چگونه خسارات احتمالی عدم دسترسی به بازار مالی آمریکا باید جبران شود هنوز مشخص نیست. معایب تحریم‌های آمریکا بخصوص از دید بانک ها بیشتر از مزایای مناسبات تجاری با ایران است.

وی در بخش دیگری از این مصاحبه تصریح کرد که آلمان و فرانسه در اتحادیه اروپا هر دو از شرکای بزرگ تجاری ایران هستند. آلمان سال گذشته یک حجم صادرات 3 میلیارد یورویی با ایران داشت و حجم صادرات فرانسه به ایران هم 1.5 میلیارد یورو بود. علاوه بر ین شرکت های فرانسوی اخیرا سرمایه گذاری بالایی در ایران داشته اند. شرکت توتال فرانسه تنها پنج میلیارد یورو در یک پروژه گازی سرمایه گذاری کرده است.

این کارشناس موسسه علم و سیاست برلین در ادامه با توجه به صحبت های اخیر سفیر جدید آمریکا در برلین درباره لزوم توقف مناسبات تجاری با ایران پیش بینی کرد که آمریکا فشارهای خود بر آلمان را افزایش می دهد و در این باره گفت: تا زمانی که شرکت های آلمانی زیر فشار تحریم های آمریکا قرار گیرند در عرصه سیاست داخلی این پرسش مطرح می شود که آیا مناسبات تجاری با ایران واقعا ارزش بد شدن مناسبات تجاری با آمریکا را دارد.

وی افزود: اتحادیه اروپا باید به صورت متحد در برابر منافع ایالات متحده بایستد و یک سیستم تامین مالی شخصی و مستقل را برای مناسبات تجاری با ایران ایجاد کند.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *