جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است

نماینده ایرلند در پارلمان اروپا با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی اولین طرفی بود که به منافع ایران حمله کرد، گفت اتحادیه اروپا در جنایات منطقه هم‌دست بوده و لکه ننگی است بر دامن بشریت.

محاکمه ترامپ: دادستان‌ها می‌گویند «حق‌السکوت عین تقلب انتخاباتی است»

دادستان‌های نیویورک در اولین دادگاه کیفری کار خود را برای محاکمه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، در پرونده پرداخت حق‌السکوت به یک بازیگر فیلم‌های پورن با هدف پنهان‌کاری در کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۶ آغاز کرده‌اند. یکی از دادستان‌ها روز دوشنبه خطاب به هیات منصفه در این محاکمه تاریخی گفت «پرداخت حق‌السکوت عین تقلب انتخاباتی بوده است.»

بلومبرگ: بایدن تحریم‌های جدید نفتی علیه تهران را اجرا نمی‌کند

خبرگزاری «بلومبرگ» در گزارشی اعلام کرد که به‌رغم تصویب قوانین جدید که جو بایدن را برای تشدید تحریم‌ها علیه نفت خام ایران تحت فشار قرار می‌دهد، انتظار نمی‌رود که رئیس جمهوری ایالات متحده به این زودی‌ها از اختیارات جدید خود به طور کامل استفاده کند.

چرا حزب الله لبنان در تنش‌های سنگین اخیر میان ایران و اسرائیل ورود نکرد؟ / رمزگشایی از تصمیم مهم تهران و حزب الله

تحلیلگران معتقدند تمایل به حفظ قدرت آتش حزب الله برای زمانی که اسرائیل تهدیدات خود برای عقب راندن این گروه از مرز را عملی کند، راه حل دیپلماتیکی برای حل موضوع وجود نداشته باشد، به توضیح خویشتن داری نسبی حزب الله در تحولات اخیر کمک می‌کند. تمایل ایران برای اجتناب از یک واکنش جدی تری آمریکا و اسرائیل به گروه حزب الله نیز یکی از عوامل موثر در این تصمیم بوده است.

اردوغان: نتانیاهو مانند هیتلر است

رئیس جمهور ترکیه روز سه‌شنبه ضمن تشبیه مجدد نخست‌وزیر اسرائیل را به دیکتاتور معدوم نازی‌ها، انتقال مقر حماس از قطر را رد کرد.

Loading

بحران داخلی رژیم صهیونیستی و فرار کابینه بنت از شکست قطعی

۱۴۰۱/۰۲/۳۱ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: کابینه جدید رژیم صهیونیستی از ژوئن ۲۰۲۱ با تنها ۶۱ نماینده حامی به قدرت رسید؛ اما با عبور از فراز و نشیب‌های مختلف، این کابینه نهایتاً در یک ماه اخیر با بزرگ‌ترین بحران داخلی خود مواجه شد. این بحران دووجهی از یکسو با استعفای «آیدیت صیلمن»، عضو حزب یامیناه آغاز شد و از سوی دیگر در پی اوج‌گیری درگیری‌ها در مسجدالاقصی میان یهودیان و مسلمانان، به تعلیق همکاری حزب عربی رعم با کابینه انجامید. منصور براتی- پژوهشگر مسائل رژیم صهیونیستی

بحران درون حزب یامیناه

یامیناه، حزب دست راستی جدیدی است که به رهبری نفتالی بنت از سال ۲۰۱۹ فعالیت خود را آغاز کرد. این حزب در بیشتر زمینه‌ها نسبت به حزب لیکود گرایش بیشتری به سمت راست دارد؛ ازجمله در حوزه مذهبی کردن سیاست و نیز موضوع الحاق کرانه باختری به رژیم صهیونیستی و شهرک‌های صهیونیست‌نشین در این منطقه. بااین‌وجود بنت از زمانی که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شد، به‌شدت نسبت به قبل رفتار سیاسی متفاوتی را از خود به نمایش گذاشت و تبدیل به سیاستمداری از جناح میانه شد. همچنین ترکیب کابینه به دلیل وجود جناح میانه و چپ در آن دست نخست‌وزیر را به‌شدت می‌بست. در حدود یک سالی که از جابه‌جایی قدرت در رژیم صهیونیستی می‌گذرد برخی از اعضای این حزب به دلیل تعدیل نگاه راست‌گرایانه بنت از اوضاع ناراضی بودند. دیگر عامل تشدیدکننده نیز «آمیخای شیلکی» یکی از نمایندگان این حزب بود که از هنگام تشکیل کابینه به اپوزیسیون پیوست و با اصل همکاری با حزب عربی رعم مخالفت کرد.

 

استعفای رئیس جناح ائتلاف

اوایل ماه مه ۲۰۲۲ آیدیت صیلمن که ریاست نمایندگان عضو ائتلاف درون کنست را بر عهده داشت درنتیجه اختلاف‌نظر با وزیر بهداشت بر سر مصرف شدن نان‌های غیر فطیر در بیمارستان‌ها از همکاری با ائتلاف استعفا کرد و به آمیخای شیلکی پیوست. این اقدام تعداد نمایندگان حامی کابینه را به ۶۰ نفر کاهش داد و به‌این‌ترتیب کابینه را از حالت اکثریت در پارلمان خارج کرد.

هم‌زمان با این رویداد حزب لیکود که پروژه نخست را موفقیت‌آمیز می‌دید، فشار آوردن بر دیگر اعضای حزب یامیناه را آغاز کرد.

به‌جز صیلمن، سه نماینده دیگر یامیناه نیز نسبتاً از اوضاع ناراضی بودند و در صدر همه آن‌ها «نیر اورباخ»، رئیس دبیرخانه کنست قرار داشت. اورباخ با انتشار بیانیه‌ای همکاری خود با کابینه را مشروط به اجرای پاره‌ای سیاست‌های دست راستی ازجمله توسعه شهرک‌های صهیونیست نشین در کرانه باختری کرد.

 

تعلیق عربی!

ضلع دوم این بحران با تعلیق همکاری حزب عربی رعم با کابینه شکل گرفت. منصور عباس، رهبر این حزب در پی بروز درگیری میان یهودیان و مسلمانان در مسجدالاقصی و خشونت‌ورزی نیروهای پلیس و نظامیان رژیم صهیونیستی، اعلام کرد به مدت دو هفته همکاری خود با کابینه را تعلیق می‌کند. در پی این اقدام شمار حامیان کابینه در پارلمان رژیم صهیونیستی به ۵۶ نفر تنزل کرد. در این شرایط بنیامین نتانیاهو، رهبر اپوزیسیون زمینه را برای آغاز کردن روند انحلال کابینه مناسب یافت.

طبق آیین‌نامه دبیرخانه کنست چنین درخواستی ابتدا باید درون دبیرخانه به رأی گذاشته شود و چنانچه به تائید اکثریت حاضر یا اکثریت مطلق نمایندگان برسد، می‌توان برای رأی‌گیری درباره آن در صحن کنست تلاش کرد. هفته گذشته دو بار اپوزیسیون این لایحه را درون دبیرخانه به رأی گذاشت که هر دو بار شکست خورد؛ اما پایان نیافتن اختلافات میان حزب رعم و کابینه باعث شد نتانیاهو همچنان به آن امیدوار باقی بماند. نهایتاً روز دهم مه درحالی‌که قرار بود اپوزیسیون مجدداً این لایحه را درون دبیرخانه کنست به رأی بگذارد، اعلام حمایت منصور عباس از کابینه، آب سردی بر پیکره اپوزیسیون ریخت. درنتیجه لایحه پس گرفته شد و بحران عجالتاً مهار شده است.

در یک ماه اخیر تقریباً همه خبرها برای کابینه رژیم صهیونیستی بد بوده است، غیر از اینکه وضعیت آمیخای شیلکی، نماینده فراری حزب یامیناه درون دبیرخانه کنست به بررسی گذاشته شد و نهایتاً با رأی اکثریت دبیرخانه شیلگی از حزب یامیناه اخراج شد. این وضعیت باعث می‌شود نماینده مذکور نتواند به هیچ‌یک از فراکسیون‌های موجود درون این دوره پارلمان بپیوندد و از شرکت در انتخابات بعدی نیز محروم خواهد شد. تحمل این شرایط برای یک نماینده بسیار دشوار است و احتمال اینکه او یا به همکاری با حزب بازگردد و یا از نمایندگی استعفا دهد را به‌شدت بالا می‌برد. اگر هر یک از این دو حالت برای شیلکی روی دهد، حزب یامیناه می‌تواند فرد دیگری را جانشین او سازد و مجدداً شمار حامیان کابینه را به ۶۱ نماینده برساند.

همچنین منصور عباس خواستار پیوستن احزاب مذهبی به کابینه شده است، درصورتی‌که با هر ترتیب شمار حامیان کابینه افزایش یابد، مصونیت آن در برابر اپوزیسیون به‌شدت افزایش خواهد یافت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *