جدیدترین مطالب

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

اشکان پیرزاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: یکی از اصولی که در سیاست خارجی دولت سیزدهم پیگیری می شود تعامل موثر با کشورهای همسایه خصوصا تعامل با کشورهای حوزه تمدنی ایران و کشورهای فارسی زبان بوده است که در دولت های قبل به دلیل عدم اهتمام به این راهبردها، خالق تهدیداتی برای کشور شد.

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

واکنش عراق به حادثه اخیر اصفهان: تنش اخیر نباید باعث منحرف شدن نگاه‌ها از اتفاقات غزه شود

وزارت خارجه عراق نسبت به اقدام تخریبی در اصفهان و خطرات تنش نظامی در منطقه هشدار داد. وزارت خراجه عراق تاکید کرد: این تنش نباید باعث منحرف شدن نگاه‌ها از اتفاقات غزه و ویرانی و کشته شدن مردم بی‌گناه در آن باریکه شود.

Loading

بحران داخلی رژیم صهیونیستی و فرار کابینه بنت از شکست قطعی

۱۴۰۱/۰۲/۳۱ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: کابینه جدید رژیم صهیونیستی از ژوئن ۲۰۲۱ با تنها ۶۱ نماینده حامی به قدرت رسید؛ اما با عبور از فراز و نشیب‌های مختلف، این کابینه نهایتاً در یک ماه اخیر با بزرگ‌ترین بحران داخلی خود مواجه شد. این بحران دووجهی از یکسو با استعفای «آیدیت صیلمن»، عضو حزب یامیناه آغاز شد و از سوی دیگر در پی اوج‌گیری درگیری‌ها در مسجدالاقصی میان یهودیان و مسلمانان، به تعلیق همکاری حزب عربی رعم با کابینه انجامید. منصور براتی- پژوهشگر مسائل رژیم صهیونیستی

بحران درون حزب یامیناه

یامیناه، حزب دست راستی جدیدی است که به رهبری نفتالی بنت از سال ۲۰۱۹ فعالیت خود را آغاز کرد. این حزب در بیشتر زمینه‌ها نسبت به حزب لیکود گرایش بیشتری به سمت راست دارد؛ ازجمله در حوزه مذهبی کردن سیاست و نیز موضوع الحاق کرانه باختری به رژیم صهیونیستی و شهرک‌های صهیونیست‌نشین در این منطقه. بااین‌وجود بنت از زمانی که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شد، به‌شدت نسبت به قبل رفتار سیاسی متفاوتی را از خود به نمایش گذاشت و تبدیل به سیاستمداری از جناح میانه شد. همچنین ترکیب کابینه به دلیل وجود جناح میانه و چپ در آن دست نخست‌وزیر را به‌شدت می‌بست. در حدود یک سالی که از جابه‌جایی قدرت در رژیم صهیونیستی می‌گذرد برخی از اعضای این حزب به دلیل تعدیل نگاه راست‌گرایانه بنت از اوضاع ناراضی بودند. دیگر عامل تشدیدکننده نیز «آمیخای شیلکی» یکی از نمایندگان این حزب بود که از هنگام تشکیل کابینه به اپوزیسیون پیوست و با اصل همکاری با حزب عربی رعم مخالفت کرد.

 

استعفای رئیس جناح ائتلاف

اوایل ماه مه ۲۰۲۲ آیدیت صیلمن که ریاست نمایندگان عضو ائتلاف درون کنست را بر عهده داشت درنتیجه اختلاف‌نظر با وزیر بهداشت بر سر مصرف شدن نان‌های غیر فطیر در بیمارستان‌ها از همکاری با ائتلاف استعفا کرد و به آمیخای شیلکی پیوست. این اقدام تعداد نمایندگان حامی کابینه را به ۶۰ نفر کاهش داد و به‌این‌ترتیب کابینه را از حالت اکثریت در پارلمان خارج کرد.

هم‌زمان با این رویداد حزب لیکود که پروژه نخست را موفقیت‌آمیز می‌دید، فشار آوردن بر دیگر اعضای حزب یامیناه را آغاز کرد.

به‌جز صیلمن، سه نماینده دیگر یامیناه نیز نسبتاً از اوضاع ناراضی بودند و در صدر همه آن‌ها «نیر اورباخ»، رئیس دبیرخانه کنست قرار داشت. اورباخ با انتشار بیانیه‌ای همکاری خود با کابینه را مشروط به اجرای پاره‌ای سیاست‌های دست راستی ازجمله توسعه شهرک‌های صهیونیست نشین در کرانه باختری کرد.

 

تعلیق عربی!

ضلع دوم این بحران با تعلیق همکاری حزب عربی رعم با کابینه شکل گرفت. منصور عباس، رهبر این حزب در پی بروز درگیری میان یهودیان و مسلمانان در مسجدالاقصی و خشونت‌ورزی نیروهای پلیس و نظامیان رژیم صهیونیستی، اعلام کرد به مدت دو هفته همکاری خود با کابینه را تعلیق می‌کند. در پی این اقدام شمار حامیان کابینه در پارلمان رژیم صهیونیستی به ۵۶ نفر تنزل کرد. در این شرایط بنیامین نتانیاهو، رهبر اپوزیسیون زمینه را برای آغاز کردن روند انحلال کابینه مناسب یافت.

طبق آیین‌نامه دبیرخانه کنست چنین درخواستی ابتدا باید درون دبیرخانه به رأی گذاشته شود و چنانچه به تائید اکثریت حاضر یا اکثریت مطلق نمایندگان برسد، می‌توان برای رأی‌گیری درباره آن در صحن کنست تلاش کرد. هفته گذشته دو بار اپوزیسیون این لایحه را درون دبیرخانه به رأی گذاشت که هر دو بار شکست خورد؛ اما پایان نیافتن اختلافات میان حزب رعم و کابینه باعث شد نتانیاهو همچنان به آن امیدوار باقی بماند. نهایتاً روز دهم مه درحالی‌که قرار بود اپوزیسیون مجدداً این لایحه را درون دبیرخانه کنست به رأی بگذارد، اعلام حمایت منصور عباس از کابینه، آب سردی بر پیکره اپوزیسیون ریخت. درنتیجه لایحه پس گرفته شد و بحران عجالتاً مهار شده است.

در یک ماه اخیر تقریباً همه خبرها برای کابینه رژیم صهیونیستی بد بوده است، غیر از اینکه وضعیت آمیخای شیلکی، نماینده فراری حزب یامیناه درون دبیرخانه کنست به بررسی گذاشته شد و نهایتاً با رأی اکثریت دبیرخانه شیلگی از حزب یامیناه اخراج شد. این وضعیت باعث می‌شود نماینده مذکور نتواند به هیچ‌یک از فراکسیون‌های موجود درون این دوره پارلمان بپیوندد و از شرکت در انتخابات بعدی نیز محروم خواهد شد. تحمل این شرایط برای یک نماینده بسیار دشوار است و احتمال اینکه او یا به همکاری با حزب بازگردد و یا از نمایندگی استعفا دهد را به‌شدت بالا می‌برد. اگر هر یک از این دو حالت برای شیلکی روی دهد، حزب یامیناه می‌تواند فرد دیگری را جانشین او سازد و مجدداً شمار حامیان کابینه را به ۶۱ نماینده برساند.

همچنین منصور عباس خواستار پیوستن احزاب مذهبی به کابینه شده است، درصورتی‌که با هر ترتیب شمار حامیان کابینه افزایش یابد، مصونیت آن در برابر اپوزیسیون به‌شدت افزایش خواهد یافت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *