جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

روزنامه دانشگاه آزاد: جمهوری آذربایجان قصد دارد املاک دولتی ایران در باکو را مصادره کند

روزنامه فرهیختگان متعلق به دانشگاه آزاد نوشت: بیش از دوسال پیش، دولت جمهوری آذربایجان اقدامات قابل‌تاملی را علیه ایران آغاز کرده که به‌دلیل برخی ملاحظات نادرست، با سکوت خبری در ایران همراه شده‌اند. این اقدامات شامل تعرض، پلمب و مصادره تعدادی از املاک دولتی ایران در باکو می‌شوند. ظاهرا باکو به‌منظور مصادره اراضی ایران دادگاه‌هایی نمایشی به بهانه‌های واهی برگزار کرده است و قصد دارد با مصادره املاک ایران، آنها را به کمیته دولتی املاک زیرنظر وزارت اقتصاد این کشور منتقل کند.

Loading

پیام انفجار کشتی اسرائیلی در خلیج‌فارس

۱۳۹۹/۱۲/۱۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اگرچه تل‌آویو با حضور فیزیکی در برخی از کشورهای حوزه خلیج‌فارس تلاش می‌کند تا یک جبهه عبری-عربی علیه ایران تشکیل دهد، اما ملت‌های عرب حوزه خلیج‌فارس تحت هیچ شرایطی آماده پذیرش رژیم صهیونیستی در آن‌سوی ساحل خلیج‌فارس نیستند. حسن هانی‌زاده- کارشناس مسائل خاورمیانه

انفجار اخیری که در یک کشتی اسرائیلی در دریای عمان رخ داد، پیام آشکاری از سوی ملت‌های منطقه به رژیم صهیونیستی بود مبنی بر این‌که این رژیم نمی‌تواند به‌سادگی حضوری امن و قابل پذیرش در این منطقه حساس داشته باشد. باوجودی که هنوز عوامل این انفجار مشخص نشده‌اند اما به دلیل نفرت شدید ملت‌های منطقه از رژیم صهیونیستی به نظر می‌رسد که تل‌آویو به‌خوبی دریافته که به‌سادگی نمی‌تواند در خلیج‌فارس دست به ماجراجویی بزند. رژیم صهیونیستی بلافاصله پس‌ازاین انفجار، انگشت اتهام را متوجه جمهوری اسلامی ایران ساخت تا بتواند علیه ایران جریان سازی کند. جریان سازی‌هایی که بعضاً با حمایت کشورهای عربی همچون عربستان سعودی، ‌امارات و بحرین همراه است؛ اما واقع امر این است که این اتهامات واهی راه به‌جایی نمی‌برد و رژیم صهیونیستی باید بداند که خلیج‌فارس، دریای عمان و اقیانوس هند جای امنی برای کشتی‌های این رژیم نخواهد بود.

همچنین حضور نامشروع کشتی‌های اسرائیلی در خلیج‌فارس و دریای عمان، پیامدهای خطرناکی برای امنیت منطقه به همراه خواهد داشت و لذا ملت‌های منطقه هرگز اجازه نخواهند داد که رژیم صهیونیستی از دریای عمان برای ایجاد ناامنی در منطقه استفاده کند. اگرچه تل‌آویو با حضور فیزیکی در برخی از کشورهای حوزه خلیج‌فارس تلاش می‌کند تا یک جبهه عبری-عربی علیه ایران تشکیل دهد، اما ملت‌های عرب حوزه خلیج‌فارس تحت هیچ شرایطی آماده پذیرش رژیم صهیونیستی در آن‌سوی ساحل خلیج‌فارس نیستند. درنتیجه رژیم صهیونیستی هرگز جایی در منطقه خلیج‌فارس نخواهد داشت و با مقاومت و واکنش های مردمی مواجه خواهد شد. لذا با انفجار اخیری که در یک کشتی اسرائیلی در دریای عمان صورت گرفت، رژیم صهیونیستی باید در سیاست‌های تخریبی خود در منطقه خلیج‌فارس و دریای عمان تجدیدنظر کند.

ازآنجایی‌که رژیم صهیونیستی اخیراً با برخی از کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس و عضو شورای همکاری خلیج‌فارس ازجمله امارات متحده عربی و بحرین رابطه سیاسی برقرار کرده گمان کرد که می‌تواند به‌سادگی در آبراه‌های این منطقه رفت و آمده داشته باشد؛ اما مقامات تل‌آویو باید آگاه باشند که این عادی‌سازی به مفهوم آن نیست که ملت‌های عرب منطقه به این رژیم اجازه ماجراجویی در منطقه حساس خلیج‌فارس را بدهند. همچنان که ازنظر مردم بحرین و امارات، رژیم‌های این دو کشور به آرمان ملت فلسطین خیانت کرده و با رژیم جنایتکار اسرائیل رابطه برقرار کردند. ازاین‌رو گزارش‌های موجود حاکی از آن است که در برخی از این کشورها، جنبش‌هایی برای تقابل با حضور فیزیکی و سیاسی رژیم صهیونیستی در آن‌سوی ساحل خلیج‌فارس شکل‌گرفته و هدف این جنبش‌ها جلوگیری از حضور طولانی‌مدت اسرائیل در منطقه است؛ بنابراین به نظر می‌رسد که اسرائیل به‌خوبی دریافته است که نخواهد توانست در منطقه دریایی خلیج‌فارس و دریای عمان نفوذ کند؛ زیرا این حضور برای این رژیم هزینه‌های سنگینی به همراه خواهد داشت.

از سوی دیگر رژیم اسرائیل می‌داند که نمی‌تواند در چند جبهه در داخل اراضی اشغالی، سوریه و لبنان و همچنین خلیج‌فارس دست به ماجراجویی بزند؛ زیرا آسیب‌پذیری رژیم صهیونیستی بسیار بالا است و در آینده نیز محور مقاومت سازوکارهای لازم را برای تقابل با ماجراجویی‌های رژیم اسرائیل در منطقه تعریف خواهد کرد. درعین‌حال اکنون اسرائیل به دلیل مخالفت جریان‌های سیاسی در اراضی اشغالی با حاکمیت بنیامین نتانیاهو و حزب لیکود دچار یک بحران اجتماعی شده و این بحران احتمالاً گسترش خواهد یافت و منجر به خروج حزب لیکود از چرخه قدرت خواهد شد.

درنهایت طبیعی است که اگر رژیم صهیونیستی بخواهد با هدف تقابل با ایران در منطقه حساس خلیج‌فارس و دریای عمان حضور نظامی داشته باشد این حضور برای این رژیم بسیار خطرآفرین و پرهزینه خواهد بود. همچنین حضور اسرائیل در این منطقه به تشدید ناامنی‌های منطقه و گسترش بحران‌ها منجر خواهد شد که تأثیر آن به‌طور طبیعی بر امنیت جهان است و عبور و مرور سیال و آرام کشتی‌ها از تنگه هرمز و دریای عمان را با چالش‌های جدی مواجه خواهد کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *